Followers

Friday, 17 January 2014

alkisah Dezato

Assalamu'alaikum readers :D

siapa familiar ngan Tea Box, Easy Way, Each a Cup, Ochado? they are antara tea beverage franchises yang ada di Brunei. kalo pegi ke Giant mall  Fae sometimes singgah bali pearl milk tea di Tea Box. jarang Fae kan order minuman lain. in this entry Fae mau cerita pasal cabaran makan coleslaw and minum di Dezato.



Dezato drinks

the story went like this. during my belated birthday surprise small celebration  Amal cabar Rifan makan coleslaw. by the way, Rifan inda pandai makan sayur. kalo Rifan berjaya habiskan dua sudu, Amal said me and her will belanja Rifan and Lina (Lina pun inda pandai makan sayur) minum di Dezato. i laughed seeing muka kelat Rifan bila cuba makan coleslaw. for the first time. haha. 

siapa inda suka kena belanja. haha. so tahniah Rifan sebab berjaya habiskan dua sudu coleslaw walaupun usul muka Rifan nampak macam suffer. haha.

as promised, Fae sama Amal belanja Rifan and Lina minum di Dezato. Fae ordered Dezato milk tea. the taste is similar to Tea Box pearl milk tea. well, not a big deal. just drink, sit back and relax. the price range of the drinks in Dezato is quite affordable. mine is $3.00 plus. i forgot the exact price. k papai!

10 comments:

  1. Klu saya ke sana bolehlah try nnti.. t kasih & salam Jumaat.. :)

    ReplyDelete
  2. tak pernah dengar.. tatau ada kat msia ke tak...

    ReplyDelete
  3. salam kenal...:) x pnah smpai ke brunei... sabah n sarawak pun x smpai lagi.. insyaAllah one day... dlm byk2 yg disebut kat atas.. pnah rasa each a cup je.. mmg sedap.. tp lebih suke coolblog :D

    ReplyDelete
  4. menarik.. teringat cool blog di Malaysia :))

    ReplyDelete
  5. tak [ernah dengar pun fae.kt Malaysia ada ke?brunei blom sp lagi

    ReplyDelete
  6. antara keempat2 tu husna pernah dgr each a cup je.. kat sini femes dgn cool blog, cha time pastu ape lagi ntah..

    ReplyDelete
  7. Tak pernah rasa. Tapi kalau coleslaw memang favourite. =)

    ZH Blogger

    ReplyDelete
  8. Hello Fae, greetings from Sabah. I love Milk tea and I prefer those from Tea Box. Can really taste the tea. ^^

    ReplyDelete

thanks for leaving your comment here :)