Followers

Friday, 31 January 2014

blogwalking

Assalamu'alaikum readers :D

(auto publish entry) salam Jumaat :) how are you doing, guys? wish you a great day ahead. for today's entry, tomorrow's and hari Ahad Fae buat auto publish entry ja. most probably i will be busy tolong buat preparation untuk majlis pertunangan cousin hari Ahad ne. so aktiviti blogwalking pun terpaksa stop dulu. kalo Fae sempat blogwalking pun, just few blogs saja Fae dapat singgah. y'all dialu-alukan untuk memeriahkan entri ne ngan komen-komen y'all yang happening gitu. hehe. maybe Fae inda online (pakai laptop) untuk 3 hari ne. siapa rindu Fae kawan Fae. siapa inda rindu Fae bukan kawan Fae. just kidding. hehe. jangan malu-malu blogwalking ke blog Fae yang serba kekurangan ne *uhuk uhuk* k papai!

Thursday, 30 January 2014

pencarian 50 bloglist mamanizacom

Assalamu'alaikum readers :D



jom join hehe

blue for baby boy, pink for baby girl?

Assalamu'alaikum readers :D

semalam Fae sama cousin Fae melawat our other cousin yang sedang berpantang after melahirkan anak pertamanya on January 24th, 2014. baby boy.. halus mulus badan Arsyad. name given to the baby is Muhammad Amirul Arsyad.


image credit: source

Wednesday, 29 January 2014

menggubah hantaran sendiri atau bayar orang?

Assalamu'alaikum readers :D

mana satu yang you prefer? gubah hantaran sendiri (DIY) OR hantar ke butik pelamin suruh durang gubahkan? kalo mau jimat budget perhaps buleh gubah sendiri ja kalo pandai. my cousin kan betunang this coming Sunday. hantaran untuk pihak lelaki cousin Fae sendiri yang gubah. Fae jadi her assistant. hehe. 



contoh gubahan hantaran 

image credit: source

Tuesday, 28 January 2014

apa guna sambut Valentine's Day

Assalamu'alaikum readers :D

3 hari lagi akan masuk bulan Februari padahal rasanya macam baru semalam masuk tahun 2014. bulan January inda berapa productive bagi Fae. well, i still have 11 more months untuk improve whatever aspect in my life. i hope year 2014 will be million times better than previous years. cakap pasal bulan February, i bet kebanyakan golongan muda terutamanya excited menunggu satu hari ne. hari apa Fae maksudkan? Valentine's Day ler. 



image credit: source

my dear muslim friends, why you sound eager ucap "Happy Valentine's Day" to other people?

mengucapkan salam inda eager?

esh esh esh :(

first time went to Sabah

Assalamu'alaikum readers :D

(auto publish entry) Fae inda pernah travel jauh luar Brunei. paling jauh pun Sarawak and Sabah ja. in December 2013 Fae pegi Sabah with my uncle's family to attend majlis pernikahan anak buah Fae di Papar. it was my first time went to Sabah. sepanjang 5 hari Fae di sana Fae inda berapa enjoy. sebab shopping buddy Fae (my uncle's daughter) inda ikut and ada lagi la sebab-sebab lain. nevertheless, time well spent with my uncle's family. 

Monday, 27 January 2014

Oggy and the Cockroaches and Fae

Assalamu'alaikum readers :D

apa favorite cartoon y'all? my favorite cartoon is Oggy! Fae inda suka the cockroaches. they are very naughty >.< Fae selalu liat cerita Oggy and the Cockroaches arah channel 616. usually i watch Oggy and the Cockroaches with my 4 years old niece. walaupun sometimes Fae inda tahan ngan kenakalannya tapi bila liat cerita cartoon Oggy ne kasih sayang kami bertaut kembali. hak tui punya ayat. hahaha.



Oggy and the Cockroaches bouncer

gelak pagi Isnin

Assalamu'alaikum readers :D

i feel rather happy, so much happy, di pagi hari Isnin ane :D you should start your Monday (blues) with positive attitude. i will be a bit busy this whole week because Fae tolong cousin Fae buat preparation like menggubah hantaran for her engagement day this coming Sunday. so masa Fae untuk blogwalking maybe terhad sikit. alright, in this entry i want to share a funny story about me. sila gelak ramai-ramai. haha.



ngko ado? :p 

Sunday, 26 January 2014

Ochado

Assalamu'alaikum readers :D

trying out minuman at any bubble tea franchise is my favorite thing to do kalo pegi jalan-jalan. sebelum ne Fae pernah try Dezato. first time cuba. Fae ordered a Dezato milk tea. rasanya lebih kurang sama ngan pearl milk tea yang dijual di Tea Box. Dezato and Tea Box ne contoh bubble tea franchise yang ada di Brunei. di Malaysia ada Cool Blog and Each a Cup. satu lagi bubble tea franchise yang Fae baru first time cuba is Ochado


Ochado milk tea with pudding

Saturday, 25 January 2014

hobi baru si penganggur kehormat

Assalamu'alaikum readers :D

almost two months sudah Fae jadi penganggur kehormat. frankly speaking, usaha Fae to find a job within the two months is KURANG. it was my loss i banyak membuang masa. salah sendiri kan. 


image credit: source

Friday, 24 January 2014

Segmen Ina Sazali Mencari Rakan Bloglist 2014

Assalamu'alaikum readers :D


klik sini kalo mau join

k papai!

