Followers

Wednesday, 26 April 2017

motivation: tapi kenapa?

Assalamu'alaikum readers :D

motivation: tapi kenapa? ll dalam previous post Fae ada bagitau Fae sakit gastric. seminggu dah :( bila datang sakit terus hilang mood kan buat aktiviti rutin/masa lapang. tapi... sampai bila? sampai bila mau manjakan sakit ne? huhuhu.

sakit dugal ne pun on off on off datang in a day atu. bukan kritikal pun sakit dugal ne. tapi bila dah seminggu kana gastric siapa tahan :/

sedangkan ada orang sakit kurus kering sebab starving tapi gigih menjual tin dan botol kosong... 

sedangkan ada orang cacat kaki tapi gigih menjual aiskrim di siring jalan bertemankan wheelchair usang...

sedangkan ada orang tua yang sepatutnya berehat saja dirumah tapi gigih berniaga kuih-muih di pasar malam...

Fae cuma sakit gastric, bukan tahap kritikal pun. sakitnya pun on off on off datang. Fae inda ada banyak stay outdoor pun, no. buat kerja berat pun nada or jarang. Fae inda ada cacat anggota badan pun, cuma rabun jauh. 

tapi kenapa Fae inda segigih macam orang kurus kering, orang cacat kaki dan orang tua diatas? 

siapa paham apa yang Fae cuba sampaikan? 

dear all, please don't be like Fae. 

life problems, life hiatus, life dramas... all these inda akan ada ending-nya kalo Fae just being idle melayan malas diri, memanjakan sakit badan, mengadu pasal manusia-manusia plastik in which I gain nothing pun...gain sakit hati adalah :/

bila gagal Fae mesti bangkit! bila terasa putus asa Fae mesti kuat! bila sakit Fae mesti muhasabah! bila menghadap manusia plastik Fae mesti banyakkan bersabar!

Fae masih mampu. tapi kenapa Fae sia-siakan masa dan peluang yang ada? 

10 comments:

  1. hi fae, singgah blog sha jom hehe http://shafyqahazahar.blogspot.my/

    ReplyDelete
  2. Hi Terima Kasih dan Tahniah kepada Anda Kerana Tersenarai dalam Video Animasi Ucing Nak Try Irama Melayu.(^_^)

    ReplyDelete
  3. Kekadang wani pun kena serang sakit gastrik , tak jaga masa pemakanan , hehe . Semoga kak fae sembuh , syafakillah (:

    ReplyDelete
  4. e'in pun ade gastrik jugak sebelum nie.. tapi lepas kawen, hilang dah gastrik tu.. pelik tak? hihi

    ReplyDelete
  5. semoga Fae sihat2 ya...selamat berhujung minggu Fae dan famili

    ReplyDelete
  6. Semoga cepat hilang gastriknya fae...

    ReplyDelete
  7. Fae jangan biarkan perut kosong..
    Jaga waktu makan walaupun busy..
    Have a good rest dear..

    ReplyDelete
  8. Allahu, gastric nih bahaya kalau dibiarkan.

    Jemputlah join segmen bloglist Amer buat julung kalinya yer. :) http://ameridzuan.blogspot

    ReplyDelete
  9. stay strong, fae.
    semua nyer dlm fikiran kot.
    kalau kuat, dlm kesakitan pun kita stay kuat.
    be positif.
    kekadang aida pun gitu, kalau sakit jadik mcm sgt sakit!!!

    ReplyDelete

thanks for leaving your comment here :)