Followers

Tuesday, 26 April 2016

alkisah facebook, instagram dan blog fae

Assalamu'alaikum readers :D


alkisah Facebook, Instagram dan Blog Fae

dulu --

masa Fae karak ber-Facebook macam-macam status Fae update. ada status yang random, ada status kurang matang. HAHA! status matang and pra-matang pun ada. wawawa --- okay, fine inda cali (lawak) Fae.

segmen tonton Uk20 free gift

Assalamu'alaikum readers :D

http://ucingkadayan.blogspot.com/2016/04/segmen-tonton-uk20-free-gift.html

Uk20 adalah Animasi pendek yang bercorak komedi untuk hiburan semata-mata. Uk20 kali ini mempersembahkan 'free gift'. Sinopsis: Ucing telah di beri Free Gift berupa iPhone dari orang yang tidak di kenali, adakah betul itu iPhone? dan apakah balasan Free Gift Ucing kepada orang tersebut.? Anda akan menonton Animasi Free Gift setelah tamat Segmen ini.

Wednesday, 20 April 2016

tuition tutor note: sipa paling garang, teacher Fae atau teacher Ana?

Assalamu'alaikum readers :D

Fae pernah tanya student Fae, si Aliyan and Aiman "siapa paling garang, teacher Fae atau teacher Ana?" masa tu ada cigu (cikgu) Ana dakat Fae. tesengih (tersengih) - sengih kami dua menunggu jawapan dari durang Aliyan. 

so, cuba teka. Fae atau Ana yang paling garang?

Sunday, 17 April 2016

nightie night #2

Assalamu'alaikum readers :D

Fae baru habis blogwalking ke blog kawan-kawan. thanks a lot kepada visitor blog Fae yang sudi singgah walaupun Fae jarang update new entry and jarang blogwalking. bila y'all nampak new entry di blog Fae meaning atulah saja masanya Fae will 'blogwalk' to your blog. so sorry if ada blog yang Fae jarang singgah.

mau tau secret? ada satu factor utama yang can make Fae terus tertarik melawat blog y'all. tajuk entri blog yang menarik. such as 'anak kucing terjatuh dalam mesin basuh' or 'are you my best friend?' or 'tips membodek suami in a good way' HAHAHA! semua tajuk atu contoh ganya (sahaja). kalo tajuk atu lebih into heavy content type Fae jarang kan singgah. kecuali tajuk yang Fae interested to know walaupun kinda serious entrinya, like 'cara merawat pesakit physo'...

k goodnight!

Wednesday, 13 April 2016

tuition tutor note: how i get this job at the first place?

Assalamu'alaikum readers :D

one of the best feelings ever is bila terima gaji hasil dari titik peluh of your job. inda kira job atau bergaji basar atau damit. cakap pasal job, Fae mau anak-anak Brunei especially golongan youth to not being picky dalam memilih pekerjaan. bcoz the level of unemployment di Brunei sangatlah mendukacitakan. and thus, calling out semua penganggur di luar sana teruskan berusaha looking for job.cuba berjinak-jinak buat business bila ada peluang. amalkan tips ane --> doa, usaha, tawakal dan ikhtiar.



(L to R) Ariffin dan Aiman were doing Maths exercise

Monday, 11 April 2016

segmen jom singgah #jmbelog

Assalamu'alaikum readers :D



jom singgah blog JMBelog kalo mau ikut segmen mudah ne :)

salam kenal dari urang Brunei ^^

Saturday, 9 April 2016

nightie night #1

Assalamu'alaikum readers :D

been trying my best to update my blog at least twice a week. actually banyak cerita Fae mau share cuma masa berblogging tu somehow limited. ditambah lagi ngan keadaan laptop yang sooo lambat loading-nya grr! wifi pun 2x5 slow.

esuk Sunday Fae ada urusan need to settle. lapas tu shopping time coz Alhamdulillah sudah terima gaji :D well, i need to put aside some amount untuk few savings. okay nightie night!

Wednesday, 6 April 2016

tudung Fareeda oh tudung Fareeda

Assalamu'alaikum readers :D

quite a peaceful afternoon oh.. however dalam peacefulness-nya masa ne dalam social media sedang berlaku perang viral against Fizo Omar and his wife pasal video pelanggan tudung Fareeda berabut-rabut (berebut-rebut) mengambil queueing number. punca viral?

1) Muslim men and women berhimpit mengambil queueing number (bila namanya berhimpit of course berlakunya direct bersentuhan either sengaja atau inda sengaja)

2) sistem queueing yang kecoh

Monday, 4 April 2016

"i don't remember we were classmates back then!"

Assalamu'alaikum readers :D



haa apa motif Fae taruh the image above?

lengan yang sebelah kiri tu milik kawan Fae si Mia and lengan yang terpesorok sebelah kanan tu milik Simah. Mia and Simah are my childhood friends dari sekulah rendah. but only now kami jadi geng. geng lah sangat. haha!

Sunday, 3 April 2016

random afternoon post #2

Assalamu'alaikum readers :D

arghhh Fae tension pasal:

1) jerawat muka Fae makin teruk
2) March budget lari ooo 

yet at the same time Fae rasa excited pasal:

1) pasal apa eh? ---
2) *thinking*

excited for nothing? haha! whatever lah! daripada Fae being grumpy for nothing kan ^^ okaylah that's all. dah namanya random post kan :)