Followers

Friday, 29 August 2014

wahai perempuan, auratmu...

Assalamu'alaikum readers :D

Alhamdulillah entri ke-3 for today. a while ago Fae terpikir tentang perkara ane.. Fae rasa terpanggil untuk taip pasal topic ne untuk dikongsi with y'all terutama bini-bini. Fae inda akan panjang lebar pet pot pet pot in this entry.

you're a hijabster yet you still upload gambar you ngan kawan or family or artis or whoever yang INDA tutup aurat. well, thumbs up untuk you coz tutup aurat. TAPI at the same time dusa free pun you dapat coz you upload gambar, let's say, your friend yang INDA menutup aurat. lelaki yang meliat dapat dusa, kawan you dapat dusa and you pun dapat dusa.

bila artis bini-bini upload gambar seksi teruk durang kena 'hentam'. tapi yang ironic-nya in the case of, let's say, blogger yang meng-upload gambar artis seksi ne? walaupun artis tu you minat jangan tah di-upload gambar durang INDA menutup aurat

Islam itu indah. Allahu Akbar. Allahu Akbar. Allahu Akbar. pahami lah apa yang Fae cuba sampaikan di atas :) klik sini dan sini untuk pembacaan lanjut. k papai!

12 comments:

  1. betul. rasa macam dah tutup, tapi sebenarnya belum. cermin diri. kalau masih berani bercakap dengan lelaki tanpa ada orang lain, maknanya diri sendiri masih ada kekurangan.

    orang yang dah bertutup sepenuhnya akan tengok diri dia dulu sebelum dia bertindak.

    ReplyDelete
  2. peringatan utk kita smua..:) salam hujung minggu.:)

    ReplyDelete
  3. Btul tu fae...peringatan utk kita semua..

    PS...rietta pown dah start tgk hagemaro...tpi xde la smpai set alarm mcm itu budak...

    ReplyDelete
  4. Thanks for the reminder Fae...Salam hujung minggu ya...

    ReplyDelete
  5. thanx untuk ingatan ni Fae.. kadang-kadang kita leka..

    ReplyDelete
  6. ingat-mengingati....

    bagosnya, anak sapa lah ni eh? hehe

    ReplyDelete
  7. perkara mudah yg org sering terlepas pandang..
    jganlah nk selamatkan diri sendiri je..
    selamatkanlah kawan2 kita jugak kan.. :)

    ReplyDelete
  8. kdg2 susah nak ingtkan kawan psl ni, sha dlm usaha nak ckp baik2 ngn kwn psl bertudung ni..nak jaga hati mereka, lagi2 ada org kwn ni bertudung kdg2 buka tudung pelik..

    ReplyDelete

thanks for leaving your comment here :)