Followers

Monday, 9 January 2017

malu pakai kacamata

Assalamu'alaikum readers :D

siapa disini pakai kacamata sila angkat kening 😉 Fae pakai kacamata jua. hehe.. since darjah 4 dah pakai. awal-awal rasa malu because bagi Fae i looked ugly when wearing one. somehow, bila dah lama pakai atu so jadi inda kisah lah.  

ne dulu punya cerita..kalo lintas budak lelaki rasa inda cool and attractive kalo pakai kacamata so i took it off lah. kunun expected budak lelaki nun akan menoleh ke arah Fae lah. UWEKKKKK!! maie ramai-ramai muntah hijau 💀💀💀💀 level perasan tahap UWEKKKKKK!! #MohonCerminDiriDuluFae

tapi atu lah hakikatnya. sedar diri inda lawa and then ditambah lagi pakai kacamata making me look like an ugly nerdy Betty. masa pun berlalu and Fae pun, somehow, mula comfortable jadi budak kacamata. Fae perbetulkan niat kenapa Fae pakai kacamata

Astaghfirullah, bila Fae kenang balik sifat low self-esteem diri dulu atu memang inda sepatutnya i felt that way. beberapa kali baca pesanan berhiaslah hanya untuk suami so Fae pun berpikirlah kenapa dulu atu aku malu pakai kacamata setiap kali melintas hot guys. yuck.

motif entri: sekadar ingin berpesan jadilah diri sendiri. jangan mudah rasa low self-esteem. hakikatnya each and everyone of us ada kelebihannya masing-masing. sifat ingin menunjuk kecantikan diri tu adalah salah. kecantikan wanita Islam adalah untuk insan bernama suami sahaja. 

5 comments:

  1. alhamdlillah mata ni masih ok lg.. xpe, kaca mata comel peee.

    ReplyDelete
  2. rietta alhamdulillah xpkai kaca mata...tpi ada juga bdk bdk nak pkai kata mata sebab nak nampak cool....mcm mcm kan...

    ReplyDelete
  3. Huhu sama.. mula2 mmg malu, lama2 biasa :)

    ReplyDelete
  4. Cikna pki dr form2, rasanya xpernah malu bangga lg Ade,huhuu... Tp bila tngkp gmbr cikna xsuka b'kacamata tdng nmpk kmbng SBB bingkai spek...;-)

    ReplyDelete
  5. Fiza pakai spek kat rumah jer.. mula masuk university sudah mula pakai contact lens.

    ReplyDelete

thanks for leaving your comment here :)