Followers

Thursday, 28 August 2014

belajar memandu

Assalamu'alaikum readers :D

[2017 UPDATE] gambar-gambar paksa Fae remove because of masalah ne :(

entri ke-2 for today~ alright, so far Fae dah baca 40 entries. blogwalking, my favorite pastime yo ;) most entries yang Fae baca Fae komen lapas atu. Fae mau tanya y'all, at what age y'all dapat driving licence?

approximately dah 4 hours Fae belajar memandu di sekolah memandu. daa~ indakan di sekolah bakery. apalah ayat Fae tu. haha. actually, kalo diikutkan sepatutnya by this time i should already have my own driving licence. tapi delay punya delay and 1001 macam masalah sampai sekarang Fae alum pandai banar driving. manual car lagi tu D: 

to those yang alum pernah drive, specifically a manual car, so below adalah tips cara Fae:

- liat video cara-cara belajar memandu for beginners arah YouTube and catit arah nota apa yang y'all pahami when watching the video
- tanya family or friends anything about memandu kereta manual
- if you ikut kereta manual, liat cemana pemandunya membawa kereta atu
- if y'all ada kereta manual practice di TEMPAT LAPANG (jangan cuba if parents inda benarkan)
- FOCUS and annoy your driving tutor with questions masa ea tengah mengajar (i ask a lot :p) 

okay sekian. sorry ye if tips Fae above inda ngam ngan cara y'all. k papai!

11 comments:

  1. ALhamdulillah...miya blh lesen time 19 thn...
    n still blh bawak kete manual...

    ReplyDelete
  2. saya pun tgh buat lesen memandu and still in progress, baru dpt lesen L. Mungkin skrg baru rasa da free sikit so thats why baru buat. anyway goodluck fae.. :)

    ReplyDelete
  3. tumpang lalu kak faezah saye tag akak k http://samepathoftheway.blogspot.com/2014/08/the-versatile-blogger-award.html

    ReplyDelete
  4. Al-hamdulillah, saya dapat lesen memandu pada tahun 1998 sehingga sekarang saya masih boleh memandu kereta manual :)

    ReplyDelete
  5. Bawa kereta manual memg pyah tpi appa blh buat fae klau nda la DPT lesen

    ReplyDelete
  6. Umi lambat buat lesen..masuk awal 30 an..baru ada lesen..huhu..
    Selamat belajar memandu.. good luck dear!

    ReplyDelete
  7. Eda teringin tapi taktau bila nak p, bajet manjang tak ckup je.. hehehe

    ReplyDelete
  8. ika baru dpt lesen, rabu lpas, tu pun retest 3 kali bru lulus..hihi

    ReplyDelete
  9. yaya dapat lesen masa lepas form 5..lepas form 5 terus amik..
    dulu selalu bawak manual..tapi sekarang kereta auto kan..dah lama tak bwk manual..tah ape lah gayanya...tak tahu ingat lagi ke tak..

    ReplyDelete
  10. kalau bercakap pasal belajar memandu,, mmg perit kalau nak cerita,, menangis nangsi sebelum habiskan semua,, sobsss

    ReplyDelete
  11. Saya dpt driving license umur 17 tahun...tapi umur 27 tahun baru drive kereta sendiri hehe...10 tahun renew license tanpa drive langsung hehe :p

    ReplyDelete

thanks for leaving your comment here :)