Followers

Sunday, 30 November 2014

musim back-to-school 2015

Assalamu'alaikum readers :D

dah dinner people? Alhamdulillah Fae dah makan. i just makan KFC cheezy wedges. masa ne ada 3 musim. musim tengkujuh, musim vacation with family and musim ibu-ibu dan ayah-ayah busy membali barang skulah anak bisdurang untuk taun dapan.

Saturday, 29 November 2014

HAHAHA ulala~~

Assalamu'alaikum readers :D

i bet no one cares or miss my writing huh :p it's alright. Fae pun dah penat malar set target macam-macam untuk blogging which end up satu pun inda menjadi/sukses. lazy bumbum :( okie gotta go. will post next entry on bla bla bla time. 

p/s: tajuk entri yang ntah apa-apa ntah :p

k papai!

Wednesday, 17 September 2014

omelan Fae #3

Assalamu'alaikum readers :D

ulala 1 hari blog Fae inda be-update rasa macam behari-hari. sedih liat pageview menjunam teruk. WiFi lagi macam %$#!%&* grr! kan blogwalking pun inda dapat. today Fae pi university Institut Teknologi Brunei menguruskan hal uni Fae. taruslah i had catch up sessions with my friends yang sambung degree. kalo Fae apply degree bah maybe masa ne Fae pun macam kawan-kawan busy ngan assignments and test segala. yet, it's alright..Fae tetap syukur walaupun Fae belajar sampai Higher National Diploma (HND) saja. k papai!

Monday, 15 September 2014

omelan Fae #2

Assalamu'alaikum readers :D

hajat malam ne mau sambung blogwalking tapi lalai liat cerita Enough tah pulang. hee.. nya urang the malay version of this movie was Bencinta. Fae alum liat cerita Bencinta. to me message yang cuba disampaikan in Enough memang bagus. seorang isteri (lakonan Jennifer Lopez) yang belajar boxing untuk mempertahankan diri dari seorang suami (Google sendiri siapa pelakonnya :p) yang pendera. sudahlah pendera, kaki perempuan lagi tu and pernah cuba kan bunuh his wife. 

Sunday, 14 September 2014

status kewangan Fae yang memilukan :p

Assalamu'alaikum readers :D

i remember my uncle once said to me every time you receive your salary asingkan 20% of it untuk simpanan. simpanan jangka panjang untuk hari tua or whatever purpose you want to save it for. menyimpan 20% dari gaji bukan untuk urang yang sudah bekaja saja. yang ada bisnes sendiri or even the unemployed pun can practice this. 

Fae inda akan bagi tips macam mana urus simpanan jangka panjang bcoz Fae pun alum pandai urus kewangan sendiri. toink. haha. Fae mau story mory sikit pasal status kewangan Fae.. 



money is loading fast

credit: source

Saturday, 13 September 2014

the reason why i blog

Assalamu'alaikum readers :D

time flies so fast huh.. when i look back into my life journey beberapa bulan yang lalu Fae rasa macam mau hit myself bcoz i've wasted lots of time doing things yang inda productive or the pitiest part is doing nothing. have to say that i am truly disappointed with myself. masa Fae blogwalking arah this one blog yang memang antara top bloggers di Malaysia, at one point i feel like seekor semut yang kena pihit uleh gajah. Fae always berangan lebih mau jadi like this blogger and that blogger. tapi apa hasil Fae dapat now? nothing. this, somehow, awaken me from my long sleep. i must have forgotten the main reason why i create this blog yang menyebabkan Fae lalai and sengaja membiarkan blog Fae lama inda be-update. 



image credit: source

Friday, 12 September 2014

omelan Fae #1

Assalamu'alaikum readers :D

first of all, terima kasih banyak-banyak to those yang follow blog Fae recently. yet so sorry sebab Fae alum dapat follow balik. semua comments pun alum Fae reply. Fae baru kan active semula berblogging after so many times Fae jadi minah chipsmore. jap ada, jap nada. haha. 

untuk menaikkan semula pageview blog, Fae have to bagi focus lebih on these two things. first, blogwalking and second, post entri baru setiap hari. hope you guys paham ye. bukan Fae sombong inda mau follow balik your blog. i will definitely follow yours back tapi not so soon. time Fae taip entri ne WiFi malar ter-disconnect saja. pfftt >.< terbantut mood kan blogwalking. see ya in next entry ;)

Thursday, 11 September 2014

bebelan Fae tentang gadgets and kids nowadays

Assalamu'alaikum readers :D

siapa hantu gadgets here? apa-apa produk keluaran terkini dari Samsung, Apple, Nokia, Sony and yang 'sekaum' dengannya hantu gadgets sure cepat tau. i know little pasal gadgets ne. i bet budak-budak nowadays yang alum akil baligh pun lebih tau pasal hal ehwal gadgets ne than me. Fae budak 90's yang i-don't-care-much-about-how-iPhone-competes-with-samsung-smartphones type. 