Thursday, 23 January 2014

random act of kindness

Assalamu'alaikum readers :D

i was online using my handphone when my niece masuk bilik and silently, yes silently, bagi Fae a banana. no single word was
 coming out from her mouth. after she gave me the banana she walked out from my room. Fae cakap 'thank you' walaupun awal-awal tu hairan jap. Nisha Nisha.. she always disturb things. selalu kena marah pasal gauk a.k.a nakal. yet you never know when she will does such random act of kindness. love you, niece. mudahan Nisha membesar jadi seorang anak yang mendangar cakap and solehah.



the banana sudah selamat masuk dalam tummy Fae haha

a 'piece' of random act of kindness

k papai!

Tuesday, 21 January 2014

petai dan listerine

Assalamu'alaikum readers :D

hari tu Fae makan petai. not my favorite sayur, though. err petai ne sayur ke buah? sayur right? ehh ulam kah? arghh whatever. haha. alright, back to my story hari tu our maid goreng petai. Fae ambil sikit. taste good. ambil lagi. and then ambil lagi. Fae pandai makan petai tapi not my favorite la because it stinks >.<


image credit: source

Monday, 20 January 2014

the small notes

Assalamu'alaikum readers :D

hari tu Fae kemas junk box Fae berisi textbooks, files etc. and then Fae tejumpa these small notes written by one of my close friends at university, Aqil. lama Fae simpan the small notes. berbulan-bulan. baru today kan buat entry pasal ne. hehe. 


a random request

film review: Battle of the Year

Assalamu'alaikum readers :D

my last entry was on the 17th. means sudah 2 hari Fae inda update blog. today' first entry is about a film review. last week i watched Battle of the Year. ya ya ya, i know cerita Battle of the Year dah lama kena tayangkan tahun lapas and i just watched it this year. it's not a big deal, anyway. hehe. 


image credit: source

Friday, 17 January 2014

Giveaway Birthday Azhafizah

Assalamu'alaikum readers :D


this is the second giveaway Fae join tahun ane. hehe. mau join klik sini. happy blogging, guys! k papai!

alkisah Dezato

Assalamu'alaikum readers :D

siapa familiar ngan Tea Box, Easy Way, Each a Cup, Ochado? they are antara tea beverage franchises yang ada di Brunei. kalo pegi ke Giant mall  Fae sometimes singgah bali pearl milk tea di Tea Box. jarang Fae kan order minuman lain. in this entry Fae mau cerita pasal cabaran makan coleslaw and minum di Dezato.



Dezato drinks

Thursday, 16 January 2014

1st Mini Giveaway by Ainim Rashihah

Assalamu'alaikum readers :D


Buat pertama kalinya, blog ini menganjurkan giveaway sempena menghargai para pengikut dan juga pembaca blog Ainim Rashihah. Sebagai salah satu usaha untuk menghargai sokongan kalian semua, Ainim nak adakan giveaway pertama blog ini.


belated birthday surprise

Assalamu'alaikum readers :D

in this entry Fae mau share cerita yang sudah expired. haha. walaupun cerita ne dah expired tapi the memories inda akan expired. Fae inda akan membebel panjang. happy reading, guys :)


Wednesday, 15 January 2014

under the rain, the King...

Assalamu'alaikum readers :D

huhu 2 hari Fae inda active blogwalking. esuk la Fae blogwalking puas-puas okay. untuk malam ne Fae mau update blog Fae and blogwalking sikit-sikit ja. in this entry i just want to share with you guys this picture below. we Bruneians sangat-sangat terharu seeing the picture. what picture?

