Followers

Saturday, 29 March 2014

first time jumpa bakal keluarga in-law

Assalamu'alaikum readers :D

(auto publish entry) Fae ada soalan mau tanya pengalaman y'all. Fae mau y'all bersikap open la :) untuk y'all yang sudah kawin/tunang, apa pengalaman 'all masa jumpa bakal keluarga in-law for the FIRST TIME



i purposely 'hide' wajah si dia :p

when i met bakal keluarga in-law Fae, well..nervous, blank otak Fae and shy-shy meoww, of course. haha. Fae met bakal parents in-law Fae di restaurant. Alhamdulillah they treat me nice. walaupun masa tu baru first time jumpa tapi his parents suruh kami kawin lakas. doakan kami ye kawan-kawan. hehe. k papai!

11 comments:

  1. wah..tahniahhh fae..moga kekal dan diberkati Allah hihi insyaAllah :'D

    ReplyDelete
  2. mesti la berdebar debar... da dapat restu apa lagi cepat cepat la nikah!

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah..dah dapt green light tu Fae..

    ReplyDelete
  4. waa.. tahniah fae.. smoga cepat ke jinjang pelamin..

    ReplyDelete
  5. tahniah. untung lah dah ada calon. Munirah ni bila la ye? hehe

    ReplyDelete
  6. Mesti la shy shy cat...baru first time jumpa...kan seronok bila kita diterima dengan baek...

    ReplyDelete
  7. Saya masa first jumpa family mertua, saya cuba kenal dengan bapa mertua dan abang ipar. First saya selidik background diorang dari wife dulu. So, bila start borak dah tau topik apa yang menarik perhatian untuk mudahkan urusan 'melobi'.

    Cewah, dah macam ahli politik la pulak nak main propaganda ni. Hehe.

    Tapi, apa pun nak memenangi hati family mertua ni, tak boleh buat banyak, sikit-sikit pun tak pe. Asalkan jangan sampai diorang rasa menyampah dengan kita sudahlah.

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah~ ehee chaiyo2 :D

    ReplyDelete
  9. Tahniah.. kawin lekas tau. hahaha...nak jugak nyuruh mcm parent your future fiance tu kan..

    of coz lah rasa debar debar.. nunduk je muka, malu sangat sebab semua org asyik tengok kite jerk..

    ReplyDelete

thanks for leaving your comment here :)