Followers

Thursday, 3 April 2014

resepi sedap dan murah

Assalamu'alaikum readers :D

psstt~ whatcha doing today, guys? Fae blogwalking dari pagi tadi. Fae mau minta tolong y'all. tolong komen below apa resepi-resepi sedap yang y'all suka. dessert ka, masakan ayam ka, whatever la. just drop your comment below. tapi kalo buleh resepi yang mudah la. haha. perhaps, Fae buleh try buat nanti. mencuba resepi baru memang syok. yang inda syoknya kalo resepi tu inda menjadi. haha. well, biasa la tu. trial and error. hehe. k papai!

29 comments:

  1. google fae..hehehe...akak pun suka guna resepi yang mudah dan cepat..

    ReplyDelete
  2. bru up satu entry tadi.. menu sempena catuan air mmg simple aje la fae... :)

    ReplyDelete
  3. Fea....buat wrap plak. Boleh buat pizza thin crust dgn wrap juga. Senang, simple dan sedap ☺

    http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com/2014/02/let-wrap-babeh.html

    ReplyDelete
  4. simply the best bak kata omputih :)

    ReplyDelete
  5. sotong goreng tepung, udang masak sambal + nasi putih.. menu yang berkemungkinan akan akak masak balik kerja nanti.. ;)

    ReplyDelete
  6. Hai Fae ... Kalau yang simple bg Kak Lya coctail buah2an la ..
    Memanng simple sgt2 la ..main campak2 jer ..Mmg mudah senang dan cepat ..
    Makan pulak musim panas husshhhh mmg menyelerakan ..
    SEDAP tak terkata ...
    Anak2 Kak Lya mmg suker ..

    ReplyDelete
  7. apple chips fae, you know the link and you've read it at mine kannn? *_^

    ReplyDelete
  8. Try la resepi ayam tandoori. Hahaha. Gurau je yer. Tapi kalau Fae nak resepi yang mudah dan ringkas, buat bihun goreng pun orait jugak. Heheh

    ReplyDelete
  9. salam singgah. cuba la laksa kedah. hehehehhee

    ReplyDelete
  10. bahan bahan
    1-kek butter/kek gulung
    2-koktail buah/laici/nata de coco (asingkan air dgn isi)
    3-susu cair [1 tin]
    4-tepung kastard [2 sudu]
    5-gula
    6-perisa vanila

    cara cara
    1-susun kek [padat]
    2-basahkan kek dengan air koktail/laici/nata de coco
    3-tabur isi koktail/laici/nata de coco di atas kek
    4-kastard [sebati dengan air]
    -masak susu cair + gula [secukup rasa] sehinngga mendidih
    -masukkan kastard yg dilarut air dan tutup api, kacau sehingga pekat
    5-tuangkan kastard yang masak tadi di atas kek [padatkan]
    biarkan kastard sejuk di dalam peti ais
    6-agar agar kotak
    -masak agar agar sehingga mendidih dan matikan api, biarkan sejuk 3 min. kemudian tuang agar agar
    di atas lapisan trifle dan nekukan dalam peti ais

    selamat mencuba (member punya resipi)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhh... nak copy.. :) timekasi^^

      Delete
    2. hurm...menarik! copy n paste juge la yea.. tq fren :)

      Delete
  11. lasagna hehe...simple je wat dia..

    ReplyDelete
  12. Resipi simple ea? uhuhu...

    1. Start keta
    2. Tuju KFC ka mcD ka medan selera ka
    3. Tapau
    4. Balik rumah.. makan depan TV.. ehehe... :p

    ReplyDelete
  13. Fae try Ais krim goreng untuk hari ini...memang delicious..:P

    ReplyDelete
  14. akak ni kadang tak ikut resepi,
    masak ikut mod sesedap rasa :)

    ReplyDelete
  15. meh la join nil jemput ni .. join jom Contest rm100 sorangg

    http://adindaevangelistanil.blogspot.com/2014/03/segmen-rm100-x-2-daily-ahmad-by-nil.html

    ReplyDelete
  16. baru ni akak wat tomyam.. gune pes tomyam sedap.. lupe brand ape, hubby akak beli mase dia outstation kat Kedah... kat sane kan tomyam dia mmg terbaekkk n terbalikkk, heee~ tapi byk gak la bahannye kalo nak lagi sedap, hehehehe... tapi yg penting ade lengkuas, halia, serai, daun limau, asam limau... simple gak buat tomyam, Fae try yea, :)

    ReplyDelete
  17. suka ayam..

    ayam percik.. ayam madu.. besttt

    ReplyDelete
  18. bubur pulut hitam. senang je nak buat tu. ngeee

    ReplyDelete
  19. jarang memasak..eh x pnah masak..sangat..paong hbat buat maggi je fea ;P

    ReplyDelete
  20. g kat blog kak sally..cari page "recipe"...situ banyak :D

    ReplyDelete
  21. akk punya style resepi mana ada yg ssh..semuanya bertema bodo2..pilih je mana fae suka.hehe

    http://puankutu.blogspot.com/p/aneka-resepi.html

    ReplyDelete
  22. Fae, nak senang buat nasi goreng pun okay

    ReplyDelete
  23. my future mother in law ada blog resipi.. seripayaku.blogspot.com

    ReplyDelete
  24. rajinnya fae...blh jd bini org dah..hihi
    selamat memasak n membaking fae..buat sedap2 pastu publish dlm blog

    ReplyDelete

thanks for leaving your comment here :)