Sony smartwatch

image credit: source

segmen ben ashaari: impian ku seorang blogger

Assalamu'alaikum readers :D


http://www.benashaari.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

klik sini untuk join ^^

Wednesday, 10 September 2014

SEGMEN BLOGWALKING BY RRSYA EYRDINA

Assalamu'alaikum readers :D

2nd post for today. jom meriahkan segmen kawan blogger. klik sini kalo mau join. salam kenal from Fae <3


adat perkahwinan

Assalamu'alaikum readers :D

i must say 99% of my blog followers urang Malaysia walaupun Fae urang Brunei. well, my mom is malaysian, though. yet darah Bruneian lebih kuat dalam diri Fae bcoz Fae lahir and membesar di Brunei. alright, i would like to ask my fellow readers, be you're a Malaysian kah or Venezuelan kah or Singaporean kah (ada kah urang Venezuela read my blog? :p). do comment below salah satu adat perkahwinan at your place.



gambar yang nada kaitan ngan entri :p

paper explosion gift box made by me ^^

Tuesday, 9 September 2014

(kiu)uick afternoon update

Assalamu'alaikum readers :D

Alhamdulillah Fae sudah siapkan 2 draf entri untuk Fae post esuk and lusa. kesian my blog punya tuan yang malas update blog. haha. Alhamdulillah hutang blogwalking Fae selesai. i've read more than 30 entries. 

by the way, button huruf 'kiu' arah keyboard laptop Fae rusak so that's why the entry title above is '(kiu)uick...' haha. i will think of an alternative how to solve this problem tanpa perlu bali laptop baru buat masa ane (pokai yoooo). apa menu minum petang y'all for today? okay, that's all for now and papai <3

share with fae #1

Assalamu'alaikum readers :D

bila sebut pasal memasak and dapur, terus ingat urang perempuan. yet Fae inda totally agree ngan statement ne. ingat keja dapur ne hundred percent keja perempuan kah? *berleter jap* haha. alright, Fae actually mau tanya y'all apa resepi masakan ayam top 3 yang y'all suka masak? share lah ngan Fae k. cayangg y'all.



trang pang peng *bunyi kuali and belanga belaga*

Saturday, 30 August 2014

segmen: kapas putih september bloglist

Assalamu'alaikum readers :D

(auto-publish entry) have a good day ahead, guys!


klik sini untuk join ^^

k papai!

Friday, 29 August 2014

wahai perempuan, auratmu...

Assalamu'alaikum readers :D

Alhamdulillah entri ke-3 for today. a while ago Fae terpikir tentang perkara ane.. Fae rasa terpanggil untuk taip pasal topic ne untuk dikongsi with y'all terutama bini-bini. Fae inda akan panjang lebar pet pot pet pot in this entry.

The Versatile Blogger Award

Assalamu'alaikum readers :D

thanks to adik Faeytynn coz tag Fae. so without further merapu raban let's go straight to the point. by the way, once y'all kena tag you have to tag 15 urang bloggers. tapi Fae inda rajin :3 sorry ye.


Segmen BlogWalking bersama RedBellas

Assalamu'alaikum readers :D

entri pertama Fae untuk hari Jumaat yang tenang ne ^^ Fae ajak y'all untuk meriahkan segmen kawan kiter ne ^^



klik sini untuk join ^^

k papai!

Thursday, 28 August 2014

belajar memandu

Assalamu'alaikum readers :D

[2017 UPDATE] gambar-gambar paksa Fae remove because of masalah ne :(

entri ke-2 for today~ alright, so far Fae dah baca 40 entries. blogwalking, my favorite pastime yo ;) most entries yang Fae baca Fae komen lapas atu. Fae mau tanya y'all, at what age y'all dapat driving licence?

segmen pencarian bloglist by miya amira

Assalamu'alaikum readers :D

entri pertama Fae untuk hari ne. good day, huh ;) do take care in whatever you do and wherever you are, okay.


klik sini untuk join ^^

k papai!



Wednesday, 27 August 2014

Bloglist September & Oktober by FatihahFazlin

Assalamu'alaikum readers :D

weehaa ne entri comeback Fae yang ke-3. jom meriahkan segmen di bawah. segmen pertama Fae join lapas comeback. hee..


klik sini untuk join

k papai!

body soap, apa kes?

