Followers

Wednesday, 16 September 2015

Blogger Fae throwback #1

Assalamu'alaikum readers :D

done blogwalking ke blog kawan-kawan and so, Fae godek entri-entri lama masa Fae mula berblogging back in 2012. kawan-kawan mau baca my 1st blog post? please don't laugh okay. haha. maklum lah masa tu jakun baru buat blog sendiri. haha. ne link nya kalo kawan-kawan mau baca entri pertama Fae yang bhahaha~ :p entri hari ne lebih kurang macam throwback entry lah.

there are few obvious differences lah in my style of blogging masa awal-awal dulu and style sekarang ane.. dulu Fae pakai 'aku' as kata ganti nama diri. now Fae rasa lebih polite kalo pakai nama. pemilihan font type pun lain dulu. you guys liat sendiri lah. penggunaan bahasa Inggeris pun well, broken English ntah apa-apa ntah. now pun masih trying to improve my English lah. and yes, dulu Fae rajin share about personal/daily stories. tapi masa ne Fae inda lagi mau cematu.. now ada limitnya kalo Fae kan share kisah personal. 

throwback entry ne jua lebih kurang sebagai peringatan for myself to be more alert in all aspects untuk menjaga quality (quality oh?) dalam berblogging. maksud Fae aspek atu macam pengisian entri yang less merapu, kesahihan information yang Fae share dari reliable sources, jaga hubungan maya ngan kawan-kawan blogger and bla bla bla :p

apapun untuk newbie dalam dunia blogging, ingat pesan ane "walaupun penulis mati tapi tulisannya masih kekal. maka tulislah yang bermanfaat supaya kamu tidak 'rugi' di 'sana' nanti."

tata for now!

12 comments:

  1. hi fea...suka dgn pesan fae...btul tu, walau penlis mati,penulisannya kekal...

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum...zara follow blog nie...jempot singgah
    zarachingu.blogspot.my シ

    ReplyDelete
  3. salam singgah semua, wahh best gak entry throwback cm ni kan.hehe

    ReplyDelete
  4. sama ngn kak Fiza, dulu bahasakan diri aku.. terasa kasar je.. sekarang guna nama.. hehe

    ReplyDelete
  5. teruskan... blog adalah yr own blog.. so feel happy with it..

    ReplyDelete
  6. Salam kenal. Cikla singgah sini... jemput singgah

    http://ciklapunyabelog.blogspot.my

    ReplyDelete
  7. terbaik sis fae.. kipidup..! ^__^

    ReplyDelete
  8. Huhu..biasa la entry dlu2..

    Fae dh makin matang dh loni.. mcm org dh

    ReplyDelete
  9. Bila selak entry yang lama2, tersenyum sendirian membacanya.. ada jugak entry yang dah di delete.. ;)

    ReplyDelete

thanks for leaving your comment here :)