Followers

Thursday, 6 April 2017

Who do I always stalk on Instagram? Bear with me, coz it's a long post!

Assalamu'alaikum readers :D

Who do I always stalk on Instagram? Bear with me, coz it's a long post! || Haa siapa hantu Instagram sini, angkat tangan! (Fae angkat tangan, banar bah...angkat tangan sebab mau stretching haha). Fae sudah makin boring online Facebook so I beralih ke Instagram. Hobi Fae suka stalk people on Instagram. Oops!

Haa you guys rasa siapa Fae suka stalk? Golongan artis? Public figure? Family? Friends? Random people?

Haa sila liat screenshot dibawah ne. Before you continue reading, I would like to warn you that this is gonna be a LONG post. So kalo rasa inda sanggup baca buleh tekan butang X hehe. Peace. Once in a while bah Fae buat long post so please lah bagi chance. 



Oh ya, before I forget bukan Fae sorang saja yang pakai Instagram Fae atu. One of my besties (indamau mention nama because ijap ea marah hehe) pun ada jua online pakai my Instagram. Both of us share the same hobby stalking people on Instagram. Haha. 

You might ask me, "what is the good or benefit you stalk others on social media? You are wasting your time." Well, I stalk people's Instagram pages for good reasons bah. LOL. Check 'em out below!

Well, I stalk:

1. Asyallie because I just love seeing her beauty ngan make up ala-ala Korea or ala-ala Barbie Doll. Plus Fae kagum ngan semangatnya membina bisnes (Asyalliescarves) walaupun dulu pernah viral gara-gara video-nya 'macam cantik je macam comel je'. Haa yang lelaki jangan gatal tangan kan Google up the video. Masa tu Asya alum berhijap so jaga aurat mata korang ye... 

2. TheDuckGroup because err first of all Fae bukan dUCk fanatic. The reason why I stalk the Instagram page (which is just recently, anyway) adalah sebab masa ne TheDuckGroup berkolaborasi with our (Brunei) future queen, Pengiran Anak Isteri Pengiran Anak Sarah

I am excited on the collaboration part saja and of course, eager to see the designs yang ditampilkan untuk tudung #royalduck ne. And sebab lain Fae stalk is Fae suka baca komen-komen especially dari peminat tudung Duck a.k.a dUCkies. Satu saja Fae mau pesan lah, berbelanja biar ikut kemampuan. Sekian.

3. Ohh, the one yang Fae tutup atu (see the screenshot image above) adalah Instagram page milik public figure dari Malaysia. Dari mata kasar Fae she has more groups of haters daripada supporters. Fae stalk ea pasal..for fun. Haha. Perhaps, Fae buleh ambil sedikit semangat kentalnya atu walaupun teruk dicemuh netizens. 

Anyway, kalo you don't like certain public figures better jangan ambil kisah pasal hal ehwal durang atu.. I mean like, you dok kutuk ea this and that but at the end of the day ada you terima seguni duit? Nada kan.. so better jangan lah. Fae cakap cemane bukan sebab Fae peminat public figure ane. Fae cuma menegur. Sorry Fae inda mau reveal siapa public figure yang Fae selalu stalk atu. 

4. Theyusufiskandar because he is sooooo cuteeeee and funnyyyyy and pintarrrrrr! Umur 9 bulan dah pandai jalan. Eyy geram Fae liat video-video comelnya atu. And Fae suka cara his mommy, Hanis Zalikha, share tips pasal baby ngan hashtag #tipsmommynis

5. Three_little_owens because the triplets are (same reason macam Theyusufiskandar's). hehe. Actually I was just randomly checked arah bahagian 'Explore' and then terjumpa tia Instagram durang ne so Fae follow lah after meliat kecomelan durang yang mencuit hati atu.

6. Zarina_anjoulie because~ haa awal-awal Fae stalk Anju pasal heboh kisahnya kawin ngan jejaka Brunei. Days, weeks and months gone by and Fae masih setia singgah meliat apa Anju update sebab Fae rasa kagum ngan semangat Anju berusaha keras mengukuhkan bisnes Beauty by ZA walaupun macam-macam dugaan ea hadapi (from my hasil men-stalk).

And Fae suka liat Anju post video pasal her baby, Martin Gabriel Ezra. Debap! Geram Fae liat.

7. Raisyyahrania_official because Fae suka liat cara humble and modesty-nya selepas convert. Tapi now Fae jarang dah stalk her Instagram page. Even RaRa pun macam inda lagi kerap post. Anyway, I adore her 3 meowwss. Eyy ada kang Fae penyek anak bulusnya atu. Cute and gebu!

8. Adrizulhariz because? 

Remember Fae ada mentioned earlier on that my bestie also use my Instagram account? Haa obviously bukan Fae yang stalk Adri. By the way Adri was our former classmate in secondary school.

9. Si_rhys because Fae suka liat cara mat saleh ne cakap Bahasa Melayu. Enough said.

10. Vivyyusuf because of the Royalduck collaboration thing. Tapi I stalk TheDuckGroup page more than hers though, sebab sana lagi banyak update. 

11. Prosperityquotes (bukan Fae stalk).

12.  Dilailahjailani (bukan Fae stalk).

13. Beautiful_Quran_Hadith (bukan Fae stalk).

Penat baca? Siapa yang betul-betul baca until finish cuba komen bawah. Jangan tipu. Haha. 


16 comments:

  1. Rajinnya fae stalk specific person, mai selalu tengok random photos je, hahaha.

    ReplyDelete
  2. dulu2 ja sy suka stalk ig orang ni. sekarang, jarang2 sudah

    ReplyDelete
  3. hahaha macam ada yang kita sama si theyusufiskandar

    ReplyDelete
  4. okey...selamat takde nama akak ..takut kena stalk..hahahaha....jemput join top komentator April ye Fae..akak mencari pemenang baru..x nak la orang yang sama aje menang kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kalo ada, kira untung ada stalker setia hahahaha

      Delete
  5. Jie pun suka gak main ista..siap beli lg ebook bisnes insta ni..konon2 nk berniaga online..huhu

    ReplyDelete
  6. amboihhh fae panjangnya list, hahaha

    http://www.neezalife.com/2017/04/makanan-western-sedap-di-next-food.html

    ReplyDelete

thanks for leaving your comment here :)