Assalamu'alaikum readers :D

dulu Fae pengguna setia body soap jenis bar. apa saja brand asal bar soap. and then Fae tukar pakai liquid body soap. i'm start using the liquid type dari ,err last year eh? ke this year.. inda Fae ingat. using liquid body soap, i actually can create more 'bubbles' daripada pakai bar soap coz if more bubbles Fae lebih enjoy mandi. toink. 

Tuesday, 26 August 2014

miss chipsmore is back :p

Assalamu'alaikum readers :D

Alhamdulillah. Fae masih berpeluang untuk merapu raban di blog ne although it has been like ages Fae inda update this blog. fact: Fae bukan famous blogger so nobody really cares kenapa Fae lama inda timbul. ulala~ my life so far, well, inda jua siuk sangat yet inda jua boring sangat.. 

Wednesday, 23 July 2014

cerita Fae

Assalamu'alaikum readers :D

Alhamdulillah done blogwalking. i read dalam 35+ entries saja. mana-mana blog yang Fae alum singgah so sorry okie. masa Fae limited. ne pun Fae cuba update blog at least 3 times a week. bila Fae banar-banar free then baru Fae dapat reply komen-komen y'all and follow blogs yang follow mine. but for now Fae utamakan blogwalking saja.

anyhow, selamat hari raya in advance from me. greeting all the way from Brunei ^^ 

Tuesday, 22 July 2014

raya oh raya

Assalamu'alaikum readers :D

berapa pasang baju raya y'all buat this year? kuih and biskut buat sendiri or beli mostly-nya? well, do not overspend okie. hehe. as years goes by Fae rasa that excited feeling menyambut hari raya is somehow..kurang excited lah. 

siapa mau datang beraya to my 'house' dipersilakan :p hari-hari pun buleh. hahaha. my 'house' a.k.a blog Fae sentiasa menerima kedatangan y'all :p k papai!

Friday, 18 July 2014

the missing Fae

Assalamu'alaikum readers :D

i am back! ulala about 2 months plus Fae missing dari dunia blogging. Fae busy uruskan small home-based business Fae. Alhamdulillah. i really really really miss blogging. apart from busy ngan business, Fae also busy ngan family. 

i don't remember hari ne Ramadhan ke berapa sudah tani berpuasa. 18th? 19th? huhu. well, inda lagi batah kan hari raya. how is your raya preparation? *perut lapar when i am typing this* do drop your link in the comment box below for me to 'blogwalk'. k papai!

Thursday, 29 May 2014

me le said...

Assalamu'alaikum readers :D

seriously, it is kinda hard for me now untuk blogwalking batah-batah (lama-lama). kalo dulu tahan eh ngadap blog dari pagi sampai malam. but now Fae ada buat benda lain that i need to give attention jua. mana yang sempat Fae blogwalking, atu saja lah okay.



gambar yang nada kaitan ngan inti entri :p

Saturday, 24 May 2014

perkembangan terbaru fae (berlagak artis) lol

Assalamu'alaikum readers :D

anyone yang belum join segmen Fae, jom join. sayang y'all. haha. segmen tamat END of MAY. 

masa ne Fae busy on Facebook. sibuk promo dessert making business and also paper craft business. three of my besties and i punya businesses. 

and this coming Tuesday i will be start attending driving lesson. nervous! 

k papai!

Wednesday, 21 May 2014

senarai peserta segmen geng blogwalkers

Assalamu'alaikum readers :D

Alhamdulillah thanks to y'all yang mau join segmen Fae. maklum, first time buat segmen. Fae dah blogwalking ke semua blog peserta. as you can see below is a list of blog links yang join segmen Fae. do let me know if your blog link is not in the list, okay? takut Fae terlepas pandang. segmen ne tamat END of MAY so you still have time to join. jom geng, let's blogwalk! 



salam kenal from Brunei ^^

"inda ku mengarti kurapak Brunei." - "saya tidak faham/mengerti cakap Brunei."

Tuesday, 20 May 2014

Segmen Bloglist Bubblynotes.Com 48 Jam #1

Assalamu'alaikum readers :D


http://www.bubblynotes.com/2014/05/segmen-bloglist-bubblynotescom-48-jam-1.html

Segmen Bloglist Bubblynotes.Com 48 Jam #1 bermula dari 20/5/2014 SEHINGGA 22/5/2014, jam 9.45 a.m... Semua blogger tak kira yang baru atau lama, femes atau tidak, retis atau tidak dijemput untuk memeriahkan segmen ini... Tujuan? Pertama, haruslah nak pilih 10 orang blogger yang bertuah untuk masuk bloglist Bubblynotes.Com dan nak rapatkan lagi silaturahim sesama kita, follow memfollow untuk semua blogger2 yang menyertai segmen ini. Pemenang segmen akan dipilih oleh pakcik Random.Org...

