Followers

Thursday, 14 November 2013

best time to study

Assalamu'alaikum readers :D

memandangkan 3 hari lagi Fae will sit for final semester exam so apa yang dikongsikan dalam gambar di bawah is kind of useful for students. memang Fae agree waktu subuh is the best time to do revision. what's left is macam mana melawan godaan syaitan yang never stop menghasut kita to continue sleep instead of bangun subuh. 


when is the best time to study?

kalo Fae, Fae jenis night person.

Fae suka buat revision sebelah malam.

kalo revise during subuh tu jarang lah.

tapi Fae pernah buat assignment during subuh.

Alhamdulillah, brain Fae within that time memang work best lah.

jenis macam Fae yang suka buat last minute revision memang kena give best shot when i do one.

subuh is the best time to study, then.

so, Fae sudah set alarm pukul 4 a.m.

untuk parents and teachers out there, jangan paksa your children and students to belajar belajar belajar saja.

brain works best during certain time.

k papai!

32 comments:

  1. Replies
    1. tenkiu tenkiu *actually revision fae baru 5%*

      Delete
  2. good luck..dlu akk suka stadi mlm2..sbb tau sgt dh..godaan selimut n katil lbh hebat pg2.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha i know right :p mudahan je subuh later fae 'cergas' nak mengulangkaji.

      Delete
  3. assalamualaikum fae, all the best. my zaman bljr dah lepas dah. hehe btw followed u. u can follow me at www.sophiesm.com.kwn2 lain pun blh follow/singgah gak. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. wa'alaikumussalam fina ^^ okie dokie hehe. kawan2 lain, jom follow fina.

      Delete
  4. god luck dear..
    zaman belajor akak dah abis sekarang zaman kejer ngn
    jaga makan en somi pulak
    hari2 ada exam
    exam memasak utk suami hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenkiu kak ;)

      hari2 akak leh try resepi baru hehe

      Delete
  5. betul Fae, waktu tu memang baik untuk study.. senang nak ingat time tu.. kalau kita belajar, senang je dapat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. the prob is susah sikit nak bangun subuh. toink :p

      Delete
  6. gd luck pae.. do your best in final exam

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenkiu fiza hehe hopefully i can give my best shot coz dah last minute ne fae buat revision.

      Delete
  7. Replies
    1. tenkiu sudi singgah tapi sorry x sempat nak hidang minuman :p

      Delete
  8. ya time tu memang betul akak pun study time gitu masa study dulu.

    good luck for your exam

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tapi nak praktikkan ralat sikit bhahaha

      Delete
  9. godluck fae. sama lah eda memang suka study last minute. baru masuk. hehe

    ReplyDelete
  10. go fae go.. semoga berjaya yer fae :)

    ReplyDelete
  11. kita pun nite person Fae..Nway belajar rajin-rajin k..jgn banayk main ya..he..he

    ReplyDelete
  12. Good Luck Fae.. Semoga semuanya dalam kepala dan minda Fae.. Pastikan dapat A..

    ReplyDelete

thanks for leaving your comment here :)