Followers

Tuesday, 24 January 2017

perjalanan sebagai seorang blogger

Assalamu'alaikum readers :D

lama rasanya Fae inda join mana-mana segmen ataupun giveaway. so, segmen Fae join kali ne asking us untuk cerita pasal perjalanan tane sebagai seorang blogger. Fae inda kisah kalo inda menang segmen ne sebab atu bukan tujuan utama Fae join. 

okay, Fae mula active ber-blogging back in 2012. but sebelum atu I did have a blog way back earlier though but inda active. plus masa atu alum berapa pandai menggunakannya so terabai lah macam atu saja. 

but after Fae mula masuk university in 2011 I thought that by having a blog I could share segala memori Fae sebagai seorang university student. so. with that early 2012 lahirlah blog Fae yang sekarang ane. moreover, reason lain Fae buat blog ne was untuk cari side income. well, sadly to say~ mission failed. LOL.

the first 2 3 years Fae berblogging memang active lah especially tahun 2013. just check out my blog archive. banyak personal entries I posted. somehow, I started to think that I should kurangkan posting pasal kisah-kisah personal, lebih-lebih lagi jenis entri meluahkan perasaan atau masalah. 

i will definitely delete such entries. plahan-plahan..

and then starting tahun 2015 the total entries I posted makin berkurangan. busy ngan kehidupan. LOL. 

Fae pun teringin jua untuk dapatkan review ataupun advertorial jobs like others. well, Fae percaya ngan rezeki yang Allah bagi so chill saja.

blog Fae lama sudah inda tukar baju. I am not good in designing blog. even my blog header was made by a fellow blogger. 

oh ya, I am a Bruneian blogger but majority of my blog followers urang Malaysia. cool.

sekian coretan Fae. Fae tag Kak Aimi Bro Eraz Mama Maszull



jom join segmen ne ok

10 comments:

  1. Assalamualaikum :)
    not really aware of most blogs yang saya follow, so when I read this entry, agak pelik la dengan cara penulisan dan gaya bahasa.. oh baru sedar orang brunei rupanya

    it's good to see diversity :) and nice perjalanan yg diceritakan :D
    jemput singgah blog saya ya!

    ReplyDelete
  2. dah lamam x singgah sini.. hehehe..
    xpe, slow2 bangun.. nak selalu join aktiviti blogging macam tu kan cari n join group blogger. hehehe

    ReplyDelete
  3. hai kawan dari brunei! Atu tah kalau urang perempuan ni gatal betul tangan up entri personal feelings. Its okay fae, karang ada la tu yang jemput join contest/review. All the best :D

    p/s : senarai peserta kena update suda tu. https://farhannajafri.blogspot.my/2017/01/assalamualaikum-hai-to-all-of-you-guys.html

    ReplyDelete
  4. hai, sy kawan dari sabah! 😉 so, faham sikit2 bahasa brunei sbb ramai kwn bangsa brunei 😄

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum, salam perkenalan daripada Malaysia.. Follower yang ke785, datang dari segmen yang sama..

    http://starlavenderluna.blogspot.com/2017/01/pencarian-bloglist-blog-baru-by-farhana.html

    ReplyDelete
  6. hai tahniah sebab terpilih sebagai pemenang :)

    ReplyDelete

thanks for leaving your comment here :)