Friday, 16 May 2014

pengumuman: segmen geng blogwalkers

Assalamu'alaikum readers :D 

Bismillah. Fae ada pengumuman. haha. Fae plan mau buat segmen blogwalking. so, siapa mau join dipersilakan. siapa inda mau join, inda apa. Fae masih sayang y'all. haha. let's say inda ramai yang join, Fae tetap akan proceed buat segmen ne. yang penting y'all ikhlas join. hehe. 

(updated) Alhamdulillah and thanks to miss fatyn sebab baik hati buat banner untuk segmen Fae even though i didn't ask for it. really appreciate it! 


Thursday, 15 May 2014

no title maa..

Assalamu'alaikum readers :D

alright, am done with blogwalking for today. those yang tag Fae under their Liebster Award sudah Fae jawap soalan mengancam y'all. hehe. and to those yang follow blog Fae, sorry sangat-sangat coz there are some blogs yang Fae alum follow balik. baru today Fae 'active' blogging semula. haha. even comments arah my blog entries pun banyak alum be-reply. kalo setakat 2-3 entri masih okay lah delay-delay reply comments. tapi ne more than 10 entries bah +.+ i die lah like this (oh my English) haha. apa-apa pun Fae utamakan blogwalking. k papai!

Liebster Award dari Blogger

Assalamu'alaikum readers :D

entri ketiga about the Liebster Award di-tag uleh Nadia. thanks Nadia coz tag Fae. hehe. jom liat apa saja soalan Nadia sediakan for her tag victims. hehe.

Liebster Award dari Blogger

Assalamu'alaikum readers :D

entri kedua about the Liebster Award di-tag uleh Eda. thanks Eda coz tag Fae :D 




Liebster Award dari Blogger

Assalamu'alaikum readers :D

ulala thanks kak Ainim coz tag Fae. mwah mwah mwah :p alright, jom liat apa saja soalan kak Ainim sediakan untuk Fae.




bayar hutang blogwalking

Assalamu'alaikum readers :D

well, let the title speaks :p so papai! 

Thursday, 8 May 2014

Segmen: Join Bloglist Ain bulan Mei!!!

Assalamu'alaikum readers :D



kalo mau join klik sini :)

ulala ada hati kan join segmen *perli diri sendiri* padahal ada beberapa segmen yang Fae joined sebelum ne pun alum Fae follow balik some blogs yang dah follow mine. huhu. will do it bila Fae totally free and rajin. haha. alright, jom meriahkan segmen kawan blogger kita ne ^^ fae tag umik papai!

hehehe

Assalamu'alaikum readers :D

heho heho anyone miss me? haha. ne 1st entry untuk bulan May :l alright, malas mau berbasa-basi bagai, Fae mau lawat blog y'all terus so wait for kedatangan Fae in your blog. mwah! mwah! mwah! k papai!

Wednesday, 30 April 2014

ulala fae fae -.-

Assalamu'alaikum readers :D

ulala. kesian blog Fae. dah jadi sarang labah-labah. jarang dah be-update *sigh* wait until most 'urusan' Fae selesai then i will be back menyerang blog y'all. haha. for now, Fae blogwalk to blogs yang Fae sempat aga saja. papai then!

Friday, 18 April 2014

buka bisnes bersiap untuk gagal

Assalamu'alaikum readers :D

siapa minat bisnes? siapa pernah ada or masih menjalankan bisnes? tajuk entri Fae 'buka bisnes bersiap untuk gagal' tu bermaksud dalam berbisnes gerenti ada musimnya kitani will face failure. of course, salah satu tujuan kitani buka bisnes is actually untuk berjaya. tapi dari kegagalan kitani belajar to improve for something better or eliminate any factors that may destroy our business. dari kegagalan kitani kenal the word 'success'. 



image credit: source

Giveaway Kemetot Chomel : Free FULL PACKAGE edit blog

Assalamu'alaikum readers :D


Fae seldom join GA. buleh dikira berapa buting GA Fae joined sepanjang Fae blogging. Fae lebih suka join segmen blogwalking, bloglist and the like hehe. tapi GA kali ne menarik minat Fae to join. FREE FULL EDIT BLOG YO! dear mr. random.org please choose me. haha. okay, if mau join klik sini. k papai!

blogwalking time!

Assalamu'alaikum readers :D

hehe been away from blog for few days. well, no one here in my blog rindu Fae kan :( Fae mau blogwalking puas-puas today. so nantikan kunjungan Fae okay :D k papai!

Sunday, 13 April 2014

segmen blogwalking by dayangdeno

Assalamu'alaikum readers :D


klik sini kalo mau join :)

k papai!

