Followers

Friday, 17 February 2017

buku yang viral?

Assalamu'alaikum readers :D

siapa suka baca buku? inda kisah lah buku novel kah majalah kah buku agama kah buku ilmiah kah kah kah kah 💃I used to be a bookworm jua. but semenjak ada handphone sendiri and the usage of Internet pun makin berleluasa so bye bye lah buku. haha. 

cakap pasal buku i bet most of my Malaysian readers tau pasal satu 'buku' yang tengah viral masa ane. ada yang support si fulan tu, ada yang mocking him. haa bet the moment you read the word 'him' you can eventually guess siapakah si fulan yang Fae maksudkan atu. 

bagi Fae, kalo buku yang dihasilkan uleh si fulan atu ada membagi sedikit manfaat why not kan. maybe ea mau membagi inspiration and perhaps lil bit of motivation to others but with his own way lah. kalo inda suka don't try to menambah dusa mocking him, make fun of his book and jadi keyboard warrior yang inda beretika. Astaghfirullah. kadang more negative than positive bilanya sesuatu benda atu jadi viral. so sad 😞

I don't have the credibility to become a good blog writer. hence, my blog is lacking the SEO quality. let alone to attract high number of readers to booze my blog traffic. but, it's okay (think positive lah sangat).

what I am trying to deliver here is sekadar pesanan for all professional and amateur writers, apa yang anda tulis itu nukilannya akan kekal maka tulislah yang baik-baik. di akhirat nanti akan ditanya. and also sedikit teguran untuk semua especially #keyboardwarrior jaga etika anda apabila menaip tutur kata dalam media sosial. err awkward eh rasanya pakai Melayu baku. haha. formal banar bunyinya. 

23 comments:

  1. aku pun suka baca buku tapi bukan buku cinta cinta lah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha teringat ku masa zaman remaja karak baca novel cinta huhuhu

      Delete
  2. Masing-masing ada hak untuk membenci tapi janganlah menghamburkan kata-kata tak baik dekat dia. kesian pula dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah kan..

      tapi dia untung coz buku jadi laris

      Delete
  3. setuju...kita hanya jadi silent reader saja melihat gelagat ini. terpulanglah apa pendapat mereka. sedih lihat isu kecil digembar gemburkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasalah ada kaki viral yg tak tau nak duk diam, ada2 saja isu kecil disensasikan

      Delete
  4. Janganlah jadi syok sendiri sudah.

    ReplyDelete
  5. bacalah buku serenity dan fragile syira lokman...insyaAllah berbaloi..hehehe

    ReplyDelete
  6. Hihihi sama lah, dulu bookworm tau, tapi sekarang ni lebih banyak dengan phone@ laptop.

    Itulah bukan mudah untuk jadi penulis, daripada sibuk mengecam orang lain cubalah tulis sendiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita geng! hehehehe

      i know right. keyboard warrior ne dimana2 sibuk nak kecam lebih2 apa org buat

      Delete
  7. sy suka membaca, tapi mau beli buku dia & jadikan koleksi mmg nda la. mahal bebenor, pastu bnyk muka dia tempek dlm tu, ayat pula sikit 😪

    ReplyDelete
  8. hehe dah tau buku siapa yang viral tu..no komen..taknak judge apa-apa..baik kita ambil, kalau buruk jadi pengajaran :)

    ReplyDelete
  9. Ada jugak orang bernama si fulan.

    ReplyDelete
  10. jom kita intai buku viral hehe...dah ada yg beli ke...

    ReplyDelete

thanks for leaving your comment here :)