Followers

Wednesday, 20 November 2013

the battle that i am currently facing

Assalamu'alaikum readers :D

Alhamdulillah. one more paper left pastu MERDEKA! this final semester exam is not my final battle though. in life, battle after battle akan tetap datang menguji kita. contohnya a battle of choosing untuk mengahwini bakal isteri pilihan sendiri atau pilihan keluarga. a battle of trying to accept sesuatu berita buruk melibatkan insan-insan sekeliling kita like kematian. a battle of trying to crawl from bottom untuk mencapai cita-cita menjadi manager in a company. a battle of trying to digest apa kebenda Fae merepek here. well, the battle that i am currently facing... what is it?


ne lah the battle that i am currently facing.

a battle of trying to stay awake until midnight, at least.

i am so sleepy right now T.T

tapi Fae mau blogging puas-puas dulu.

*tongkat mata pakai pengorek gigi*


apa pun ujian yang melanda y'all do always remember this.

first and foremost, remember Allah, of course.


if you think you are not pretty like other girls.

if you think no guys will look at you the way you want it.

if you think you will not be able to find a guy to be your future imam.

REMEMBER THIS: it's okay not to be perfect.

stop torturing yourself in this useless battle semata-mata mau jadi perfect.

rupa Fae not pretty tapi Fae syukur ramai sudi kawan ngan Fae sebab i am being me.

no need to copy Miley Cyrus or Dato Siti Nurhaliza or Princess Kate Middleton.

just be yourself.

be GOOD.

not BAD.

when you done baca this entry, hafalkan the quotes dalam gambar-gambar di atas and keep repeating to yourself 'Alhamdulillah'.

k papai!

26 comments:

  1. fae sejak akhir2 ni, suka btol ckp psl kahwin.. hahaha... nanti dah da suami, suruhlah dia puji fae cantik tiap2 hari.. hihi..

    ReplyDelete
  2. Fae..truskan bersemangt ya utk mengulangkaji..jgn smlai tetdo ata meja tlis sudah..hehe

    ReplyDelete
  3. gudluck for your last paper.. :)

    ReplyDelete
  4. Gud luck for last paper Fae!~ Berblogging puas-puas ada hadnya cikkak oii!~(ceh,sendiri buat mahu komen orang)Oh Well, Alhamdulillah ^-^

    ReplyDelete
  5. betul tu, jadilah diri kita sendiri, bukan org lain..:)

    ReplyDelete
  6. gud luck,kak fae.. :)
    nice entry...suka baca quotes kat atas tu,hehe :)

    *jemput ke blog saya baca entry baru,hehe :)

    ReplyDelete
  7. laki pun sama je.. mcm pha is ni, forever alone.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan la cakap camtu. jodoh pha is pasti ada :) just keep berdoa.

      Delete
  8. alhamdulillah gudluck ya dear ;-)

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah, gud luck for the last payyyperrr.. hehehe..

    ReplyDelete
  10. tinggal last paper je lagi... wish u luck dear... =)

    ReplyDelete
  11. nk kawan bukak sbb muka la pae.. janji hati kene baik.. gd luck last paper.. >_<

    ReplyDelete
  12. pulun habis habisan study bila kita berada or di beri peluang untuk berbuat demikian. bila dah habis study time semua tu as a sweet moment. kalau kita mengelat, hmmm... regret samapi bila bila ok!

    ReplyDelete
  13. all d bez utk last paper fae k
    tabahkan hati sentiasa

    ReplyDelete
  14. battle ends in 2 means ..when we are dead or when there is greedy no more..hehe

    ReplyDelete

thanks for leaving your comment here :)