Followers

Tuesday, 18 April 2017

blogging: aku follow tapi aku tak baca entri kau

Assalamu'alaikum readers :D 

blogging: aku follow tapi aku tak baca entri kau ll haa~ anyone? Fae akui Fae ada follow some bloggers tapi Fae jarang baca entri durang walaupun sometime ada teliat update arah blogger dashboard feed Fae. satu pengakuan bahaya. oops!

jangan kecam Fae dulu. 

tipu lah kalo Fae cakap Fae inda pernah baca their posts. masa awal-awal follow atu memang lah Fae ada singgah. then lapas atu lama-kelamaan Fae hilang minat kan singgah lagi. 

why Fae why?

pertama, sebab tajuk ataupun isi entri yang Fae has least or no interest in. kedua, sebab blogger atu sendiri yang jarang singgah blog Fae. 

tapi ne ada exception sikit. ada some bloggers yang jarang singgah blog Fae tapi Fae masih sudi tinggalkan jejak arah blog durang. sebab durang sometime ada share posts yang Fae memang berminat mau tau. hee~ main point-nya sini is tajuk entri mesti menarik. 

Fae pun inda paksa kawan blogger to read mine. masing-masing ada durang punya favourite blogs :) well, I definitely berterima kasih with all my heart to those yang sudi singgah tinggalkan jejak termasuk silent readers.

so, anyone ada yang macam Fae? awal-awal follow saja ada beberapa kali tinggalkan jejak and then lapas atu krik~ krik~ krik~ hehehe! 

apapun, blogging with peace okay :) nada main paksa-paksa follow, paksa-paksa baca here... masing-masing punya pilihan either mau klik baca ataupun inda. still you masih bernafas kan krik~ krik~ krik~

7 comments:

  1. Akak pun kalau rasa nk baca akak baca.. tapi kalau org BW blog akak selalunya akak akan balas semula. Kadang2 x sempat nak ikut semua, ada masa kita singgah.

    ReplyDelete
  2. sama la sy Fae...kekdg tu tengok tak x jengah jugak sebab bkn tak berminat tapi kesibukan kerja..pastu bila online balik dh terlupa...tetap BW bila dapat ruang maklum lah BW ni perlu masa yg panjang jugak kan..

    ReplyDelete
  3. yess..sama.kadang2 sekali pandang je bila busy..tapi insyallah..akan tetap singgah..kalau entry diorang menarik..lagilah suka singgah kan

    ReplyDelete
  4. saya selalunya akan bw ke blog orang yang ada tinggalkan jejak kat blog saya..as appreciation sbb dorang sudi singgah ke blog saya..kalau free, saya akan bw ke bloglist dalam blog saya tu..

    ReplyDelete
  5. For me, blogging ni kena ada perhubungan dua hala. Kalau kita je singgah blog dia tapi dia tak pernah singgah balas even sekali, lama2 kita sendiri pun lupa kewujudan blog dia, sebab ramai lagi blogger yang entry mereka bagus2 dan mereka sendiri pun peramah.

    ReplyDelete
  6. Setuju dengan fae. Syed pun ada ja beberapa blog yang follow mula2 lepastu tak baca dah sebab blogger tu sendiri pun tak sudi nak melawat blog kita. Bukannya nak traffic ke apa. Cukuplah kalau ada give and take. Sebagaimana kita nak orang baca blog kita, macamtu la kita kena buat dekat orang lain. Easy.

    ReplyDelete
  7. aida takde bloglist di blog.
    hanya ada list of top komen people.
    those bloggers' blogs yg aida akan wajib gi. to komen komen balik lah.
    menghargai mereka yg rajin dtg blog aida. kita share traffic juga.
    bcoz aida blogwalking from reading list yg aida follow.
    tu la kot guna nyer memfollow.
    terpulang kot kan fae kpd cara masing2 :)

    ReplyDelete

thanks for leaving your comment here :)