Followers

Tuesday, 4 April 2017

Dear blogger Noor Maizan, sila baca ne...

Assalamu'alaikum readers :D

Dear blogger Noor Maizan, sila baca ne... ll dalam 2 3 hari lapas blog Fae ada masalahfollower widget Fae (Google Friend Connect) tetiba hilang! even worse, blog background Fae yang gambar cupcakes atau pun hilang design-nya. not only that, kebanyakan gambar-gambar yang Fae upload dalam post pun hilang. the old header was gone, too. lintang-pukang blog Fae ulehnya!



sepatutnya yang arah atas sekali tu adalah letaknya follower widget Fae...

so, Fae pun post lah arah Instagram pasal masalah blog Fae ne. Alhamdulillah this one gorgeous lady baik hati mau tulung check-kan my blog. who's that gorgeous lady? taraa~ I present to you Noor Maizan a.k.a Mayy hehe. Fae DM Mayy arah Instagram and explained to her apa masalah blog Fae.



if y'all perasan in all my previous posts, semua gambar jadi macam broken link ahh.. puncanya sila baca conversation diatas.

Fae rasa macam sekejap saja Mayy berjaya to get back the follower widget Fae yang lama atu. bab coding ne jangantah suruh Fae buat. silap haribulan otak Fae pulang (pula) kana coding pasal luan (terlalu) stress. LOL.


I got the old follower widget back yeah!

hairan ahh buleh ahh jadi corrupted padahal Fae inda ada kacau coding :l

even though Fae ada Google+ Followers widget, bagi Fae feeling nya inda sama having the old one. bertahun-tahun lai Fae bertatih mengumpul dari 0 follower to 800+ followers. 

Mayy did more than I asked her for. Fae minta tulung check-kan anu follower widget atu saja. tapi Mayy offered tulung edit keseluruhan blog Fae. 



I really really love the new look of my blog

Fae screenshot pakai phone so sorry ye kalo a bit blurry..

sesuai ngan taste Fae yang mau simple. new header, new blog background, new everything lah! hehe. yang background tu Mayy baik hati carikan gambar cupcakes. pink + peach + cupcakes = sweetness I am loving it!

thank you so much, Mayy! I owe you a lot. I wish I can return the favor. anggap saja entri ne sebagai open appreciation letter untuk Mayy. hehe.

by the way Fae not sure if Mayy ada buat bisnes ambil tempahan edit blog. adakah Mayy? you should start one! hehe. buleh email Mayy at blogmayyjie@gmail.com ;) 

19 comments:

  1. Nasib baik..Betul..kalau coding2 blog ni, failed..saya, nasib baik husband pandai IT...selalu kalau melibatkan coding, memang minta dia tolong je..that's y, kalau edit2 ni, saya hati2..takut haru-biru blog...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kiter sama huhu.. and fae pun takde intention nak belajar pasal coding. tengoknya pun dah macam erkkkk...

      Delete
  2. nasib awak tggl link..hehe..dah follow back..:)

    ReplyDelete
  3. praise to sis maizan...tangan baik punyaa...haha!!

    ReplyDelete
  4. hehe memang biasa nie..ada masanya ndak sedar atu delete lain maka effect yang lain..ekeke saya sendiri pernah terjadi nasib memang bidang nie..haha kacau satu jer last2 uabh seluruh blog..ekek

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak LZ rasa mesti or tak full time blogger ambil kursus coding? hehehe.

      Delete
  5. Adoi..sy lagi blur, semua pun tatau ni

    ReplyDelete
  6. alhamdullilah selesai sudah.. hehe tu sebab neeza hire je designer takut nak ubah2 coding hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah hehe serik fae dah kalo prob camne dtg lg

      Delete
  7. Cantik dan comel. Berseri2 blog Pae sekarang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenkiu kak pijaa hehe blogger Mayy yg byk tlg fae

      Delete
  8. Yeayyy happy Fae suka dengan design blog baru ni. Hihihi. Mai memang suka tolong blogger yang ada problem (selagi mampu) sebab dalam masa sama mai boleh tahu solution untuk problem yang kita tak jangka akan berlaku next time. Hehehe.

    ReplyDelete
  9. Huh.. Tajuk mcmnak cari gaduh hahaha.. Btw tahniah sebab Mayy dah dapat settle problem nie dan tolong Fae :D Tempalete pun dah bertukar wajah .. Nice!

    ReplyDelete

thanks for leaving your comment here :)