Followers

Monday, 14 September 2015

rutin sebelum tido Fae

Assalamu'alaikum readers :D

entri keempat untuk bulan September huhu.. see, betapa struggle-nya Fae kan cuba aktif post entri baru selalu. done blogwalking about 20 entries.. normally, kalo Fae blogwalking Fae akan tinggalkan komen. what about y'all? okay, dalam entri ne Fae mau ceta pasal rutin sebelum tido 



image credit to Mr Google

 jom jadikan as a habit membaca doa sebelum tido

normally apa rutin sebelum tido yang y'all selalu buat? sebelum tido Fae mesti berus gigi and wee wee. i hate it bila Fae sudah nyaman tido tebangun tia pasal kan wee wee. yet Alhamdulillah lah tido Fae jarang terganggu gara-gara mau wee wee. sebelum tido jua Fae selalu check Facebook, Instagram and Whatsapp, liat video arah Youtube and main game Ice Age Village (currently addicted playing this game) and ofcos baca Bismillah. tapi kadang lupa jua Fae baca Bismillah.. kan nada manusia yang sempurna, sebagai hambaNya lagi kitani selalu alpa.

cuma satu rutin or habit yang Fae susah kan buang. rutin tido akhir wawawa :p mata ne bah susah dah kan tido awal. 

since Fae jarang liat berita di TV so apa-apa news update Fae selalu dapat di Facebook. meanwhile kalo berita yang tersebar via Whatsapp ne Fae kadang-kadang inda berapa trust kesahihannya. so, to those yang suka forward message berantai atau berita yang alum pasti sahih please ah stop doing it!

tata for now!

7 comments:

  1. Alhamdulillah, akak pun setakat ni Alhamdulillah tak pernah tertinggal lagi doa tidur...Now biasakan Ash for it...

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah... Doa yg mudah untuk diamalkan..

    ReplyDelete
  3. thanks datang jenguk blog akak. tetiba rasa nak berblog semula

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah.. memang dok amal selalu doa sblm tido.skrg nie dok pratik kat emir pulak..=D

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum .
    Doa tu memang jadi doa wajib sebelum tidur , hee . Kekadang terbangun dari tidur semata-ii untuk baca doa tidur , haha .

    ReplyDelete
  6. uncle selalunya nak tido kena minom neskepe dulu. baru boleh tido....

    thanks share doa!

    ReplyDelete

thanks for leaving your comment here :)