Followers

Tuesday, 21 February 2017

cerita pasal si public figure

Assalamu'alaikum readers :D

seriously, Fae nada idea apa kan dibebelkan dalam blog ne. sebab tu blog Fae sunyi nada update 2 3 hari ane. cuma Fae mau share satu cerita. cerita lah sangat. haha.

Fae ada follow sorang public figure ne arah instagram. Fae inda mau mention siapa namanya. because kalo Fae gtau ijap ada pembaca blog Fae yang bernama lelaki (ehemm) dok Google atau check arah Instagram si public figure yang sexy atu. percuma ja dapat dusa meliat perempuan sexy. 

public figure ne sorang businesswoman jua. ea ada uploaded her picture arah Instagram, I think today punya post. Fae yang perempuan pun meliat macam "wow kalah body ku eh." 

then ada sorang follower nya commented something rude on her post. memang kana bash balik uleh si public figure ane in which bahasa yang dipakainya memang buat Fae mengucap Astaghfirullah. memang salah si pengomen mulakan menaip kata-kata yang harsh. yet si public figure pun kena lah jaga kata-katanya jua or else ea dan si pengomen nada beza. 

si pengomen makin galak memprovok si public figure. apakah kurang kasih sayang sampai berkelakuan cematu? dunia~ dunia~

Fae pernah liat arah YouTube pasal si public figure ane. lama sudah video atu ntah taun berapa kana released. dalam video atu si public figure ne confessed ea ada mengambil censored untuk censored. but arah sumber media lain cemane cemane cakapnya. buat Fae tertanya-tanya jua the clarity of her words. 

whatever. Fae pun bukan perfect in and out. I have no right to ultimately question every of her words and judge her lifestyle. cukuplah ada pengomen-pengomen yang beradab (bukan macam the first commentator aforementioned) menegur this public figure baik-baik. terpulang arahnya untuk menerima nasihat yang diberi. 

p/s: Fae kagum ngan semangat public figure ne membina empayar bisnesnya walaupun kadang dilanda kontroversi.

10 comments:

  1. Sebab itulah saya kurang minat mengikuti kisah public figure.

    ReplyDelete
  2. Nak jadi public figure sebenarnya kena tahan kena provok sebab at the end of the day, kemungkinan dia akan disalahkan lebih daripada yang memprovok.

    Jom exchange blog link, http://lynk.my/w1cm

    ReplyDelete
    Replies
    1. indeed! simply say jgn buat hal yg blh jadi viral.

      Delete
  3. Sepatutnya dia dah tahu dia public figure, abaikan sahaja apa netizens cakap. Memang orang sentiasa akan cari salah kita.

    ReplyDelete
  4. kite kalau dah jadi public figure, kena jugak jage tingkah laku, pakaian, percakapan.. keyboard warrior nie sentiasa ade di mane-mane.. abaikan aje..

    ReplyDelete
  5. bila dah public figure mmg kena trima baik buruknya..

    ReplyDelete

thanks for leaving your comment here :)