Followers

Sunday, 26 June 2016

just another personal entry by Fae

Assalamu'alaikum readers :D

just another personal entry by Fae

yesterday Fae pigi iftar outing with my old buddies from secondary school. in a year payah kan jumpa durang (dia orang) ne because masing-masing busy with their own life. bila sudah bejumpa atu bah macam-macam cerita keluar. we had iftar di Restoran Rock Garden. nada buffet. cuma ada ala carte menu saja in which nada hal lah bagi kami. janji tummy was happy ^^ Fae inda mau upload our pictures here demi menjaga aurat kawan. enough said.



picture taken masa hanging out di Beanery cafe

lapas dari Restoran Rock Garden, we had our post-iftar outing at Beanery Cafe. first time Fae ke Beanery Cafe. tempatnya damit (kecil) yet menyenangkan in terms of lighting dalam cafe, interior design and customer service. i just wish durang offer more dalam their menu :( durang ada latte, cappucino, shake tapi mostly-nya Fae inda pandai minum. kalau ada yang Fae pandai pun tetap Fae inda akan choose because i don't like to drink it.

Fae bukan type of person yang suka mencuba bermacam-macam jenis food and minuman bila pigi ke restoran or cafe. kusut Fae masa memilih menu and thanks goodness, watermelon juice came to the rescue. LOL. 

kawan order watermelon cheesecake (see the picture above). the taste? not to my liking. so sad. my taste bud is just not being cooperative :( overall, Beanery cafe memang sesuai untuk hanging out ngan kawan-kawan while having light menu. 

motif entri: sekali-sekala hanging out with old buddies buleh kurangkan stress. true bah. because we all jarang bejumpa so bila ada chance to have a small gathering, memang happening. asal pandai jaga diri wherever you are :)

10 comments:

  1. kelas nampak tmpt ni..mst mahal kan mknn dia..tp brbaloi kalau g jarang2 n smbil jumpa teman2 lama..

    ReplyDelete
  2. hee.. tu la lain org lain tekak. tp tgk mcm sdp..huhuh

    ReplyDelete
  3. bestkan iftar kat luar...rietta blom lg iftar kt luar....blom ada kesempatan...

    ReplyDelete
  4. cantiknye hiasan cafe..npk eksklusif

    ReplyDelete
  5. best tu fae bukak puasa sama kawan2... saya ni belum sempat lg ha bukak puasa diluar.. di rumah2 ja buka puasa :)

    Blogwalking sini, jom baca article seo ini

    Terbaru Mengenai Nofollow Link article...

    ReplyDelete
  6. Best nmpk tempat ni.sesekali berbuka dengan kawan2 mesti byk ceritanya kan..tempat pun biar eksklusif sikit baru ada privacy

    ReplyDelete
  7. Best nmpk tempat ni.sesekali berbuka dengan kawan2 mesti byk ceritanya kan..tempat pun biar eksklusif sikit baru ada privacy

    ReplyDelete
  8. Cantik Fae cafe dia.

    kalau i kan i suka je cuba any dish esp yg pelik2. heeee
    so boleh tau rasa cam ne kan.

    ReplyDelete
  9. ok entri bebrbuka...huhu sori baru singgah baca sini.

    apa pun hidangan macam sedap sangat

    ReplyDelete

thanks for leaving your comment here :)