Monday, 13 January 2014

film review: Frozen

Assalamu'alaikum readers :D

lama dah Fae pendam hasrat mau liat cerita Frozen. inda lagi kena main di cinema so semalam Fae search online kalo ada kena upload dah and yeah, ada! dengan hati yang berbunga-bunga (hak tui!) Fae watched Frozen online. ramai cakap cerita Frozen double triple great. 

image credit: source

Sunday, 12 January 2014

Segmen: Ramaikan Follower, Raikan Ukhuwah

Assalamu'alaikum readers :D


jom join :)

k papai!

segmen jalan-jalan cari kawan

Assalamu'alaikum readers :D

Mai dekat! Mai dekat! Ni segmen cari kawan, bukan segmen cari jodoh...hehe

Lately ni sally jarang blogwalking sebab sally dalam mood final exam...sebab tak nak hampakan korang...Sally buat satu segmen...sambil korang cari kawan, sally blogwalking...okay tak ni..?

http://sallysamsaiman.blogspot.com/2014/01/segmen-jalan-jalan-cari-kawan.html

film review: Thor: The Dark World

Assalamu'alaikum readers :D

the movie Thor: The Dark World ne batah dah Fae liat. masa bulan November 2013. tapi baru sekarang mau review. hehe. Fae liat Thor: The Dark World after habis final year presentation. kira release tension lah. yup, hilang tension liat si Loki. ulala <3 siapa pernah liat cerita Thor gerenti tau siapa Loki. si jahat yang kacak. hehe.


below is the synopsis of Thor: The Dark World

Saturday, 11 January 2014

hadiah dari bloggers

Assalamu'alaikum readers :D

for today's second entry Fae mau kurapak pasal hadiah-hadiah yang Fae terima from my fellow bloggers. hadiah-hadiah tu sampai di pos opis Brunei few months back in 2013. but Fae baru ambil hadiah-hadiah atu this month. haha. i received two reminder cards dari pos opis masa December 2013 menyuruh ambil my parcels. and last week barutah Fae minta tolong kawan dangani Fae ke pos opis. 

film review: Paranormal Activity: The Marked Ones

Assalamu'alaikum readers :D

how's your day so far? Fae inda productive. hehe. Fae lapas makan ubat batuk so i am a bit sleepy right now. kuat effect ubat atu. sudah seminggu Fae batuk2. alright, for today's first entry Fae mau buat review pasal Paranormal Activity: The Marked Ones. bersedia untuk takut? haha.

Friday, 10 January 2014

film review: Walking with Dinosaurs 3D

Assalamu'alaikum readers :D

ada 3 films yang Fae sudah watched tapi balum review. Thor, Walking with Dinosaurs 3D and also Paranormal Activity: The Marked Ones. first Fae mau review pasal film Walking with Dinosaurs 3D. i watched the film tahun lapas. haha. well, Fae tetap proceed buat review entry ne walaupun cerita dah basi. 



image credit: source

business idea and alcoholic drink

Assalamu'alaikum readers :D

my bestfriend, Rifan, is shortlisted untuk attend the YSE Singapore Workshop. but in order to be selected untuk join workshop atu the shortlisted participants kena prepare satu business proposal. they need to come up with a business idea yang buleh benefit the society. Rifan minta tolong to give her an idea. Fae dah sebulan lebih tinggalkan student life so kinda terkial-kial lah sikit mikir apa business idea yang bagus yang buleh benefit the society.



image credit: source

Segmen Nakahime Bloglist Until 2015

Assalamu'alaikum readers :D

untuk today's first entry Fae up pasal segmen. ulala. sibuk join segmen. haha. later lah i try update entry pasal lain. 

Thursday, 9 January 2014

Jom Naikkan Trafik Blog 2014!

Assalamu'alaikum readers :D

SEGMEN: Bloglist 2014 by Kiera Rashid

Assalamu'alaikum readers :D

yeah Fae ikut segmen lagi. segmen kedua Fae ikut untuk tahun ane. to all my blog's new visitors thanks for dropping by. 


klik sini kalo mau join ^^

p/s: i am a Bruneian

k papai!

Wednesday, 8 January 2014

menganggur oh menganggur

Assalamu'alaikum readers :D

Fae teringat conversation Fae with Erah and Mun dalam WhatsApp group dua hari yang lapas. masa tu kami cerita pasal kerja. i didn't really remember semua apa kami cerita so obviously the conversation below ada Fae tukar sikit. 

Tuesday, 7 January 2014

SEGMEN BLOGLIST MyCherita #1 2014

Assalamu'alaikum readers :D

after weeks of absence from blog Fae rindu kan join segmen. dari segmen2 lah Fae dapat ramai kenalan among fellow bloggers. segmen yang pertama in 2014 yang Fae join is~


Monday, 6 January 2014

2014 comeback!

Assalamu'alaikum readers :D

whoa i miss my blog so much! the reasons for my long absence from blog were Fae pegi ke Kota Kinabalu for 4 days 3 nights, ke Miri, balik kampong masa new year, sleepover di rumah bestfriend and 1001 alasan lagi lah why Fae lama menghilang. haha. i miss blogging, seriously. for start Fae mau blogwalking puas-puas dulu. health condition: dry cough and running nose. k papai!