Followers

Saturday, 11 June 2016

awal jua kurapak pasal hari raya ane?

Assalamu'alaikum readers :D

awal jua kurapak pasal hari raya ane?

nah. about 3 weeks left sebelum hari raya tiba. excited? nah. masa damit-damit saja excited. excited kutip duit raya. HAHA! sudah basar ane malas banar kan bejalan beraya. Astaghfirullah. jangan ikut ulah (sikap) malas Fae okay kawan-kawan? haa cakap pasal raya, anyone sudah putung (tempah) baju raya

Fae alum putung baju raya. don't feel like to tempah one. Fae ada some dresses yang Fae jarang pakai throughout the year so better Fae pakai untuk raya lah. jimat jua usin (duit). kalo ada budget lebih, maybe Fae tempah baju raya atau bali yang ready-made saja. 

dulu setiap kali pigi ke pasaraya, masa awal puasa sudah berkumandang lagu-lagu raya. tapi now Fae realize nada lagi Fae dangar di corong speaker pasaraya pasang lagu-lagu raya ahh. baguslah if like that.. sadang tah kan luan hiburan masa puasa ane *uhuk! uhuk!*

satu tradisi kitani masa hari raya is membagi duit raya. just a quick and stern reminder; jangan jadi macam urang inda bersyukur bila kana bagi sikit duit raya atu. contohnya $1.00. syukurtah saja bah! bila ada anak nanti Fae will teach anak Fae to not prioritize of collecting duit raya as durang punya sebab mau ikut beraya

bah atu saja kurapak pasal hari raya dari Fae. by the way, Fae minta jasa baik kawan-kawan untuk singgah and follow blog misshoneybunny91.blogspot.com :)

10 comments:

  1. banar tu Fae ada yg siap potong baju raya before puasa lagi takut tailor inda mau trima, tapi kalau kadai India mau saja tu walaupun dekat raya haha

    ReplyDelete
  2. WAALAIKUMUSSALAM KAK FAE.
    WALAU JM TAK BERAPA FAHAM BAHASA BRUNEI, TAPI BOLEHLAH TAHU SIKIT-SIKIT.

    ReplyDelete
  3. pening juga baca bahasa brunei nih.. hehe.. tapi blh faham juga sikit2

    ReplyDelete
    Replies
    1. sooner or later kak maria will paham hehe

      Delete
  4. awal cter pasal raya fae..hehe..kurapak tu apa..

    ReplyDelete

thanks for leaving your comment here :)