Followers

Tuesday, 28 January 2014

first time went to Sabah

Assalamu'alaikum readers :D

(auto publish entry) Fae inda pernah travel jauh luar Brunei. paling jauh pun Sarawak and Sabah ja. in December 2013 Fae pegi Sabah with my uncle's family to attend majlis pernikahan anak buah Fae di Papar. it was my first time went to Sabah. sepanjang 5 hari Fae di sana Fae inda berapa enjoy. sebab shopping buddy Fae (my uncle's daughter) inda ikut and ada lagi la sebab-sebab lain. nevertheless, time well spent with my uncle's family. 


pemandangan dari tingkat 9 hotel...err aduh i forgot the name of the hotel. hotel ne mengadap tuuu bangunan tinggi warna putih ah, Le Meridien. anyone from Kota Kinabalu tau nama hotel tempat Fae stay? lupa Fae. on our first day kami tinggal di Ruby Inn. pastu hari seterusnya kami tinggal di hotel yang Fae lupa namanya.


dua kali Fae singgah shopping di sini. KK Times Square. selain sini kami pegi shopping di OneBorneo Hypermall. kami ke Sabah pakai jalan darat. more than 6 hours dalam kerita. penat -.- well, i wish to go to Kota Kinabalu again someday. this time my shopping buddy mesti ikut. hehe. sorry guys, not much i share about my trip to Sabah. banyak lupa dah *alasan selamat* k papai!

11 comments:

  1. best pergi sabah... Fiza pun ke sana tahun lepas.. cuaca dan keadaan berbeza dengan semenanjung malaysia...

    ReplyDelete
  2. xpenah gi sabah lagi...mahal la tiket... tapi best kan

    ReplyDelete
  3. wahh.. sy pun x pnah smpai sabah lg.. insyaAllah.. bulan 9 ni ke sana..

    ReplyDelete
  4. akak belum pernah sampai lagi nih..

    ReplyDelete
  5. sabah best Fae..akak memang nak pegi lagi je

    ReplyDelete
  6. alaa mesti bestkan pergi sana, tak pernah pergi lg tp teringin jgak..:)

    ReplyDelete
  7. syoknyaa.. deqla x penah lagi sampai sana.. in shaa Allah ada rezeki tahun ni nak ke sana..

    ReplyDelete
  8. bilalah nak ke Sabah ni.. teringin nak gi.. masa kecik, pernah duduk Sabah kejap sebab ayah kerja sana(tentera)... tapi, tu masa kecik. tak ingat dah ..

    ReplyDelete

thanks for leaving your comment here :)