Followers

Wednesday, 13 November 2013

ciri-ciri pasangan idaman

Assalamu'alaikum readers :D

hari ne Fae santai saja. even mengulangkaji untuk coming final semester exam that will start on November 18th pun...santai saja. alright, in this entry Fae mau share pasal ciri-ciri pasangan idaman Fae. 


jom santai minum strawberry shake sambil baca entri Fae.

Fae rasa almost semua orang ada ciri-ciri of their dream guy or dream girl. termasuk Fae. ciri-ciri dream guy Fae mesti dapat bernafas, ada mata, ada kaki... err okay, it's not funny.

sejujurnya dulu Fae suka lelaki:

-tinggi. 
-tua dari Fae. paling tua jarak umurnya ngan Fae is 10 years.
-rambut panjang and lurus. 
-badan a bit berketul. i repeat, a bit. 
-pipi tembam.
-terima Fae and my family seadanya.
-inda memandang rupa and bangsa.
-has a good knowledge about agama Islam.
-rupa lelaki tu sedap mata memandang.
-has a good job. Fae inda kisah if lelaki tu belajar setakat tingkatan 5 as long as he is willing to berusaha memajukan dirinya.
-suka manjakan Fae.
-inda panas baran.

however, apa yang we want tu inda mudah we dapat. or inda akan dapat langsung. so, back to my senses Fae pun gariskan ciri-ciri baru untuk dream guy Fae. actually, Fae letih looking for a perfect guy. so, some ciri-ciri yang Fae CANCEL are:

-rambut panjang and lurus. (kalo my future partner suka simpan rambut panjang, tu consider bonus untuk Fae. LOL.)

-badan a bit berketul. i repeat, a bit. (what is the point badan looks tegap tapi otak LEMBAP in terms of solving relationship problem.)

-pipi tembam. (too demanding sudah ne. LOL.)

-rupa lelaki tu sedap mata memandang. (well, yang ne Fae masih try not to be berkira sangat. balik-balik i say to myself semua ciptaan Allah cantik and kacak. definition cantik and kacak tu subjektif.)

the remaining characteristics masih maintain. well, papai then! i actually want to write a long entry tapi takut y'all get bored.

36 comments:

  1. lelaki rambut panjang dan lurus hensom! wakakakakakka....

    ReplyDelete
    Replies
    1. *love in the eyes* hahaha

      tapi now fae x lagi pandang lelaki rambut panjang. x nak choosy sangat.

      Delete
  2. Sya suka lelaki yang keningnya lebat dan alis matanya lentik..manis dipandang selalu..hehe

    ReplyDelete
  3. rambut panjang ? pacak la fae baru bergaya :D

    ReplyDelete
  4. Insha Allah, doalah banyak2 supaya Allah temukan dengan yang terbaik untuk Fae ye

    ReplyDelete
  5. ahhaa..InsyaAllah Fae akan bertemu dgn lelaki idaman tu..kena DOA lah sis..hehe..
    chaiyok2...:)

    ReplyDelete
  6. dulu2 cik pon nak mcm tu lah..mcm ne lah...top2,dapat husb jauh dari yang di idamkan...btw Alhamdulillah...ape pon jodoh tu sume di tangan Allah kannnn...hihihh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe memang fae a bit demanding dulu when looking for my mr right. but now x nak lagi. asal dia dapat terima fae and blh bimbing fae, that should be enough :)

      Delete
  7. In Sha Allah akan ditemukan dgn jejaka idaman itu..hehe

    ReplyDelete
  8. wow...hebat gak ek ciri-ciri fizikal yang fae suka ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha some ciri-ciri fae cancel out dah..

      Delete
  9. hihi.. semoga ketemu dengan ape yg kamu nak fae :)

    ReplyDelete
  10. hihi.. senyum je.. tak salah memasang impian.. :))

    ReplyDelete
  11. semoga bertemu dengannya.. tapi jangan terlalu berpegang pada ciri2 idaman tu.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha i try :p biasalah kita pun nak the best for us right.

      Delete
  12. hope dpt ditemukan dengan insan bertuah tu ye :D

    ReplyDelete
  13. insyaAllah... semoga dipertemukan ^__^

    ReplyDelete
  14. rambut panjang, lurus
    ala ala chef riz tak.hihi

    *thanks fae doakan utk akak

    ReplyDelete
  15. teringat dodulu akak pernah di tanya oleh seorang kawan tentang ciri ciri lelaki yg akak suka. mana tau actually dia nak rekemen kan akak kepada kawannya. kawannya tu pulak akak kenal rapat. sangat iritating bila dia cuba perfectkan akak punya lelaki idaman tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe lain org lain punya ciri2 kan kak :) fae x nak demanding sgt now.

      Delete
  16. haha, eda minat lelaki tinggi jugak. tapi... taknak tembam,
    biar kurus, tinggi n sedap mata memandang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. it is rare kalo kita dapat pasangan exactly ngan apa yang kita impikan hehe

      Delete
  17. waaaa.. mana-mana jejaka yang berkenaan, boleh email Fae ya.. Hehe..

    ReplyDelete

thanks for leaving your comment here :)