Friday, 11 April 2014

akibat lama menahan kencing

Assalamu'alaikum readers :D

i learnt a lesson today. jara Fae. jara is a Malay Brunei word for serik. semalam Fae tahan kencing for ermm i didn't remember berapa lama tapi inda la sampai 3 hours. malas keluar bilik punya pasal. bila rasa kan kencing dah reach 101% baru tah Fae ke toilet. LOL.

Thursday, 10 April 2014

blogger alert! BLM50.Net!

Assalamu'alaikum readers :D

just now i read this entry pasal BLM50.Net di blog kak Farah Waheda. recently Fae ada blogwalking ke few blogs and keluar benda alah ane. Fae ingatkan iklan biasa-biasa saja that BLM50.Net ah. not until after i read a post about it di blog kak Farah Waheda tadi. so, mana-mana blogs yang got affected by this BLM50.Net please remove any widget dari GUABLOG. k papai!

Wednesday, 9 April 2014

me being creative?

Assalamu'alaikum readers :D

*tutup mata* * buka mata* *tutup mata* *buka mata* dah masuk 9th April. Alhamdulillah aktiviti blogwalking Fae is back on track and it is going on consistent pace. tapi this coming Friday, Saturday and Sunday Fae tepaksa kurangkan aktiviti blogwalking because i will be busy doing other things. ada la tu.. first paragraph nada kaitan langsung ngan tajuk entri: me being creative?

Tuesday, 8 April 2014

mandi dan adabnya

Assalamu'alaikum readers :D

siapa selalu mandi lama? lama like almost an hour or more dalam tandas or bilik air. siapa? baik admit. haha. Fae akui Fae selalu mandi lama. Fae dah cuba mandi laju-laju, still macam lama jua rasanya. however, i think better lagi sekarang ane. kalo dulu Fae selalu mandi labih 30 minutes. but now paling lama pun 15 minutes. hehe. 

alang-alang Fae cerita pasal mandi ne, here Fae mau share adab mandi dalam tandas or bilik air:

segmen: blogwalking bersama cikgu ayu

Assalamu'alaikum readers :D


klik sini kalo mau join ^^

k papai!

Monday, 7 April 2014

stress

Assalamu'alaikum readers :D

Fae stress. macam-macam perasaan Fae right now. Ya Allah, kan nangis rasa Fae. hmm 
apa dinner menu y'all malam ne? apa y'all buat malam ne? k papai!

Sunday, 6 April 2014

sorry

Assalamu'alaikum readers :D

(auto-publish entry) by the time Fae taip entri ne jumlah followers untuk blog Fae dah reach 666. Alhamdulillah. sorry sangat-sangat because Fae:

Saturday, 5 April 2014

tempat menarik di Malaysia

Assalamu'alaikum readers :D

(auto-publish entry) today's date is April 5th and it is my special day. what day? secret. haha. alright, i am not gonna taip mukadimah yang long long. Fae mau tanya my Malaysian readers apa tempat menarik di Malaysia yang y'all suka lawat? Fae inda mau tanya Mr. Google sebab Fae mau jawapan dari y'all saja. hehe. Fae plan mau travel to Semenanjung Malaysia next year. Sabah and Sarawak Fae dah pigi. so, jangan lupa komen di bawah apa tempat-tempat menarik yang ada di Malaysia. thank you. sayang y'all. haha. btw just for your information Fae half Malaysian half Bruneian tapi i was born and membesar di Brunei. k papai!

Friday, 4 April 2014

Jom Blogwalking Bersama Blogger 2014

Assalamu'alaikum readers :D


klik sini kalo mau join :)

k papai!

Thursday, 3 April 2014

resepi sedap dan murah

Assalamu'alaikum readers :D

psstt~ whatcha doing today, guys? Fae blogwalking dari pagi tadi. Fae mau minta tolong y'all. tolong komen below apa resepi-resepi sedap yang y'all suka. dessert ka, masakan ayam ka, whatever la. just drop your comment below. tapi kalo buleh resepi yang mudah la. haha. perhaps, Fae buleh try buat nanti. mencuba resepi baru memang syok. yang inda syoknya kalo resepi tu inda menjadi. haha. well, biasa la tu. trial and error. hehe. k papai!

Tuesday, 1 April 2014

hi april

Assalamu'alaikum readers :D

hari ne 1st April. and yeah, say NO to April Fool please! nada kan dibanggakan jadi penipu ah. hari ne Fae accompanied bestfriend Fae, Lina, menjaga her nephews di rumahnya. Fae liat Lina macam mana tukar diaper, buat susu, tidurkan baby etc. haha. sorry Fae alum ada masa kan post entri yang, you know, 'bermanfaat'. haha. bermanfaat konon. Fae mau Google pasal scrapbook. maybe tomorrow Fae blogwalking ke blog y'all. so papai!

