Followers

Wednesday, 15 March 2017

The Sunshine blogger Award

Assalamu'alaikum readers :D

The Sunshine Blogger award ll untuk kesekian kalinya Fae kana tag uleh rakan blogger Cikla and Unni Anje dalam segmen Sunshine Blogger Award. semua rules Fae ikut kecuali no 3 sorry heee~ anyway, thanks ahh. Fea combine-kan ja semua soalan both dari Cikla and Unni Anje.


  • Thank the person(s) who nominated you in a blog and link back to their blog
  • Answer the 11 questions sent by the person who nominated you
  • Nominated 11 new blogs to receive the award and write them 11 new questions
  • List the rules and display THE SUNSHINE BLOGGER AWARD logo on your post and or your blog
1-11 soalan dari Cikla. 12-22 soalan dari Unni Anje.

1. Ceritakan pasal diri korang secara ringkas dan nama timangan korang sekali.


Fae urang Brunei, tapi ada campur Malaysia sebab mama asal sana. umur 25 tahun, an ambitious blogger by day and a tuition teacher by night. nama timangan ada dua, Fae and Gata (among family ja). dan jua bakal isteri Mohd Shafie bin Mohd Hassan (doakan yee) heee~

2. Sejak bila korang berblog dan sebab utama mengapa korang menceburkan diri dalam blogging.

since 2011. initially, Fae mau cari side income, sadly #missionfailed. tapi I still continue blogging jua. masa ne Fae focus mau teguhkan dulu reader base Fae.

3. Apa yang korang mesti buat sebelum tidur. (Tak semestinya baca Doa tidur, basuh kaki tau). Cikla nak lain dari yang lain.

check Facebook, Instagram and Blog. and of course, main Township!

4. Orang yang korang paling adore? Dan mengapa.

no one in specific. tapi Fae kagum with those yang kuat hadapi segala kesusahan hidup and at the end temui kejayaan. 

5. Makanan yang korang tak boleh makan langsung. Kalau korang makan jugak kena alergik dan sebagainya.

durian. tapi Fae nada allergic.

6. Pencapaian terbaik korang sepanjang berblog.

nada. sedih. masih bertatih membina nama dalam dunia blogging.

7. Pengalaman paling pahit korang sepanjang berblog.

ermm ntah ada kot, or nada. heee~

8. Siapa yang korang teringin sangat nak jumpa dan mengapa.

my real mama. sebab terpisah since umur Fae dalam 4 5 tahun cematu.

9. 5 barang penting yang ada dalam handbeg korang.

handphone, duit, house key, perfume and IC.

10. Apakah cita-cita pertama korang masa kecil dulu?

cita-cita pertama tu Fae inda berapa ingat. tapi kalo antara cita-cita pertama ada banyak. Fae pernah bercita-cita mau jadi nurse, lawyer. LOL.

11. Apakah aspirasi korang dalam dunia blog ni pada masa akan datang. Mungkin 10 tahun akan datang ke..

to have my own 'blogging office'!

12. Who are you?

buleh rujuk jawapan no 1 :)

13. During the course of your life is the most embarrassing thing ever happened?

don't want to share here lah ehehh..

14. You like travel? why?

suka! sebab I like to learn about foreign cultures and keunikan negara durang.

15. state in Malaysia, a state where your don't go?

maksudnya state yang Fae balum (belum) pernah agakah (datangkah)? semua state di Semenanjung Malaysia.

16. Which state cuisine that you like? (unless your state)

nasi katok.

17. Do you like your job now?

Alhamdulillah :) 

18. The most disappointing in your life? why?

disappointing apa? moment kah.. kala moment tu ermm banyak.. don't want to share here lah ehehh sorry. 

19. Who is the first person you're looking for if your are in emergency?

whoever yang first keluar dalam pikiran Fae.

20. What is the first thing will you do when you wake up?

check handphone.

21. If someone give your 10k. what do you do?

first bali rumah. then bagi family duit. then nikah. then travel.

22. What you like about me? why?

hi Anne ^^ 

23 comments:

  1. Sama macam Unni rupanya ye tak suka durian. Durian tu fav ana. Pantang jumpa orang kata.

    Ana doakan semoga Fae berjumpa dengan mak kandung fae ye. InsyaAllah mana tau satu hari nanti bertemu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. fae tak tahan bau durian huhuhu

      Aamiin... tenkiu ana

      Delete
  2. wahh bakal pengantin baru hikhik. In Shaa Allah ye sis. Best baca jawapan sis :*

    http://elsaalicious.blogspot.my/2017/03/alexa-rank-blog-elsaalicious-1.html

    ReplyDelete
  3. Semoga Fae dipertemukan dengan mama Fae, mohon doalah selalu... =) hihi ingatkan Unni jea yang tak suka durian, alahai... =) baru nak ajak awak pegi kebun durian..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aamiin kak :)

      eyy cium bau durian dah fae tak suka hahaha

      Delete
  4. Hehhee rtu pon ada blogger yg tag akak jugak fae...tak berkesempatan lagi la nak buat

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah hehe nasib baik fae byk free time tu pasal sempat up post..

      Delete
  5. wahh...fae pun kena tag jugak eh..

    ReplyDelete
  6. Alah.. tak suka durian ye, rugi tau.. Hihi..

    Cikla doakan fae akan bertemu dgn your real mum.. ok..

    ReplyDelete
  7. kita pun tak suka durian.. tapi kadang makan jugakk...
    btw, jemput singgah tempat saya =)

    ReplyDelete
  8. Akak doakan Pae bertemu dgn real mum Pae.. bagus juga yer soalan, boleh kenal blogger dgn lebih mendalam.

    ReplyDelete
  9. haiii :D singgah sini.

    tertarik dengan soalan 19. Kadang2, kita terfikir orang yg kita tak sangka pun, mungkin sebab ada persamaan situasi emergency dengan pengalaman orang tu :D

    hanisamanina.com


    ReplyDelete
  10. suka jawapan untuk soalan no 11 tu hehe

    ReplyDelete
  11. alahai Fae, sodapnya durian tu. durian putih, merah, kuning 😍 sayangnya tak makan durian 😱 kalau buat bubur durian, makan ka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. eyy tatap jua inda mau hahaha

      nope, selagi ada campur durian tatap nonono

      Delete
    2. bhahaha. tapi nyaman bah buburnya. teda juga bau durian

      Delete

thanks for leaving your comment here :)