Followers

Sunday, 29 May 2016

when you give Fae a gift...

Assalamu'alaikum readers :D

when you give Fae a gift... 

well, Fae memang bersyukur and berterima kasih bila kana bagi hadiah. tapi kalo hadiah tu bukan dalam bentuk makanan contohnya macam birthday greeting card, its definite final destination is dalam tong sampah. Astaghfirullah. 

bukan Fae inda mau hargai apa-apa pemberian or hadiah dari urang. masalahnya Fae jenis urang yang inda suka keep barang-barang bertahun lamanya sampai betimbun. even baju yang Fae inda lagi mau pakai Fae buang padahal Fae bali (beli) inda sampai 5 tahun. 

simply say Fae jenis urang yang minimalist. i try untuk minimize apa-apa personal belongings Fae bcoz bagi Fae bila Fae sudah tua all those stuff inda Fae dapat bawa mati. even kan 'wariskan' ke anak cucu cicit pun inda jua ada faedahnya. lebih baik wariskan durang ilmu yang berguna, right?



my house key ngan a pair of loom band strings 

loom band string atu my niece yang buat konon hadiah sempena birthday Fae tahun lapas. at first Fae inda tau dimana kan gantung loom band string atu. last-nya Fae teringatkan house key Fae yang 'virgin' tanpa any keychains. so Fae gantunglah arah house key atu.

kalo sesiapa kan bagi Fae hadiah or souvenir, bagi makanan saja. HAHA! simply say, belanja Fae makan. 

last but not least:

1. appreciate dan bersyukur ngan apa saja pemberian atau hadiah.
2. never tell the person yang membari (memberi) atu apa you buat ngan pemberian darinya, either you keep it at neat place atau main sumbat dalam treasure box yang berhabuk.
3. even you akhiri 'hayat' pemberian dari urang (ne untuk pemberian yang bukan dalam bentuk makanan) ngan by throwing it after long years of keeping it, yet never forget good memories you share together and jaga silaturrahim okay.

Fae pun inda tau sampai bila Fae akan gantung loom band string atu arah kunci Fae. 

kpapai!

5 comments:

  1. inda bagus begitu fae.. kalau baju nda mau guna tapi masih elok bagus sedekah dekat org lain yg memerlukannya..

    contoh ada rumah kebajikan ka, tempat collection barang2 gitu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. errr yes boss hehehe sometimes inda terfikir kan buat macam atu

      Delete
  2. kalau baju beli sendiri boleh buat carboot sale atau trend sekarang pre loved jual kat online huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. masalahnya tak rajin buat carboot sale huhuhu

      Delete
  3. banyak barang saya dari zaman sekolah masih tersimpan...

    setiap orang berbeza minatnya

    ReplyDelete

thanks for leaving your comment here :)