Followers

Monday, 21 September 2015

Blogger Fae throwback #2

Assalamu'alaikum readers :D

rasanya buleh sudah Fae tarik nafas lega coz blog Fae kembali bernyawa dah after berbulan struggle kan aktif berblogging like tahun-tahun sebelumnya. tahun ne memang menyedihkanlah meliat prestasi blog Fae. bila di-compare blog archive Fae dari tahun 2012 sampai 2015, tahun ane Fae overdose vitamin M(alas). haha. langsung lupa tujuan asal berblogging. lupa apa yang Fae impikan dalam bidang blogging. so, untuk throwback entry kali ne Fae mau ceta sikit pasal why i create this blog at the first place



blog header Fae dibuat uleh kawan blogger yang baik hati..you know who you are :)

okay, the reasons why i create this blog adalah first, Fae suka menulis and kedua Fae mau earn side income from blogging. fine, reason pertama masih kekal relevant despite Fae malar kekeringan idea time kan post entri baru. however, the latter is showing no hasil sebab Fae inda work hard and put real effort to make it happen! apa nya urang, usaha hangat-hangat tahi ayam. huhu :( and so, blog Fae masih banyak lagi perlu diperbaiki if Fae serious kan earn income from blogging.

there are many ways how you can earn money from blogging. antaranya buat blogshop, ikut affiliate program, provide ruang iklan untuk disewa kepada pengiklan-pengiklan yang berminat, get paid for a product/service review, ambil tempahan mengedit blog

apakah throwback entry ne akan 'menginsafkan' Fae? haha!

talking about impian dalam bidang blogging, Fae cuma ada satu impian. mau berjaya macam blogger Ben Ashaari, Emas Putih, Fatin Liyana. just to name a few. 

anyway, whether you are a blogger or not i bet y'all mau berjaya dalam hidup kan. so, walk the talk then! psst, wujudkah phrase walk the talk ane in English? :p

tata for now!

6 comments:

  1. Assalamualaikum .
    Dulu pun idam macam tu jugak , tapi macam dah tenggelam . Cuma giat menulis tu yang ada (:

    ReplyDelete
  2. salam fae.... terus tingkatkan semangat tu fae.. inshaaAllah boleh capai target ni.. :D saya pon skrg dah kurang post..

    ReplyDelete
  3. Rasa sayang nak stop blogging.. ;)
    Selagi boleh walau macam syok sendiri tetap jugak nak berblogging.. ;)

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum Fae..dah lama tak dengar cerita orang Brunei...Umi skrg pun tak berapa aktif..malas jer manjang..hihi

    ReplyDelete
  5. Vitamn M tu Malas ke? uncle ingan Manja...

    huhuhuh

    ReplyDelete

thanks for leaving your comment here :)