Followers

Monday, 17 April 2017

self-reminder: don't judge

Assalamu'alaikum readers :D

self reminder: don't judge ll this afternoon I went to kedai cube mau bali food. there, I saw a young girl bercerita sama worker disana. I think they are friends. I was quite annoyed with the young girl because her voice was so loud ngan slang yang ntah apa-apa ntah...I mean like, c'mon, the shop space is small and yet you bercerita basar suara atu seolah-olah inda respect customer bah. sudah atu tepuk-tepuk meja cashier. aduhai dik...

geram bah Fae. kalo y'all berada ditempat Fae I bet y'all pun akan berpikiran sama macam Fae, that the girl seolah-olah mau cari attention. I was the only customer masa atu anyway.

when I wanted to put my items yang I beli diatas meja cashier, the young girl said, "sorry," and then give space for me untuk buat bayaran. 

wow.

after I paid, to my surprise again the young girl said "thank you, come again." 

wow.

kenapa Fae wow?

because earlier on, Fae rasa geram and meluat ngan kelakuannya atu. tapi lapas ea apologized and cakap thank you atu, tetiba lembut hati Fae. 

I think the young girl memang biasa habis pekerja-pekerja di kedai cube atu sebab ea tau bah siapa boss, siapa bini boss, siapa former worker. I knew all of these because I heard bah durang bercerita mun suara durang atu basar. haha.

in conclusion, never easily judge a person based on luarannya. hati mau tau braderr~ insaf Fae sejenak... manusia memang cepat and mudah menilai macam-macam based on luaran seseorang. tapi hanya Allah yang tahu baik buruk hati nurani insan. 



yup, don't easily judge people

no one is perfect

sedangkan pelacur lagi sedekah makanan untuk kucing jalanan...

3 comments:

  1. betul, kita jangan menilai seseorang dari luaran sahaja.

    ReplyDelete
  2. dah ikut sleng fae cakap pulak ni..hehehe..yelah..kadang2 kita tak kenal orang tu macam mana,dah judge bukan2,..rupanya orang tu tak seperti yang kita sangkakan

    ReplyDelete
  3. betul..kita tak boleh judge orang awal2 mcm tu..sometime orang yang kita tengok macam tu, lagi berbudi bahasa...

    ReplyDelete

thanks for leaving your comment here :)