Followers

Wednesday, 23 September 2015

ucapan hari raya haji dari blogger brunei

Assalamu'alaikum readers :D

lambat sikit Fae post entri untuk hari ane. inda apa, asal ada kan ^^ entri simple saja. Fae a.k.a blogger Brunei mau mengucapkan selamat menyambut hari raya haji atau aidiladha buat semua muslimin around the world. semoga ibadah korban kita diterima oleh Allah Ta'ala. di Brunei kami biasa sebut hari raya haji. jarang Fae dangar urang kami sebut hari raya aidiladha

p/s: haram hukumnya membagi upah daging korban kepada si penyembelih atau tukang lapah

Tuesday, 22 September 2015

cerita pasal tudung

Assalamu'alaikum readers :D

kepada para mommy dan daddy diluar sana, sedari umur berapa anak-anak perempuan y'all mula bertudung? Fae ada cerita pasal tudung milik anak buah Fae, Nisha. before Fae proceed, actually Nisha ne pangkat cucu Fae. tapi Fae refer her as my niece kalo people ask me who she is. and the best part is Nisha panggil Fae kakak. LOL. sudah terbiasa bah.

Monday, 21 September 2015

Blogger Fae throwback #2

Assalamu'alaikum readers :D

rasanya buleh sudah Fae tarik nafas lega coz blog Fae kembali bernyawa dah after berbulan struggle kan aktif berblogging like tahun-tahun sebelumnya. tahun ne memang menyedihkanlah meliat prestasi blog Fae. bila di-compare blog archive Fae dari tahun 2012 sampai 2015, tahun ane Fae overdose vitamin M(alas). haha. langsung lupa tujuan asal berblogging. lupa apa yang Fae impikan dalam bidang blogging. so, untuk throwback entry kali ne Fae mau ceta sikit pasal why i create this blog at the first place


Sunday, 20 September 2015

bila murid komplen pasal huruf A Fae

Assalamu'alaikum readers :D

selamat berhujung minggu semua! today Fae nada plan kan jalan kemana-mana. Fae stay at home saja jadi sekuriti rumah. haha. maybe y'all think "eh, ea ne teacher kah?" when you read the title above. well, Fae sebenarnya part-time assistant saja di pusat tuisyen milik kawan Fae. i assist kawan buat certain tasks saja. 

Friday, 18 September 2015

segmen "ucing nak url"

Assalamu'alaikum readers :D

guys, jom sama-sama meriahkan segmen blogger ne :D #bloggingismyhappiness

Wednesday, 16 September 2015

Blogger Fae throwback #1

Assalamu'alaikum readers :D

done blogwalking ke blog kawan-kawan and so, Fae godek entri-entri lama masa Fae mula berblogging back in 2012. kawan-kawan mau baca my 1st blog post? please don't laugh okay. haha. maklum lah masa tu jakun baru buat blog sendiri. haha. ne link nya kalo kawan-kawan mau baca entri pertama Fae yang bhahaha~ :p entri hari ne lebih kurang macam throwback entry lah.

Tuesday, 15 September 2015

bila hidup berdikari

Assalamu'alaikum readers :D

Allah..penat kaki Fae lama duduk ngadap laptop. anyway, Fae sudah selesai blogwalking. so ne Fae mau update blog Fae lagi. susah eh cari idea untuk update blog. sambil tunggu ilham datang Fae check Facebook and liat gambar-gambar lama arah album. banyak memori ehh :)



 salah satu gambar yang Fae jumpa dalam album Facebook Fae

barang-barang yang Fae always bawa masa tinggal di hostel universiti 

Monday, 14 September 2015

rutin sebelum tido Fae

Assalamu'alaikum readers :D

entri keempat untuk bulan September huhu.. see, betapa struggle-nya Fae kan cuba aktif post entri baru selalu. done blogwalking about 20 entries.. normally, kalo Fae blogwalking Fae akan tinggalkan komen. what about y'all? okay, dalam entri ne Fae mau ceta pasal rutin sebelum tido 



image credit to Mr Google

 jom jadikan as a habit membaca doa sebelum tido

Saturday, 12 September 2015

Fae get inspired? cool :D

Assalamu'alaikum readers :D

what'd you do bila y'all terasa gagal dalam hidup? whatever it is jangan malar mengeluh okay. bangkit and terus maju ke depan!! err, actually this is more likely macam peniup semangat untuk Fae coz i am kinda feel like i have failed dalam hidup..

anyway, recently Fae ada teliat this one post dari blogger/vlogger Maria Elena Zarul di Instagramnya. check it out below.



sorry guys if the image inda berapa clear

image credit to Maria Elena Zarul instagram

Thursday, 10 September 2015

alkisah nikah

Assalamu'alaikum readers :D

weehaa entri kedua untuk bulan September keke :D about 4 months left before 2015 bakal meninggalkan we all. inda terasa kan.. talking about 2016 plan, memang Fae ada plan. plan mau nikahhhh~~ yahoo! haha. ne baru discussion between me and Mr. Future Husband. we haven't tell our family yet. tunggulah satu-satu our urusan duniawi settle. LOL.



image Fae ambil dari Facebook

credit to the owner

p/s: setuju ngan quote diatas :)

Wednesday, 9 September 2015

alkisah blog berhabuk

Assalamu'alaikum readers :D

kesian blog Fae berhabuk dah. salah satu sebab Fae jarang sudah online blog is USB keyboard Fae rusak. but hey, i just got a new USB keyboard recently. so it literally means Fae akan active balik berblogging in which not so soon lah. haha. in case you are wondering, keyboard laptop Fae lama dah rusak so that's why Fae pakai yang USB type punya. malas Fea kan hantar kadai suruh repair..tantu bali new laptop tu eh.. well, i suppose that's all for now. see ya in next entry.

p/s: mood suka coz ada new USB keyboard dah