Followers

Friday, 29 May 2015

high salary, kerja gila

Assalamu'alaikum readers :D

2 hari lagi genap lah sebulan Fae kerja di secret. Fae start kerja di tempat baru on 1st May. sebelum ne Fae kerja hotel. Fae mau tanya y'all.. you guys sanggup kah hold your job ngan working environment yang selalu bagi sakit jiwa, sakit kepala, sakit gagaga walaupun gaji basar? simply say, you INDA ALWAYS happy atau enjoy buat kerja y'all although dibayar tinggi

bagi yang cekal, ada tanggungjawap basar untuk family maybe tepaksa bertahan. yelah, bukan sanang dapat kerja gaji basar woi. tapi untuk individu macam Fae yang belum banyak tanggungan di bahu maybe cabut after or before probation period habis. HAHA. please do not misjudge my statement above ye. 

Fae jenis yang inda lama kerja in one company coz Fae lebih prefer kerja sendiri. sebab tu Fae mau belajar buka business, rather serious this time. dulu pernah buat online business with kawan tapi due to lack of commitment amongst us so the business pun terbiar just like that. moreover, finance is one of the main issues here. 

well, i have something in my mind regarding business.. yet tata for now!

7 comments:

  1. Tggi gji tggi jga risiko kerja yg dtanggung. Kalau trpaksa mmg mghdp jgk tp if ade jln lain. Baiklah pergi. Buat apa gji lebih tp derita. Natijah utk hidup mau bhgia. Dunia ahkrt sama pnting kan fae. Gud luck.

    ReplyDelete
  2. biar gaji sikit asal tak kerja macam orang gile..huhu

    ReplyDelete
  3. setuju dengan pendapat ko dik..gaji besar tapi tidak enjoy buat apa..huhuhu
    good luck dear..moga cita2 adik dipermudahkan dan tercapai.amin.

    ReplyDelete
  4. ikut keselesaan kita juga ^_^ gaji tinggi tapi kerja cm nak gila ,..x elok jgk

    ReplyDelete
  5. kalau gaji tinggi tapi stress kita buat kerja kerana terpaksa. Cari kerja yang selesa baru happy working

    ReplyDelete
  6. Cari kerja lain, baru berhenti kerja. Dulu2 zaman muda2, memang berhenti kerja walau pun gaji agak lumayan. Tapi... Kena Cari kerja lain dulu.

    ReplyDelete

thanks for leaving your comment here :)