Followers

Friday, 25 March 2016

tiga jenis kasut sandal wanita yang paling popular

Assalamu'alaikum readers :D

haa siapa di sini suka pakai kasut sandal angkat tangan! *Fae angkat tangan* bila cakap pasal kasut sandal tarus (terus) terbayangkan imej santai. walaupun santai tapi kalo matching ngan outfit buleh (boleh) bah make yourself look fashionable. jangan saja pakai setampik sandal jipun (Jepun) and setampik lagi pakai heels. it did happen to my friend *sorry kawan haha!* atu namanya fashion tralalala tu. haha!

bila bandingkan rekaan kasut sandal ngan rekaan kasut jenis lain like kasut tumit tinggi, kasut ballerina flats and also kasut wedges, i bet memang ada certain pengguna inda berapa berkenan ngan rekaan kasut sandal. they think that rekaan kasut sandal terlalu simple and inda stylish kalo digayakan. c'mon people! buang pikiran skeptikal atu! fashion has NO LIMIT dalam memilih only certain rekaan sahaja. fashion allows you to explore peluang bergaya ngan style yang bermacam-macam.

macam handphone yang keep berubah model-nya so sama jua macam kasut. nowadays, you can find kasut sandal terutama untuk wanita yang bermacam-macam rekaan.  

and i have a secret to tell ya ladies! there is one place dimana y'all buleh dapatkan kasut sandal yang modern and stylish yo! so let's together curi-curi intai koleksi kasut sandal wanita terkini  ne!

masa ne ada tiga jenis kasut sandal wanita yang paling popular. cekidaut lads!

1) gladiator 



bukan alligator ah >.< gladiator comes in rekaan bertumit or leper to give ya that edgy style. the design is inspired dari stail lama Roman and is popular among urban ladies. but hello, kampong ladies can rock the style, too yo! Fae suka ^^ Fae suka ^^

2) heels


sudah namanya heels so of course, rekaannya bertumit. heels sesuai dipadankan ngan seluar pendek or skirt. even sesuai dipakai ke opis. ne Fae kalah sikit. haha! kalo Fae pakai high heels macam penguin Fae bejalan. tapi Fae suka liat design kasut heels yang fabolous!


3) flats


haa ne my most favourite! grrr-amm Fae liat rekaan kasut flats yang modern and selesa. Fae minah simple so this is definitely my top choice. 

alright, mana satu pilihan y'all ladies? share yours at the comment box below. see ya in next right entry!

12 comments:

  1. sandal ni selesa dipakai kan, cantik2 pulak tu, salam ukhwah dari www.anajingga.com :)

    ReplyDelete
  2. saya lebih suka no 3.. ringkas dan kaki tak sakit..hehe

    ReplyDelete
  3. jalan2 ~ http://jmbelog.blogspot.my/

    ReplyDelete
  4. Baru perasan Gladiator tu pahlawan Roman yang lawan dalam Dome tu.. Design kasut tu diinspirasikan Dari situ La agaknya hahah

    PS: Aku lelaki tapi aku pun suka pakai Sandal

    ReplyDelete
  5. suka gladiator tp yang flat.. ehehe..

    ReplyDelete

thanks for leaving your comment here :)