Followers

Wednesday, 6 April 2016

tudung Fareeda oh tudung Fareeda

Assalamu'alaikum readers :D

quite a peaceful afternoon oh.. however dalam peacefulness-nya masa ne dalam social media sedang berlaku perang viral against Fizo Omar and his wife pasal video pelanggan tudung Fareeda berabut-rabut (berebut-rebut) mengambil queueing number. punca viral?

1) Muslim men and women berhimpit mengambil queueing number (bila namanya berhimpit of course berlakunya direct bersentuhan either sengaja atau inda sengaja)

2) sistem queueing yang kecoh

frankly speaking, i am not a perfect Muslim girl though. bab pemakaian tudung pun Fae balum sepenuhnya sempurna. tapi bila membaca pasal video viral Fizo Omar ane Fae somehow rasa pengurusan Fareeda sepatutnya bersikap lebih terbuka dan profesional terhadap teguran netizen pasal:

1) design tudung Fareeda yang less labuh atu 

2) sistem queueing yang kecoh

3) Muslim men and women berasak-asak mengambil queueing number

Da'i Wan ada mengulas panjang about this issue on his recent Facebook post. just Google it okay.

tudung Fareeda oh tudung Fareeda

motif entri: tepuk tada tanya selera why you want to buy a certain tudung, is it bcoz of its WOW design or its labuh-ness? huhu! sama-sama we all muhasabah diri :)

4 comments:

  1. kalau dah eksklusif sangat,better jual online je...xpayah nak bukak butik bagai...kesian tengok diorang tu...

    ReplyDelete
  2. Memang tak terfikir dek akal yang waras ni... tapi semalam & hari ni pun agak kecoh pasal design yang tak esklusif tu.. sebab design yg direbut-rebutkan tu... dah memang ada 2-3 tahun lepas... haih macam2!

    ReplyDelete
  3. tu la...ramai yang minat dengan tudung tu smpai sanggu que pjg....ntah la...rietta jenis yang xsuka crowd...

    ReplyDelete
  4. Klau akk la, xde la kepingin mana pun tdng2 tu. Dgn hrga yng mhal. Better pkai mna yng mmpu. Tdng nya mhal, tp pndek kn.

    ReplyDelete

thanks for leaving your comment here :)