Followers

Sunday, 26 January 2014

Ochado

Assalamu'alaikum readers :D

trying out minuman at any bubble tea franchise is my favorite thing to do kalo pegi jalan-jalan. sebelum ne Fae pernah try Dezato. first time cuba. Fae ordered a Dezato milk tea. rasanya lebih kurang sama ngan pearl milk tea yang dijual di Tea Box. Dezato and Tea Box ne contoh bubble tea franchise yang ada di Brunei. di Malaysia ada Cool Blog and Each a Cup. satu lagi bubble tea franchise yang Fae baru first time cuba is Ochado


Ochado milk tea with pudding


first time Fae liat konsep outlet-nya, i thought "dari Japan kali Ochado ne." and yes, i was right. dipersilakan google kalo mau tau lebih pasal Ochado background. recently Fae pegi ke The Mall. my cousin belanja minum Ochado milk tea with pudding. not bad rasanya. not so sweet. pudding-nya pun senang ja sedut pakai straw. the price range is affordable. k papai!

14 comments:

  1. Yummy...fae buat rietta rasa maw p cr cool blog ptg ini...naseb baek ada outlet yg dkat dgn rmah...hehehe...

    ReplyDelete
  2. wahhh! macam sedap jak fae... nyaman klu minum:)

    ReplyDelete
  3. Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  4. hui lama tak merasa ni.
    Ptg ni p cari laju2 lah. hehe

    ReplyDelete
  5. Hepi monday fae. Akk suka cool blog je. Yg lain x pernah try. Prnh cuba chatime tapi cam x kena ngan tekak

    ReplyDelete
  6. tea box pun ada kat malaysia ni tapi manis sgt..tak boleh masuk tekak akak

    ReplyDelete
  7. tak pernah lagi try ni..kat sane je ke ada?mesti sedap kan fae

    ReplyDelete
  8. Dulu kat Sabah suka Yoyo.. Hehe.. Skang dah tak tau mana yang best.. Huhu.. Oh, btw hai Fae! Lama akak tak blogwalk sini.. huhu..

    ReplyDelete
  9. akak pon xpernah try lagi..mesti sedap

    ReplyDelete
  10. Mcm sedap tu.. tak pernah rasa lagi.. :)

    ReplyDelete

thanks for leaving your comment here :)