Followers

Friday, 7 April 2017

Lifestyle: simpan gelas/cawan dalam refrigerator untuk sejukkan air

Assalamu'alaikum readers :D

Lifestyle: simpan gelas/cawan dalam refrigerator untuk sejukkan air || Buka esbok atau bahasa omputehnya refrigerator. Check dalam, nada air sajuk. Check water dispenser pun kurang air dah. Stok air mineral sudah habis. Water filter rusak. 

Tekak haus mau minum air sajuk.

Last night I remember my niece isi air dalam gelas yang disambutnya dari water dispenser and gelas atu ditaruhnya dalam esbok. 

So, Fae pun ambil mug. Sambut air panas dari water boiler. Hahaha. And then taruh arah level atas sekali dalam esbok.



Actually bila dah terasa sajuk sikit Fae minum habis. Fae cuci mug and simpan semula dalam esbok sebab mau ambil gambar. Haha.

Kesian hidup I. Haha. Kalo ada jalan esuk Fae kan bali stok air mineral eh. Kami di rumah minum air mineral. Sebelum ne pakai water filter tapi lapas ea rusak, inda lagi lah.

20 comments:

  1. cantik cawan tu fae post malaysia pleshh hehe

    www.neezalife.com

    ReplyDelete
  2. Samalah kita fae. air dekat rumah water filter tu rosak sobs.

    ReplyDelete
    Replies
    1. we got new one dah tapi belum pasang huhu

      Delete
  3. adik sy pun selalu buat macam tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak segar tekak kalo tak minum air sejuk hehe

      Delete
  4. Saya dah cuba buat mengikut entry di atas. Cawan saya jadi retak seribu. Saya sayang cawan tu beli di hong kong satu set.

    Sekurang2nya saya cuba buat tadi.

    ReplyDelete
  5. cepat rosak nti fridge kalau selalu letak air panas kedalam tu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. errr fae tak tau pun hehehehe sekali dua tu ja fae buat

      Delete
  6. hi, saya datang singgah sini :")

    ReplyDelete
  7. Tak pernah terfikir nak buat... Good idea sis

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha masa tu takde stok air mineral, tu pasal fae sambut air dari water boiler

      Delete
  8. fae, lain kali air tu sejukkan kat luar dulu taw sebelum masuk dalam esbok.. boleh rosak esbok nanti..

    btw, e'in copy paste url blog fae, tapi tak bertukar plak name yang dekat bloglist tu.. tak tahu nape.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. errr thanks for telling me ehhehe

      iye ke? hmmmm how ahh..

      Delete
  9. assalamualaikum...mama dtg dr segmen yg sama...jom join segmen mama
    http://maszull.blogspot.my/2017/04/segmen-mama-nak-url-blog.html

    ReplyDelete

thanks for leaving your comment here :)