Monday, 31 March 2014

last day of March 2014

Assalamu'alaikum readers :D

tik tok tik tok time flies so fast. tinggal berapa bulan lagi kan puasa (June), then hari raya (July) then convocation day Fae (September) then birthday Fae (December). haha. dari bulan January 2014 until March ne aktiviti blogging Fae inda konsisten. so untuk bulan April ne i will cuba kembalikan zaman kegemilangan berblog Fae. uwekk. haha. konon. y'all buat apa malam ne? okay papai!

Saturday, 29 March 2014

first time jumpa bakal keluarga in-law

Assalamu'alaikum readers :D

(auto publish entry) Fae ada soalan mau tanya pengalaman y'all. Fae mau y'all bersikap open la :) untuk y'all yang sudah kawin/tunang, apa pengalaman 'all masa jumpa bakal keluarga in-law for the FIRST TIME



i purposely 'hide' wajah si dia :p

Friday, 28 March 2014

Friday thought

Assalamu'alaikum readers :D

have a blessed Friday ahead, guys. mood kan blogwalking terbantut because browser Google Chrome Fae macam ada problem sikit. buka Youtube pun cannot. time Fae menaip entri ane, entah will it be successfully published ke inda jua karang. in this entry i just want to apologize if ada tekasar bahasa or apa-apa je lah masa Fae blogwalking ke blog kawan-kawan or reply komen y'all. sorry jua if Fae ada cilok article or gambar arah blog y'all without permission. sorry jua if Fae balum follow balik those blogs yang sudah follow mine. k papai!

Thursday, 27 March 2014

late night update

Assalamu'alaikum readers :D

entri malam ne random ja. i don't have any specific topic kan di-blog about. just a late night update pasal diri Fae. so, check it out! haha. lame.


a recent picture of me di Empire Hotel & Country Club Brunei

psst~

Assalamu'alaikum readers :D

anyone miss me? :p dari last week Fae busy bejalan. balik rumah so tired. plus WiFi di rumah a bit @$%!%&!$% hari ne Fae totally free and WiFi pun okay dah so Fae mau online puas-puas. nantikan kedatangan Fae ke blog y'all. k papai!

Wednesday, 26 March 2014

wordless wednesday #3

Assalamu'alaikum readers :D


image credit: source

Tuesday, 18 March 2014

you ask, i answer

Assalamu'alaikum readers :D


picture terbaru Fae ^^

entri kali ne is Q&A session. you can ask apa you want to know about me. or any random question arah kutak komen below. you ask, i answer. hehe. k papai!

apa rasa y'all?

Assalamu'alaikum readers :D

have this happened to you? kekurangan y'all, be it your physical ke your past ke, dijadikan bahan lawak. yang pasal physical atu yang people inda dapat liat dari luar sebab tertutup melainkan y'all dedahkan sendiri. for example, you ada kudis arah bahagian paha. you tell people that you trust about kekurangan y'all because they say don't worry because they accept you for who you are. lapas atu ada one time ane you guys cerita2. siuk sudah becerita, kekurangan y'all dijadikan bahan lawak. apa rasa y'all? k papai!

Sunday, 16 March 2014

diari Fae

Assalamu'alaikum readers :D

siapa suka tulis diari or journal? *Fae angkat tangan* dulu Fae rajin tulis diari. kalo pi kadai pantang liat diari yang macam-macam design. nasib la usin dalam wallet cuku-cukup ja. kalo inda, konpom Fae bali banyak-banyak jadikan collection. haha. 

dulu every night Fae cuba update diari before tido. macam-macam stories, secrets, luahan rasa i wrote in the diary. even Fae pun pernah wrote bad things about people yang menyakitkan hati Fae. 

Friday, 14 March 2014

blogging is love

Assalamu'alaikum readers :D

masa check Facebook tadi i saw a post arah Brunei fm pasal solat hajat and MH370. just click on the link to find out apa yang kana post. misi pencarian MH370 masuk hari ke-7 dah. alright, in this entry Fae mau blog pasal...blog! hehe.


image credit: source

Wednesday, 12 March 2014

wordless wednesday #2

Assalamu'alaikum readers :D


image credit: Google

if fae buat segmen

Assalamu'alaikum readers :D

hari ne cuacanya mendung. good weather #thinkpositive. first of all, i would like to express my sympathy pasal kejadian yang menimpa MH370. mudahan lakas dijumpai Aamin.. yang rancak jadi keyboard warriors atu, enough tah buat whatever bad speculations. alright, actually dalam entry ne Fae mau tanya blog readers Fae. if Fae buat segmen adakah yang mau join?

