Followers

Sunday, 26 June 2016

just another personal entry by Fae

Assalamu'alaikum readers :D

just another personal entry by Fae

yesterday Fae pigi iftar outing with my old buddies from secondary school. in a year payah kan jumpa durang (dia orang) ne because masing-masing busy with their own life. bila sudah bejumpa atu bah macam-macam cerita keluar. we had iftar di Restoran Rock Garden. nada buffet. cuma ada ala carte menu saja in which nada hal lah bagi kami. janji tummy was happy ^^ Fae inda mau upload our pictures here demi menjaga aurat kawan. enough said.



picture taken masa hanging out di Beanery cafe

Tuesday, 21 June 2016

entri versi 'expired'

Assalamu'alaikum readers :D

hari ne masuk hari ke 15 Brunei berpuasa. ada yang 'tuang' puasa kah? kekeke. this year of ramadhan baru sekali Fae sungkai (berbuka puasa) di restoran. last Thursday Fae sungkai with my girls, Lina, Amal and Rifan. that explains why tajuk entri Fae entri versi expired. kekeke. 


cuba teka mana satu Fae? kekeke.

our activities on last thursday:

- hanging out at lina's house

we played 90's games. siapa budak-budak 90's sini angkat kaki! :p somehow, kami checked our handphones less while playing the 90's games. shame on you, gadget! LOL. 

-had iftar at Indah Damai Restaurant

the buffet is $8.90 per head for an adult. we give double thumbs up for the sesame honey chicken and black pepper beef.

-watched Finding Dory 

i really had a good laugh watching this movie thus, i give the rating 8/10 :)

Fae sudah janji arah besties Fae untuk post cerita pasal sungkai ane so after this i will WhatsApp the ladies yang Fae sudah post this entry on blog. 

the picture above Fae edit kali kedua. because yang awal-awal Fae edit nampak sipi-sipi bah aurat lengan kawan so Fae edit once again by covering whatever exposed spot or part. LOL.

motif entri: what do you think? 

Monday, 20 June 2016

Fae is asking you

Assalamu'alaikum readers :D

aduhai it is kinda susah kan keep up after blog 'cuti' beberapa hari. mood kan update blog pun kelaut. anyway, Fae mau ucapkan thanks a lot to those yang ikut segmen ringkas Fae. click saja link atu untuk check senarai peserta, okay. 

one quick question. in the scale of 3 (often), 2 (sometimes, seldom) or 1 (first time), what is your (honest) pick up scale about your visit frequency to my blog? be honest, okay. i won't be mad. kalo y'all seldom, like very very jarang lah visit my blog, just type number 2 in the comment box below. papai!


Wednesday, 15 June 2016

3 sebab kenapa Fae klik entri y'all

Assalamu'alaikum readers :D

the past few days, in a row, Fae rajin online blog dah. paling minimum Fae akan blogwalking dalam 10-20 entri. fairly speaking, there are 3 factors yang buat Fae laju meng-click entri y'all:

1) tajuk entri yang menarik
2) tajuk entri yang kurang menarik BUT i know isi entrinya is of my liking. contoh tajuk entri "kucing adik". oleh sebab Fae suka kucing Fae akan click jua walaupun in my honest opinion tajuk entrinya kurang menarik.
3) ihsan. maksudnya disini when there are no more interesting blog posts for me to read, Fae akan click and read any random blog post atas dasar ihsan (nya urang Brunei kesian bah).

so~ begitulah kisahnya 3 sebab kenapa Fae klik entri y'all :D

Tuesday, 14 June 2016

bilanya Fae rajin berblogging...

Assalamu'alaikum readers :D

bilanya Fae rajin berblogging, tangah (tengah) malam update blog pun lakat (masih) active brain ne memerah idea. anyway, Fae mau invite my beloved readers untuk join segmen Fae ne. tarikh last join is on 18th June. 

and also, Fae kan minta tulung (tolong) y'all siapa tau macam mana kan pasang widget Google Friend Connect arah blog? ne untuk my friend's blog huhu. Fae sudah check arah gadgets list nada (tiada) lagi bah. honestly, i find it kinda impractical bah anu follower badge using Google plus ahh. luckily masa Fae buat blog ne back in 2011 widget follower Google friend Connect masih ada in the list. siapa-siapa ada buat tutorial berkaitan please share it with us okay. really appreciate your help. tata!

Sunday, 12 June 2016

aku join segmen blog urang brunei

Assalamu'alaikum readers :D

[2017 UPDATE] banner paksa Fae remove because of masalah ne :(

attention! calling out all my fellow bloggers! y'all are invited untuk join segmen Fae. syaratnya mudah saja. copy banner buruk di bawah and buat tajuk "aku join segmen blog urang Brunei"

UPDATE! tarikh last join segmen ne Fae EXTEND UNTIL 18th June 2016, Sabtu. 1 week dari tarikh 12th june, the date i posted this entry.. 

Saturday, 11 June 2016

awal jua kurapak pasal hari raya ane?

Assalamu'alaikum readers :D

awal jua kurapak pasal hari raya ane?

nah. about 3 weeks left sebelum hari raya tiba. excited? nah. masa damit-damit saja excited. excited kutip duit raya. HAHA! sudah basar ane malas banar kan bejalan beraya. Astaghfirullah. jangan ikut ulah (sikap) malas Fae okay kawan-kawan? haa cakap pasal raya, anyone sudah putung (tempah) baju raya

Fae alum putung baju raya. don't feel like to tempah one. Fae ada some dresses yang Fae jarang pakai throughout the year so better Fae pakai untuk raya lah. jimat jua usin (duit). kalo ada budget lebih, maybe Fae tempah baju raya atau bali yang ready-made saja. 

Tuesday, 7 June 2016

symptom "DONE" di bulan Ramadhan

Assalamu'alaikum readers :D

Brunei start berpuasa hari ane, 7th july. about 3 hours left lagi kan masuk waktu bersungkai (berbuka puasa). 



symptom "done" di bulan ramadhan

baca satu-satu. any words yang inda tau, tanya Fae.

post picture masjid atau picture selepas solat terawih and then update status or buat caption "done terawih"

wawawa!

btw Fae minta tulung (tolong) kawan-kawan blogger untuk follow and support our new blogger friend. misshoneybunny91.blogspot.com kalo y'all ada blogging tips, silakan tia tinggalkan comment y'all okay. i mean, arah entri kawan baru kitani atu.

tata!

Friday, 3 June 2016

Segmen Blogwalking #1 by www.syahidahfadilah.com

Assalamu'alaikum readers :D

yo am tryna mah best to update mah blog at least twice a week, at least.. at least, okay.. bila nada idea kan taip pasal apa so terhasillah entri join segmen ane :D


jom join ramai-ramai

Thursday, 2 June 2016

Fae si hantu hocolate

Assalamu'alaikum readers :D

haa Fae si hantu chocolate ada soalan. is it true kalo makan chocolates make your face berjerawat? 

jawapannya: tanya Mr. Google.

hmm muka Fae andang inda pernah sunyi didatangi uleh (oleh) sekawan jerawat. dari zaman remaja dah. sedih kan? Fae makan chocolate ke inda ke tetap jua muka ane berjerawat. 


antara koleksi chocolates packaging Fae. ne koleksi lama. Fae buang dah bcoz i don't know what i should do with the collection. HAHA. kalo y'all realize Fae paling suka makan chocolate jenama Cadbury


tapi Fae inda suka makan chocolate yang ada campur peanuts. i don't like. no hazel nut, no almond nut, no whatsoever nut.