Followers

Tuesday, 12 November 2013

santai malam bersama Fae

Assalamu'alaikum readers :D

how is your day so far? stressful? hectic? awesome? malam ne kita santai je. sepatutnya there is no santai time for me. i am supposed to be doing my revision right now untuk final semester exam that will start on November 18th. okay, okay, i will start as soon as the jarum jam is ticking at TEN sharp. LOL. in the meantime Fae mau blogging dulu. Fae ada stories to share with y'all. selamat beristirehat and enjoy the rest of your night!



1) inda wala ye malas le

cerita ne happened last Wednesday. the day right before we had FYP presentationgroup Fae planned to wear a blazer during the presentation. i don't have any so i borrowed from my friend, Wani. Fae set alarm pukul 5:30 a.m. jam bangun untuk text Wani to remind her to bring her blazer.

i was like 70% sleeping, 30% awake when i texted Wani. y'all just bayangkan lah. i was very sleepy, kan menaip message pun slow. balik-balik Fae corrected the typo that i made. when i felt nada lagi typo Fae tekan 'send' and sambung tido balik.

i woke up again around 7 a.m. i checked my phone to see if ada reply dari Wani. i eventually burst into laugh because i just realized the text that i typed earlier on was macam text orang mengigau. LOL! 

me: morning wani. inda wala ye malas le

i actually wanted to type "morning wani. jangan lupa bawa blazer."

yang funny-nya Wani replied my text like she actually understood what i was trying to say. i showed our Whatsapp conversation to some of my coursemates and they laughed like crazy. hahaha.


2) HSBC ATM card kena telan!

happened yesterday afternoon... bestie Fae, Rifan, dangani Fae withdraw money. Fae pemegang **** account and i have two **** ATM cards. satu warna silver tapi tu inda lagi dapat pakai because **** masa ne use debit card warna red. 

Fae masukkan the silver card. i waited. and then keluar statement arah screen tu "your card has been retained. please contact bla bla bla.." of course, Fae panik. 

me: Fannn kad Fae kena telan. huwaaaaa..

Rifan: boh, macam mana tah tu? 

me: (in the middle of 'whining' Fae tiba-tiba teringat...) eh Fan, i just remember that the silver card is not valid for use anymore. masa ne kami pakai this debit card (showed the red card sheepishly)

Rifan: %#!^&


3) new Whatsapp group

cerita ne masih fresh because berlaku today. tadi petang Fae and kawan-kawan went to The Mall Gadong. masa pusing-pusing cari parking Fae main handphone. tiba-tiba i was invited in this new Whatsapp group. Fae ingatkan kawan Fae ada buat group baru. nama group tu 'General2'. sekali i checked... i was like, "who are the people in this group?"

seriously, Fae langsung inda kenal. dari mana the admin dapat my number pun still jadi tanda tanya. yang buat Fae makin garu kepala the people in that group cakap tagalog. what? i am not a Filipino, man -.- i left the group. with relief. 

okay, that's all from me. happy reading! all the images i get from Google. k papai!

36 comments:

  1. I wonder wut I would do if dat thing ever happen to me. might be leaving da group as well lah kot since tak sure nak reply apa khenn? hahaha
    I had a great laugh here sis...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. tiba2 je fae kena invite. entah dari mane the admin dpt no fae. huhu.

      glad you enjoy reading mine sis hehe tq!

      Delete
  2. cari jalan penyelesaiannya...hihih

    ReplyDelete
  3. itu mnjadi kebiasaan bila sedang mengigau..hehe

    ReplyDelete
  4. banyak peristiwa yang fae kongsi kan di atas yerrr.. akak pon pernah gak taip sambil tdo . ntah pa2 ja yg keluar hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe saje na share ;)

      haha sah2 jadi bahan gelak :p

      Delete
  5. how there u fae typing error smpi jadi same as language "tamil" erk..hehehe..btw TB pernah jugak jadi macam incase fae.but a lil bit diff la tb send a empty msg.so buat kn kwn TB terntnye2 ape yg tb anta hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kwn2 fae perli fae msg fae tu mcm bhsa jawa.

      fae pun pernah hntr an empty message :p

      Delete
  6. kalau nakkelaurkan duit kat mesin ATM memang Ros berhati-hati sangat.. memang takut kad kena telan.. hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. in my case, sebab fae lupa hihi the silver one mmg x dpt pakai lagi.. i was like day-dreaming sikit, tu pasal fae x sedar fae salah ambik kad.

      Delete
  7. FObia bila kad kena telan di mesin ATM...huhu...
    nak ambil semula kena ambil masa tau..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. fae malas nak claim balik kad fae tu hehe bukannye dapat pakai lagi pun hehe..

      Delete
  8. ok lagi la tu sebab mesej mamai.. me, pernah tertaip mesej apa yg tengah zizie bualkan dengan org yg berhadapan zizie.. malu bukan kepalang!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha fae pun pernah experienced this :p

      Delete
  9. hahaha.. group wasap tagalog mana lak tu fae/ heeee

    ReplyDelete
  10. Balas kunjungan dan follow blog Fae sekali..#535.. Terima kasih ye.. :D

    ReplyDelete
  11. yumiad pun sama
    bukan salah mesin tp salah yumida sendiri
    ada ka patut kat bhgn cetak resit tu masukkan kad
    kad atm pun jatuh dlm..padan muka..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe adoii.. memang kena hati2 kalo g atm ne :D

      Delete
  12. inda wala ye malas leeeeeee hahahahhahah fae fae.. paling caliiiiiiiiii ne faeeeeeee hahahahahh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha talented kan ku qil buat lawak and make you guys laugh like crazy :p sampai sudah hajat mu mengomen sini so ku tukar ne comment setting ku :p no more anon is allowed :p

      Delete
  13. assalamualaikum nur....betul tu kekadang ada juga salahnya...apa2 pun semoga kita sentiasa berhati2 dilain kali...:)

    ReplyDelete
  14. biasa la tengah mamai text msg memang salah je la

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha bila diingatkan balik, mmg lawak la..

      Delete
  15. takutnya kad kena telan kan.setakat ni blom lagi pernah tjadi

    ReplyDelete
    Replies
    1. fae x worry sgt pasal kad kena telan tu hehe sebab the silver card x lg dapat pakai.. the bank terima debit card yg warna merah je skrg..

      Delete

thanks for leaving your comment here :)