Followers

Tuesday, 26 April 2016

alkisah facebook, instagram dan blog fae

Assalamu'alaikum readers :D


alkisah Facebook, Instagram dan Blog Fae

dulu --

masa Fae karak ber-Facebook macam-macam status Fae update. ada status yang random, ada status kurang matang. HAHA! status matang and pra-matang pun ada. wawawa --- okay, fine inda cali (lawak) Fae.

dulu --

masa Fae baru ada Instagram Fae suka upload gambar selfie

dulu --

masa Fae karak ber-blogging Fae suka share pasal personal life Fae.

now --

Fae masih pulang (pula) active buka Facebook setiap hari tapi Fae inda lagi update apa-apa new status. last Fae update status ntah inda ingat tahun 2014 kali (mungkin). however, ne exception untuk Facebook account Fae yang untuk bisnes punya.. arah personal Facebook account kebanyakan setting Fae tukar to 'Only Me'.

now --

Fae pun masih active on Instagram. active men-stalk urang wawawa. cuma no more gambar selfie. Fae delete sudah selfie yang lama-lama.

now --

Fae jarang sudah kan share deep deep (oh my english) kisah personal Fae on blog. lapas ane Fae kan check entri-entri lama and mana-mana yang silly usulnya entri atu Fae kan delete. huhu.

okay papai for now!

motif entri: hendaklah menjaga etika sebagai insan yang beradab dan Muslim yang sentiasa beristiqamah apabila menggunakan media sosial seperti Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat dan yang seumpamanya. harus ingat bahawa di akhirat kita mungkin akan di-query tentang status atau gambar yang kita upload itu. sama-sama saling mengingati. 

2 comments:

  1. Salam Jumaat, KA tk berapa aktif di Insta, kdg2 ada masa update blog & cek2 kat FB je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. fae aktif buka ketiga2 media sosial tuh. tapi active meng-update tuu tak lah...

      Delete

thanks for leaving your comment here :)