Followers

Monday, 23 February 2015

door gift suggestion?

Assalamu'alaikum readers :D

normally during majlis kahwin, majlis doa kesyukuran bla bla bla tuan rumah akan bagi door gift to guests. sometimes door gift untuk urang dewasa inda sama ngan kanak-kanak punya. antara door gifts yang Fae pernah terima were kuih tradisi Brunei, minyak masak, pewangi pakaian, minuman manisan... 

mind to share apa door gift yang y'all pernah bagi arah guests during majlis-majlis yang y'all pernah buat? 


small paper baskets made by me requested by kaka saudara

apa door gift pelik or unik yang y'all pernah terima?

k papai :)

10 comments:

  1. Better bagi makanan dan minumam ringan2 sebab kalau yang duduk jauh tu, on the way dalam kereta dah lapar balik. So dieorang akan makan makanan dan minuman tu. Tak membazir. Kalau bagi barang yang tak ada function macam bekas telur ke hiasan ke membazir kalau orang tak guna. Last2 buang saja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu, barang hiasan biasanya akan dibuang, ada gak yang suka simpan, tp mcm tak berbaloi, kalau makanan mmg best, tp yg pasti jgn bg air mineral, nnti orang bising ! CN suggest bg air kotak + cookies/kek/baulu/kerepek

      p/s : Jom join segmen Bloglist Mac-April CN ~ http://www.cekgunorazimah.com/2015/01/segmen-bloglist-mac-april-2015-by-cn.html

      Delete
  2. canteknye paper basket fae....rietta biasa terima sabun kecantikkan...dan itu yg rietta rasa paling unik...

    ReplyDelete
  3. biasanya klu kenduri kahwin kena bg kipas lipat,sapu tgn,coklat, mungkin bole buat sesuatu yg boleh diguna pakai..jimat :)

    ReplyDelete
  4. eh eh cntiknya doorgift dia buat..
    yui pnh dpt mini sejadah.. suka dpt mcm tu.. byk gunanya.. pahala pun dapat pada yang memberi & yg amalkan..

    ReplyDelete
  5. saya pernah dapat tasbih yang kecik,comel,warna warni.memang doorgift paling saya suka :D
    inshaAllah pahala pun dapat,macam miss yui ckp :)

    ReplyDelete
  6. 774 follow blog sama ngan saya. mahal x basket ni saya pakai beg plastik je kot.

    ReplyDelete
  7. akak pernah dapat mini frame gambar :)

    ReplyDelete
  8. idea juga ni.. cantikk la Fae :)

    ReplyDelete
  9. Cantikla hasil tangan Fae tu.. Sekrang ni ramai yang bagi makanan Fae. Dalam paper bag tu, ada air, kerepek, coklat/muffin.. Tapi terserahlah kan

    ReplyDelete

thanks for leaving your comment here :)