Followers

Friday, 21 April 2017

lifestyle: malas seterika tudung

Assalamu'alaikum readers :D

lifestyle: malas seterika tudung ll bila kawan message bagitau yang ea soon kan sampai rumah tapi you alum lagi terikah (seterika) tudung, baju bla bla bla. Fae selalu kena ne situation macam ane. jujurnya Fae inda suka menerikah. leceh bah. sebab tu Fae selesa pakai T-shirt and jeans kalo bejalan sebab no need to iron. 

tapi part pilih tudung haaa ne yang Fae malas banar ne. lebih-lebih lagi bila I am in rush kan bersiap. sebab apa nah? sebab I have to iron my tudung first (and I don't like menerikah bah). and masa tengah ironing tu tetiba bunyi POTT! kawan horn membagitau dah sampai. so, macam lipas kudung lah Fae bersiap. haha. 

so, bila malar kena macam ane Fae mula berjinak-jinak pakai tudung instant. sebelum ne Fae pengguna tegar tudung bawal. lapas kawan Fae balikan Fae tudung instant jenis dua muka, Fae mula rasa selesa wearing it on. jenis material-nya elok terbentuk bila dipakai and the best part is inda perlu diterikah (so glad! haha). 

ya ya ya you can say I should sedia awal iron semua tudung yang selalu dipakai bila ada masa terluang. bila dah overdose vitamin M(alas) inda jua you dapat paksa kan. haha. so, enough said pakai saja tudung instant yang jenis material-nya inda perlu diterikah. masa ne berlambak dipasaran tudung instant jenis cematu. 

to bakal suami Fae bertabahlah dapat bakal isteri yang malas menerikah. haha. 



2 comments:

  1. akak dah ada certain tudung or shawl yang tak payah nak iron..akak pun tak suka iron jugak...baju pun ada yang tak payah nak ber iron sangat...nampak sangatkan malasnya...hahaha

    ReplyDelete
  2. wanna share dgn fae. aida pun sgt malas.
    that is why aida beli berpuluh helai bawal AJ yg tak perlu di iron tau.
    mudah.
    especially kalau nak berjalan mana2.
    now my asben happy bcoz bini dia tak hangkut seterika ke mana2.

    ReplyDelete

thanks for leaving your comment here :)