Followers

Tuesday, 10 January 2017

hello Instagram users

Assalamu'alaikum readers :D

pagi Selasa yang indah 😁 okay. straight to the point saja..siapa ada Instagram account? 👀

siapa selalu check Instagram tapi jarang update? like Fae 🙋 kalo kan post gambar baru Fae akan pikir banyak kali like "alaa dalam gambar ne my friend inda pakai tudung." and such.

siapa rajin upload gambar baru arah Instagram-nya? 😏


an (ugly) edited screenshot image of my phone home screen 😂

penggunaan Instagram ne actually berguna and also buleh bagi manfaat kalo you use it ngan berhemah. such examples like..

👉 untuk online business upload gambar products durang

👉 untuk designer, photographer share durang punya hasil kerja 

👉 untuk traveler share tempat-tempat yang menarik, be it man-made attraction ataupun nature. kan molek share beautiful things.. somehow, make us be amazed ngan ciptaan Allah and also keindahan hasil man-made features in which ilham datang dari Allah jua.

👉 ada people yang suka share useful or motivational quotes atau Islamic reminder, ne pun bagus jua kalo share arah Instagram

sekadar ingin mengingati..share lah benda yang baik-baik saja. elakkan share gambar yang sia-sia and buleh mengundang fitnah. untuk girls, ladies, women~ please dan please jangan tah upload gambar yang terbuka ter-expose sana sini.  untuk boys, lads, men~ jagalah pandangan mata anda.

may God bless y'all and have a good day 💓

6 comments:

  1. saya pun jarang update hehe :p

    ReplyDelete
  2. ciksu time ada modai bru uoload. lau tak .cenggitu je la.. hihihi
    betuk tu. fae.. beringat lah selalu
    nice sharing tenkiu..

    ReplyDelete
  3. sy 50-50 update. nk kata tiap2 hari tu tak lah. kalau ada benda nak cerita n nak share, mostly pasal xtvt seharian.

    ReplyDelete
  4. sy jarang update sbb kurang aktif...tapi lately dah terajin update gak tapi masih belajar..

    ReplyDelete
  5. blom ada insta,blog pown dh jrg berupdate...

    ReplyDelete

thanks for leaving your comment here :)