Followers

Sunday, 30 November 2014

musim back-to-school 2015

Assalamu'alaikum readers :D

dah dinner people? Alhamdulillah Fae dah makan. i just makan KFC cheezy wedges. masa ne ada 3 musim. musim tengkujuh, musim vacation with family and musim ibu-ibu dan ayah-ayah busy membali barang skulah anak bisdurang untuk taun dapan.

talking about musim membali back-to-school 2015 stuff, Fae curious.. di Brunei kalo skulah government normally textbooks ibu bapa inda payah bali because skulah kasi pinjam. kalo buku kerja or workbooks bali sendiri lah. 

kalo skulah swasta, parents have to buy both buku teks and buku kerja.

so i presume parents yang anaknya skulah swasta lebih banyak belanjanya daripada those yang skulah kerajaan. 

what about in Malaysia? 

k papai!

13 comments:

  1. hurm..brunei n Malaysia... lebih kurang je kot Fae, opss! akak tiada anak yg masuk skolah tahun depan, anak anak kan bru thun depan nak masuk 3 tahun! okey rest dulu n simpan duit dulu la, heee~

    ReplyDelete
  2. Hai Fae..dah lam tak singgah sini...welcome back dear...

    ReplyDelete
  3. malaysia dapat free jugak...tpi brgntung kpd gaji mak ngan ayah jugak...kalau gaji besar kena beli sendiri buku

    ReplyDelete
  4. Sekarang tak mengikuti perkembangan sekolah ni. Sebab anak saya belum masuk sekolah.

    ReplyDelete
  5. dulu macam tu jugak la.. sama je.. tapi skrg ni x tau la, sbb dah lama x bersekolah.. heheh

    ReplyDelete
  6. Asalam fae, lma lya x bw cne..tengelam2 timbul je hihi..wat masa ni lya blm miliki ank lgi.so blh la myumpan utk masa dpn ank

    ReplyDelete
  7. tak prepare apa apa lagi ni. neek week kot

    ReplyDelete
  8. Malas la ni ye. Selamat bersekolah kembali.

    ZH Blogger

    ReplyDelete

thanks for leaving your comment here :)