Followers

Tuesday, 22 September 2015

cerita pasal tudung

Assalamu'alaikum readers :D

kepada para mommy dan daddy diluar sana, sedari umur berapa anak-anak perempuan y'all mula bertudung? Fae ada cerita pasal tudung milik anak buah Fae, Nisha. before Fae proceed, actually Nisha ne pangkat cucu Fae. tapi Fae refer her as my niece kalo people ask me who she is. and the best part is Nisha panggil Fae kakak. LOL. sudah terbiasa bah.


okay, back to the story. tadi masa Fae ambil Nisha balik sekulah..macam biasa Fae ketuk pintu Pra 3 Tulip. when i opened the door Fae panggil nama Nisha "Insyirahhh.." tapi Fae inda nampak ea. kawan-kawan Nisha gtau Nisha nada, Nisha ikut teacher-nya naik atas. Fae cuma nampak beg sekulah Nisha saja.

i believed what Nisha's friends told me so i tunggu lah dekat pintu kelas. tunggu then tunggu then masih menunggu. time menunggu, ada sorang this little girl pakai tudung standing in front of me macam menunggu urang jua usulnya.. Fae tanya the other kids "lama kah Insyirah keluar tadi?" balik-balik Fae tanya..



tudung putih suci bersih

and tetiba Fae tergerak hati to look closely at this little girl that i mentioned above. pfftt rupanya Nisha yang stand in front of me the whole time atu. haha! malu Fae tarus. Nisha sengih-sengih saja. Fae inda cam atu ea coz nampak lain bah ea pakai tudung. by the way today is her first day wearing tudung. good start, little girl.

Nisha pun satu, kenapa lah ea inda bagitau Fae yang atu ea -.-  

Alhamdulillah sejuk mata meliat Nisha pakai tudung. umurnya sekarang 6 tahun by the way. 

untuk insan bernama perempuan, kalo y'all inda sanggup your father, your brother, your son and your husband masuk neraka disebabkan y'all maka tutuplah aurat dengan sempurna.

sekian.

8 comments:

  1. Di biasakn sejak dari kecik kan lma2 trbiasa suda

    ReplyDelete
  2. tq for this sharing!!! yayac dari BW UZU ...BW sini....yayac dah follow sini....mohon follow blog & komen murni di entry yaya

    http://www.yayacendana.com/2015/09/kaio-studio-photographer-videographer.html

    tq.... :)

    ReplyDelete
  3. comelnya annak buah bertudung sampai xkenal ya...

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah...darikecil pakai tudung memang bagus.

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah.. bila dh biasa dri kck, itu lbh mudah.. inshaaALLAH

    ReplyDelete
  6. Baca entry ni teringat dak Nuha.. dia sendiri rela hati nak pakai.. tapi biasalah budak2.. datang moodnya dalam rumah pun nak dipakainya.. ;)

    ReplyDelete
  7. bagus tu kena biasakan betudung dari damit.. nanti sudah bsar nda payah kan di paksa-paksa kan betudung, kan? hehee

    ReplyDelete

thanks for leaving your comment here :)