Saturday, 8 March 2014

fae, tunang dan nikah

Assalamu'alaikum readers :D

(auto publish entry) yesterday kawan lama Fae dari sekulah menengah nikah. congratulation Rabi'atul Adawiyah on your solemnization day with your husband. jadilah isteri solehah. mudahan hubungan you and him kekal til jannah Aamin :)

Friday, 7 March 2014

blogwalking hujung minggu bersama ayuinsyirah

Assalamu'alaikum readers :D

(auto publish entry)



 jom join ^^

fae tag semua kawan-kawan.

segmen ne last til 9th March.

k papai!

marshmallow milo dessert..failed!

Assalamu'alaikum readers :D

salam Jumaat semua :) yesterday Fae buat marshmallow milo dessert. huwaa inda menjadi :( manis banar, kurang air, telebih marshmallow :/ i didn't take the picture of my so-called marshmallow milo dessert because malu la wey inda menjadi haha :/ 



image credit: source

Thursday, 6 March 2014

lack of updates

Assalamu'alaikum readers :D


huhu blog ne makin terabai uleh tuannya. lack of updates causing blog traffic Fae semakin menurun. lack of updates causing 'pembaca setia' blog Fae rasa boring every time they visit my blog. lack of updates causing bla bla bla~ k papai! blogwalking time!

Wednesday, 26 February 2014

Segmen: Paly cari Bloglist Mac 2014

Assalamu'alaikum readers :D


Blog Paly akan memilih 15 blog rakan blogger melalui random.org dan mereka yang bertuah, akan dimasukkan dalam bloglist Mac 2014. Syarat-syarat simple macam selalu, boleh tekan gambar atas kalau nak join. Selamat bersegmen ! :)

Tuesday, 25 February 2014

bayar hutang blogwalking

Assalamu'alaikum readers :D

ulala~ macam chipsmore Fae di blog ne. blogging activity Fae inda lagi konsisten. today Fae mau bayar hutang blogwalking kawan-kawan. so, here i go! btw kalo y'all sudi, tinggalkan entry link that you want me to read. k papai!

Wednesday, 19 February 2014

pengaruh Wrecking Ball

Assalamu'alaikum readers :D

(auto publish entry) my niece suka dangar lagu Wrecking Ball by Miley Cyrus. bila ea nyanyi, lirik punya la beterabur. haha. tapi sound cute la bila my niece nyanyi ngan pelat keanakannya atu. siapa sudah liat video Wrecking Ball? hmm..inda sesuai langsung untuk dipertontonkan to small kids.

Tuesday, 18 February 2014

jangan harap amah buat kerja

Assalamu'alaikum readers :D

(auto publish entry) siapa ada amah or housemaid or pembantu rumah? kebanyakan urang ambil amah perempuan. adakah amah lelaki? kalo di Brunei, ramai ambil amah dari Indonesia and Philippines. ada yang inda mau ambil amah yang berusia. and ada jua yang inda berapa berkenankan amah yang muda-muda sebab takut meliar. tu opinion sorang-sorang la. 

Monday, 17 February 2014

conversation #2

Assalamu'alaikum readers :D

kelmarin Fae panyap/kemas barang-barang decoration and kraf Fae. after siap memanyap/mengemas Fae panggil niece Fae.

me: Nisha~
Nisha: aaa?

Sunday, 16 February 2014

projek percubaan

Assalamu'alaikum readers :D

(auto publish entry) selamat berhujung minggu y'all. start esuk (Monday) until penghujung bulan Februari Fae ada projek percubaan. lama sudah Fae plan benda ne tapi tu la..terlebih dose vitamin M. vitamin malas. haha. kena istiqamah ne. wish me luck.

Saturday, 15 February 2014

Segmen Mencari Kawan by El-Arifah

Assalamu'alaikum readers :D 


klik sini kalo mau join ^^

k papai!

three facts about my teenage life

Assalamu'alaikum readers :D

when i was a teenager, i...

(1) did not know how to cook at all.
(2) did not really know how to use Microsoft Word, Microsoft Excel and PowerPoint.
(3) did not know how to play mix-and-match with my outfits.

Friday, 14 February 2014

serang blog dia!!

Assalamu'alaikum readers :D

okay, lapas Fae update entry ne Fae mau serang blog-blog y'all. haha. Fae mau blogwalking puas-puas. lately ne aktiviti blogwalking Fae inda konsisten. minggu ne Fae banyak jalan. jalan-jalan with cousin and friends. hehe. k papai!

