Followers

Wednesday, 8 January 2014

menganggur oh menganggur

Assalamu'alaikum readers :D

Fae teringat conversation Fae with Erah and Mun dalam WhatsApp group dua hari yang lapas. masa tu kami cerita pasal kerja. i didn't really remember semua apa kami cerita so obviously the conversation below ada Fae tukar sikit. 

Me: aku boring tanam anggur.

(what i meant was 'menganggur' tapi Fae sengaja buat 'tanam anggur'. mau joking konon. hehe.)

Erah: really? where?

(at first i thought Erah sengaja melayan lawak kering Fae tu.)

Me: di rumah ku. at backyard. hahaha.

Mun: Fae maksudkan menganggur, Erah. haha.

Erah: damn hahaha.

Me: hahaha kau ingat aku serius kah tanam anggur.



wajah si penganggur yang kebosanan menunggu panggilan kerja +.+

picture was taken masa Fae pegi ke Kota Kinabalu hujung December 2013

sudah sebulan lebih Fae menganggur

Fae hantar CV arah 3 private companies

ada kawan Fae yang sudah dapat kerja

Fae inda akan give up

kalo masih inda dapat kerja Fae kahwin je lah haha

jadi wife si ehem ehem 

my plan: check any vacancy yang di-post arah newspaper and also check online -> confirm jawatan yang Fae mau -> update CV lagi -> susun CV and sijil2 into several sets ->  hantar/email CV -> while menunggu panggilan kerja/interview Fae mau cuba buat small business OR belajar cara-cara earn income from blog

I LIVE TO FALL AND THEN GET UP AND FALL AGAIN AND THEN GET UP AGAIN IN ORDER TO FINALLY STEP ON THE 'SUCCESS' STONE!

k papai!

27 comments:

  1. jangan give up fae.. insyaallah mesti ada rezeki fae nanti.. doa byk2 k..=D

    ReplyDelete
  2. hihi.. slalunye kiter akan paham kan kalo sebut tanam anggur... maybe kwn fae x penah dgr kot perkataan tanam anggur tu maksudkan dgn apa... kesian dia kena nyakat ngan fae.. moga dpt keje cpt2 yg bgs2 yer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe she have heard of it before. maybe time tu kawan fae lagging sikit. tu yang dia x catch joke fae haha.

      thanks. Aamiin :)

      Delete
  3. insyallah..ada rezeki tu nanti...

    ReplyDelete
  4. In shaa Allah...ade jugak rezeki tu.Isi jae kekosongan yang ade..

    ReplyDelete
  5. slow2 Fae..insyaAllah ada juga nti tu kerja... nanti bila dah kerja, msti bosan plak..ahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aamiin :)

      menganggur yang bosan kak haha.

      Delete
  6. tawakal banyak banyak. In sha Allah ada la tu.yang penting jgn putus asa k. im pray for youk.

    ReplyDelete
  7. all the best Fae..akak doakan moga Fae akan cepat dapat kerja ya

    ReplyDelete
  8. semoga fae dapat kerja yang diidamkan :)

    ReplyDelete
  9. Semoga fae cpt dpt kerja ya..chaiyok2 :)

    ReplyDelete
  10. boleh dapat tu nanti.... teruskan usaha ya fae..

    ReplyDelete
  11. keep it up fae.. insyaAllah, rezeki xkemana :D

    ReplyDelete
  12. semoga terus sukses ye fae.. :))

    ReplyDelete
  13. sabar fae,baru sebulan..teruskan usaha dan doa..Insyaallah rezeki ada dimana2..

    ReplyDelete
  14. jgn gice up fae.. semoga dpt pekerjaan yer fae..

    ReplyDelete

thanks for leaving your comment here :)