Followers

Tuesday, 3 March 2015

rent-a-cube business

Assalamu'alaikum readers :D

jap timbul jap tenggelam Fae di blog ne. haha. alright, i am posting this entry sebab Fae mau tanya y'all have you ever heard about rent-a-cube business di tempat y'all? if yes, dimana? who knows if Fae belayar ke Malaysia i might go to the place. hehe. yang inda pernah dangar pasal rent-a-cube business ne maie main imaginasi dulu. haha.

you imagine you're a business owner..

you imagine you ada some rak basar..

rak basar atu have many drawers/cubes..

you sewakan 1 unit cube arah small business at lowest possible rate..

for example $40 per cube..

yang larger cube maybe y'all buleh charge $60 if urang mau sewa..

small business buleh jual apa saja didalam cube masing-masing..

you only ambil beberapa percent of commission dari setiap jualan..



image source here

Fae tertarik mau buat business macam ne. sebab y'all buleh tolong small business yang inda mampu sewa kiosk or kadai.. cuma Fae nada usin $$$ kan membali rak-rak untuk memulakan business cemane. haha.

however, untuk permulaan Fae mau cuba rent a cube di kadai My Little Cube Enterprise located at my hometown. i am thinking to sell food, beverages and handmade crafts. doakan rancangan Fae ne berjalan lancar.

k papai :)

9 comments:

  1. alhamdulillah, menarik sangat idea ni fae
    kalau la ada di tampat akak, memang akak berminat
    and again,
    akak suka bahasa yag fae guna,
    suka sangat :)

    ReplyDelete
  2. smart biz ni.. bagus! Nurul doakan Fae berjaya :)

    ReplyDelete
  3. Salam fae..lama kak lya tak singgah sini..hope fae sihat2 hendaknya..

    ReplyDelete
  4. All the best & good luck fae..

    ReplyDelete
  5. Kak Ros doakan semoga Fae dipermudahkan urusan tu yer

    ReplyDelete
  6. if mau buat business gud luck ya ^^

    ReplyDelete

thanks for leaving your comment here :)