Followers

Sunday, 20 September 2015

bila murid komplen pasal huruf A Fae

Assalamu'alaikum readers :D

selamat berhujung minggu semua! today Fae nada plan kan jalan kemana-mana. Fae stay at home saja jadi sekuriti rumah. haha. maybe y'all think "eh, ea ne teacher kah?" when you read the title above. well, Fae sebenarnya part-time assistant saja di pusat tuisyen milik kawan Fae. i assist kawan buat certain tasks saja. 

inda Fae minat kan mengajar sebenarnya. plus kalo Fae mengajar Fae takut Fae inda pandai explain arah students. however, semua mindset ne kinda berubah bila kawan minta tolong Fae ganti kelas cigu Ummi yang inda dapat datang. tanpa preparation Fae pun mengajar lah untuk pertama kali. Alhamdulillah the students inda ada komplen cara Fae mengajar durang.

cuma recently masa Fae ganti kelas cigu Ummi for the second time, one of her students complained pasal huruf A Fae. haha!



picture taken by me

Fae: kenapa Aiman? (Fae tegur Aiman yang macam urang kebingungan meliat white board di depan ah..)

Aiman: payah bah cigu. aku inda pandai buat huruf A cematu. 

Fae: adehh, buat A macam biasa saja lah. inda payah ikut bah, andang style cigu tulis huruf A cematu. 

hehe Aiman Aiman.. 

by the way, dialog diatas Fae olah sedikit coz Fae inda berapa ingat our exact conversation. yang penting point-nya sama. hehe.

so far sudah 3 kelas yang Fae ganti. cakap pasal minat mengajar tu, ermm adalah mula timbul sikit-sikit. tapi kalo jadi cigu tetap, no no.. oh ya baru Fae ingat. cakap pasal cigu ne, Brunei sambut Hari Guru bulan September ane.. terima kasih pada guru-guru yang pernah mengajar Fae.

5 comments:

  1. Selamat hari guru...
    Singgah dari blogwalking emas putih....

    ReplyDelete
  2. dulu pun zizie tulis huruf A mcm tu... kekeke.. ikut musim jugak style tulisan berubah :D

    ReplyDelete
  3. cantik huruf A Fae, berseni, tpi rietta pown cm Aiman, xpndai tulis A mcm tu...heheh...

    ReplyDelete
  4. Dulu masa sekolah suka jugak guna huruf tu tapi lama2 mungkin sebab dah bosan kembali seperti guna cara yang asal.. hehehe..

    ReplyDelete

thanks for leaving your comment here :)