Followers

Thursday, 12 December 2013

bowling and strike!

Assalamu'alaikum readers :D

how's your day so far? whatever you plan for today i hope everything will goes smoothly. okay, siapa suka main bowling? Fae bukan bowling enthusiast tapi kalo kena belanja main bowling Fae layan. haha. last week Fae went to Seria Bowling Centre with family and relatives. lama sudah inda main bowling so skill pun *uhuk! uhuk!* 


bowling balls

action saja tu ambil gambar bowling ball saiz medium. yang banarnya Fae main pakai small size throughout the two games. haha. manusia tulang macam Fae ne hanya mampu angka benda yang ringan saja *uhuk!uhuk!* first game Fae dapat number one from bottom. second game Fae dapat second place. Fae satu team with cousins, Insyirah and Jim. and yes, Fae inda dapat even one strike shot *sigh*


bowling shoes

bowling shoes Fae saiz 4. yes, i got 'cute' size feet. haha. the history of bowling? according to the source, dorang ada jumpa articles dalam a tomb of an Egyptian child backdated in 3200 BC included 9 pieces of stones. the modern bowling nowadays is said to be originated from Germany tapi masa atu lebih into religious purpose. during that time, there were rites held in churches and parishioners placed their club, or kegel, at one end of a runway looked like a bowling lane. those who successfully 'knock out' the kegel was proclaimed to have cleansed themselves of sins. 

that is just a short description about the history of bowling. if you want to know more, sila Google. hehe. Fae is in rush masa menaip entri ne. ada hal kena settle quick. huhu.

k papai! 

26 comments:

  1. wah...bestnya Fae main bowling... kak ndak pandai bah main...hehe

    ReplyDelete
  2. lama dah tak meroyan main bowling. jeles tul ngan hubby . dia je dapat main bowling. benci ar,

    ReplyDelete
  3. tak prnh main scra realiti.. main game blh la.. hehe

    ReplyDelete
  4. Wah2 bestnya.Dah lama tak berkesempatan nam main bowling huhuhu T^T

    ReplyDelete
  5. dah lama tak main bowling.. lamaaaa sangat rasanya..

    ReplyDelete
  6. memang best main boling isi masa lapang.. ^_^

    ReplyDelete
  7. Lama tak main boling ni, time balik lepas main sure tangan akan rasa lenguh-lenguh.

    ReplyDelete
  8. akak langsung tak suka main bowling :)

    ReplyDelete
  9. ifa tak penah main..tapi penah tgk org main je..hehehe

    ReplyDelete
  10. Tak pernah main bowling , selalu main game je.hihi..

    ReplyDelete
  11. bestkan main bowling ni..hehe pernah main skali je..:)

    ReplyDelete
  12. Syok kot main bowling ni walaupun memanjang sapu longkang.. Ihiks..! Dah lama tak main bowling.. Saiz kaki kita is sama.. Hehehehehe..
    http://miezashaklee.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. wah..bestnya main bowling..kaksura tak pernah pun..huhuhu..

    ReplyDelete
  14. beznya main bowling
    fae main kat mana?
    pernah pg kat shopping complex kat brunei..tp lupa namanya..hehe
    header baru fae cantik

    ReplyDelete
  15. fiza pun men boling last week.. tp tak update lagi dlm blog fiza.. keciknye kaki pae..

    ReplyDelete
  16. x pernah langsung main bowling.. haha..

    ReplyDelete
  17. rasanya dah nk dekat 3 tahun dah pha is x main bowling.. heheh

    ReplyDelete
  18. hihi.. dh jarang gi main bowling.. 3 bln lepas gi main bowling.. tp cm biasa lah.. kalau main mmg sungguh amatur.. hihih

    ReplyDelete
  19. bestnyer... dah lama tak main :)

    ReplyDelete

thanks for leaving your comment here :)