Followers

Thursday, 30 January 2014

blue for baby boy, pink for baby girl?

Assalamu'alaikum readers :D

semalam Fae sama cousin Fae melawat our other cousin yang sedang berpantang after melahirkan anak pertamanya on January 24th, 2014. baby boy.. halus mulus badan Arsyad. name given to the baby is Muhammad Amirul Arsyad.


image credit: source

the day Arsyad was born Fae sama cousin Fae pegi beli hadiah for him tapi baru semalam kami bagi hadiah tu. Fae notice kalo pegi ke kedai jual barang baby, Fae liat kebanyakan barang for baby girl dimonopoli uleh warna pink and barang for baby boy dimonopoli uleh warna biru. 

prasan Fae the colour blue for baby boy and pink for baby girl dah jadi macam warna tema durang dah. hehe. kenapa inda kebanyakan barang warna orange for baby girl, for instance? or warna hiijau lumut for baby boywell, inda kisah la warna apa. asalkan the colour suits perfectly on the baby. hehe. kalo Fae ada baby girl ke baby boy ke Fae mau banyakkan warna hijau untuk barang baby. haha. sebab Fae suka warna green so much! k papai!

6 comments:

  1. haah.. biru dan pink seolah wrna pmbeza boy dn girl.. mngkin krana sifat warnanya..hehe

    ReplyDelete
  2. baby tak kisah pakai kale mende pun..mak baby je yang melebih.hehek

    ReplyDelete

thanks for leaving your comment here :)