Followers

Thursday, 13 February 2014

say sorry

Assalamu'alaikum readers :D

pernah inda y'all fight sama siapa saja la, kawan ke adik ke pasangan ke, and punca pergaduhan atu is dari y'all sendiri. dangan you fight ne suruh you say sorry bila keadaan beransur reda dah. tapi you susah kan say sorry. kalo you say sorry pun maybe inda ikhlas.



because you start the fight :(

Fae selalu terkena situation macam ne. punca pergaduhan tu dari Fae sendiri. toink! haha. bila masing-masing dah cool down sikit, dangan Fae fight ane suruh Fae say sorry. the thing is if somebody forces me to apologize padahal Fae balum sedia kan to do so, mudah jadi pergaduhan semula. biar keinginan mau say sorry atu datang dari hati sendiri tanpa perlu dipaksa. 

bagi Fae la walaupun punca pergaduhan tu dari diri sendiri, pihak yang satu inda payah memaksa pihak yang bersalah to apologize masa atu jua. kalo apologize pun jadi inda ikhlas bah. melainkan pihak yang bersalah atu andang sedia mengaku salah and terus say sorry. simply say, jangan paksa people to apologize. k papai!

p/s: petang ne Fae inda blogwalking. mau pi lepak rumah bestfriend. haha. nanti Fae follow balik blog-blog yang baru follow mine. comments y'all pun nanti Fae reply.

19 comments:

  1. akak ok jer say sorry but it's up to the other party nak move on or just wanna stay at the same level... for me once i've done my part, i'm done... the rest is up to them... after all i'm not the want who's the problematic person in this case...ha ha ha...life is simple why complicate it?

    ReplyDelete
    Replies
    1. fae pun okay je say sorry if x kena paksa. hehe. niat nak say sorry boleh terbantut if the other party sindir2 kita x say sorry la, ape la..

      Delete
  2. tak kisah..tapi akan ingat sampai bila2

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan berdendam sudah *teguran untuk fae jgak* hehe

      Delete
  3. minta maaf seblm terlewat.. mmg jadi x ikhlas... tp kalo x smpt minta maaf? mcm mana pulak tu??.. heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena la belajar jadi peminta maaf yang ikhlas hahaha

      Delete
  4. bila tersedar itu salah diri sendiri cepat cepat minta maaf. itu lagi baik :)

    ReplyDelete
  5. lelaki yang selalu mintak maaf dulu. huhu. perempuan betul je.. :P

    ReplyDelete
  6. Cumel je entry..Fae the stubborn girl..he..he

    ReplyDelete
  7. hooo sabo aje lerr..minta maaf dlm hati pun boleh :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha if say sorry dalam hati, the other party cannot hear us :p

      Delete
  8. minta maaf kena iklas drai hati... pujuk le hati tu, selalu say sorry. ok punya lah

    ReplyDelete
  9. jgn lama2 simpan rasa tu.. saling maaf memaafi akan menenangkan hati :)

    ReplyDelete

thanks for leaving your comment here :)