Thursday, 13 February 2014

say sorry

Assalamu'alaikum readers :D

pernah inda y'all fight sama siapa saja la, kawan ke adik ke pasangan ke, and punca pergaduhan atu is dari y'all sendiri. dangan you fight ne suruh you say sorry bila keadaan beransur reda dah. tapi you susah kan say sorry. kalo you say sorry pun maybe inda ikhlas.



because you start the fight :(

Wednesday, 12 February 2014

wordless wednesday #1

Assalamu'alaikum readers :D


Tuesday, 11 February 2014

aktiviti blogwalking tergendala

Assalamu'alaikum readers :D

hmm why oh.. something is not right. arah blogger dashboard Fae langsung nada keluar the list of all blogs yang Fae follow. langsung nada bah arkib entri or whatever you call it on my blogger dashboard.  arghh >.< for once, Fae rasa menyesal inda taruh widget bloglist in my blog. huhu. i don't know how to explain masalah dashboard Fae. if only i can printscreen it and tunjukkan to y'all. the thing is Fae inda dapat printscreen huhu laptop problem huhu. 

Agro Technology Park

Assalamu'alaikum readers :D

if you ask me apa tempat-tempat menarik in Brunei, Brunei Agro Technology Park is one of the places. Fae baru pegi sana once. last year, with my coursemates. apa ada di Agro Technology Parksila klik sini. haha. those yang nature lover pasti suka pegi tempat macam ne. sambil jalan-jalan around the park, you buleh belajar apa nama this and that kind of flower, trees and whatnot. for your information, recently the Agro Technology Park ditukar nama jadi Bio Innovation Corridor.



kalo buat photoshoot di sini gerenti best.

Monday, 10 February 2014

GIVEAWAY By Henrietta Jose

Assalamu'alaikum readers :D

weehee Fae join this Giveaway anjuran Henrietta Jose. untuk soalan sis Rietta Fae suka baca buku pasal business. hehe.


klik sini kalo mau join ^^

 k papai!

entri rojak macam-macam rasa

Assalamu'alaikum readers :D

Fae stop dulu blogwalking. i want to update my blog jap. this coming Wednesday my six lovelies kan bawa meliat Education UK Exhibition 2014 di Empire Hotel. kami mau survey apa universities or colleges yang bagus and whatnot. semester exam Fae untuk kelima-lima semester inda la se-excellent mana tapi deep inside my heart Fae pun teringin jua study overseas.

Sunday, 9 February 2014

blogwalking time!

Assalamu'alaikum readers :D

phew *tarik nafas lega* baru tonight i got the chance untuk blogwalking. let's! jom saling berbalas kunjungan. hehe. blogwalking...my favorite pastime. k papai!

ulala i am back again -.-'

Assalamu'alaikum readers :D

ulala... i miss my blog so much. didn't open it for berapa hari dah. blog traffic pun hmm no comment. haha. need to work even harder this time. to improve this blog's reputation. reputation? uwekk. haha. k papai!

Tuesday, 4 February 2014

i am back

Assalamu'alaikum readers :D

miss me? haha. 4 hari Fae inda online, i mean using laptop. busy buat preparation untuk majlis pertunangan cousinpasne Fae mau blogwalking. komen-komen y'all nanti ja Fae reply. Fae utamakan blogwalking dulu. and to my blog's new followers nanti Fae balas kunjungan y'all okay? :) k papai!

Sunday, 2 February 2014

quick update

Assalamu'alaikum readers :D

(auto publish entry) entri ringkas ja. banyak plan Fae kan buat next week. mudahan dipermudahkan semua rancangan Fae Aamiin... hari ne Fae busy sebab ada majlis pertunangan of my cousin. jangan lupa blogwalking ke entri-entri Fae yang lama. thanks! til then, papai!

Saturday, 1 February 2014

dear bestfriends...

Assalamu'alaikum readers :D

(auto publish entry) hari ne February 1st. mudahan bulan February ne and seterusnya i will be more productive. alright, in this entry Fae ada permintaan untuk bestfriends Fae.

dear bestfriends,

RE: OGGY AND THE COCKROACHES BIRTHDAY CUPCAKES

Friday, 31 January 2014

blogwalking

Assalamu'alaikum readers :D

(auto publish entry) salam Jumaat :) how are you doing, guys? wish you a great day ahead. for today's entry, tomorrow's and hari Ahad Fae buat auto publish entry ja. most probably i will be busy tolong buat preparation untuk majlis pertunangan cousin hari Ahad ne. so aktiviti blogwalking pun terpaksa stop dulu. kalo Fae sempat blogwalking pun, just few blogs saja Fae dapat singgah. y'all dialu-alukan untuk memeriahkan entri ne ngan komen-komen y'all yang happening gitu. hehe. maybe Fae inda online (pakai laptop) untuk 3 hari ne. siapa rindu Fae kawan Fae. siapa inda rindu Fae bukan kawan Fae. just kidding. hehe. jangan malu-malu blogwalking ke blog Fae yang serba kekurangan ne *uhuk uhuk* k papai!