Followers

Monday, 27 January 2014

Oggy and the Cockroaches and Fae

Assalamu'alaikum readers :D

apa favorite cartoon y'all? my favorite cartoon is Oggy! Fae inda suka the cockroaches. they are very naughty >.< Fae selalu liat cerita Oggy and the Cockroaches arah channel 616. usually i watch Oggy and the Cockroaches with my 4 years old niece. walaupun sometimes Fae inda tahan ngan kenakalannya tapi bila liat cerita cartoon Oggy ne kasih sayang kami bertaut kembali. hak tui punya ayat. hahaha.



Oggy and the Cockroaches bouncer

the picture above was sent by one of my bestfriends, Rifan. she knows how much i love the cartoon series. masa awal tahun baru 2014 minggu minggu minggu lapas Rifan and her family sewa bouncer. Rifan hantar gambar bouncer tu arah WhatsApp group "ForeverSisters" and tag nama Fae. i could not come to her house pasal Fae pun ada family event di kampong. 

psst, Fan..nanti Fae birthday bulan December ne Rifan sewa bouncer Oggy and the Cockroaches lagi, okay? zai zezai zezai zai zaii *lagu tema Oggy and the Cockroaches* hahaha. 

motif entry: do something that can make your beloved person happy. contohnya macam my story above. Fae a bit sedih inda dapat datang ke rumah Rifan and main bouncer sama-sama. tapi her thought of me by sending the bouncer picture buat Fae happy because kalo bab bouncer and the cartoon Oggy and the Cockroaches Rifan mesti ingat Fae. am i right, Fan? say yes, please *smooch Rifan* hahaha. k papai!

36 comments:

  1. ini kalau anak mama dapat ni, mau berendam satu hari suntuk..

    ReplyDelete
  2. anak akak dpt nie pon tak mkn tak minum...tidor pon kat situ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha biasa la kan budak2 (termasuk fae :p)

      Delete
  3. owh...tak pernah plak dengar pasal kartun oggy nie..hehehe..sy membesar kebanyakkanya dengan kartun2 walt disney..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. try to watch the cartoon series when you have spare time hehehehe

      Delete
  4. sama la fae..yumida pun suka tgk kartun ni..geram je dgn lipas 3 beradik tu..nakal

    ReplyDelete
  5. Dulu zaman sekolah selalu tengok , kalau tak silap dekat TV3 .

    ReplyDelete
    Replies
    1. x tau pun ceta ne pernah main kat tv3 huhu

      Delete
  6. best kott cita ogy tu :) hahakk

    ReplyDelete
  7. ha..ha.. our favorite carton is same...hapeningkan..kalau besday party..sewa benda ni..tambah2 bdak2 lg suka :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke? hehe

      bukan lagi budak2. 'budak besar' macam fae lagiii suka hahaha

      Delete
  8. inda pernah dengar fae..nway enjoy your Oggy k!!!

    ReplyDelete
  9. Munirah pun minat kartun ni.. hihi :)

    ReplyDelete
  10. lagu dye pun da best... selalu gak layan dulu..hehe

    ReplyDelete
  11. sama la.. suka gak oggy ... biasa anak2 buah tengok, cikcu pun layan sekali^^

    ReplyDelete
  12. Kartun ni x brp bgus utkank2 yg tgh mmbsr sbb agak ganas sikit...

    ReplyDelete
  13. Zaizaizaizaizaiiiii. Hahaha. Kita pun suka tengok Oggy !!

    ReplyDelete
  14. sakit hati dgn lipas2 dlm cite oggy... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la. rasa nak pijak2 je lipas tu hehehhe.

      Delete
  15. best tau citer kartun tu., hahahaha kelakor kan. akak selalu tonton ngan anak sulung tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe fae plak selalu tonton ngan anak buah fae tu

      Delete
  16. tak pernah tengok kartun Oggy ni..

    ReplyDelete

thanks for leaving your comment here :)