Followers

Wednesday, 10 May 2017

ragam: pakai seksi tapi?

Assalamu'alaikum readers :D

ragam: pakai seksi tapi? ll beberapa minggu yang lalu (eh expired dah cerita ne LOL) Fae pigi ke tamu sama kawan rapat Fae. masa tengah pusing-pusing cari parking ada sorang lady ne mau melintas jalan. pakaiannya seksi. and biasa lah mulut manusia (seperti kami) mula lah sibuk mengata. 

Astaghfirullah...

but somehow Fae lakas sadar (sedar). terus Fae cakap arah kawan lebih kurang like, walaupun pakaiannya macam atu tapi manatau hatinya baik. terus durang cakap yang positif saja. haha. 

memang masa ne pun kalo Fae terliat perempuan seksi Fae inda mau judge yang bukan-bukan. Fae manusia yang banyak buat dosa also. ada hati kan judge urang lain. 

Astaghfirullah...


7 comments:

  1. kadang-kadang tulah fae,bila tengok keburukkan orang,kita rasa nak mengata je..tapi nasib baik fae cepat sedar...Moga Allah sentiasa jaga hati dan lidah kita

    ReplyDelete
  2. Manusia mmg macam tu. Tp bila kita tersedar kena cepat2 bertaubat.

    Fae, kenapa saya tidak nampak latest entry Fae di reading list??

    ReplyDelete
  3. zaman sekarang dah tak boleh judge a book by its cover

    ReplyDelete
  4. Yup, betul sekali, harus jaga hati dan jaga mulut sebab kita tak tau apa dia sebenernya . Hanya Alloh SWT saja yang boleh tau. Salam kenal,maaf lahir batin juga sebab puasa ramadhan sudah dekat.

    ReplyDelete
  5. tula kan.. kita selalu terlepas.. nak control hati bukan senang.. moga kita selalu istighfar dan moga Allah sentiasa ampunkan dosa kita semua... amiin

    ReplyDelete

thanks for leaving your comment here :)